E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Dijitalleşmede Uçtan Uca Çözümler

DMG MORI, 5 Ekim 2018 tarihinde Dr. Masahiko Mori ve ve DMG Mori Türkiye Sorumlusu Fatih Girit’inde katılımıyla MAKTEK Fuarında basın toplantısı düzenledi. DMG Mori entegre dijitalleştirme alanında üst düzey üretim planlamasından dijital üretim izlemeye ve dijital hizmetlere kadar tüm değer yaratma aşamalarında uçtan uca dijitalleştirme ile ilerlediğinden bahsedildi.

 

Yayın kuruluşlarından gelen soruları yanıtlayan  Dr. Mori; takım tezgahı endüstrisinde dijitalleştirmenin öncüsü olarak bu alanda stratejik bir geleceğin olduğunu ve Integrated Digitization sloganı ile Endüstri 4.0’a giden yolları sunduklarını belirtti. ‘Çekirdek alanlar, APP tabanlı kontrol ve işletim sistemi CELOS, üretim planlaması için yeni yazılım çözümleri, özel teknoloji döngüleri, CAD/CAM ve simülasyon çözümleridir. Basit ve doğrudan uzaktan hizmet için geliştirilen NETservice ve dijital bakım için geliştirilen WERKBLiQ ile tamamlanan DMG MORI, değer yaratmanın her aşamasında tutarlı bir dijitalleştirme stratejisi de sunduklarını ve bu geniş portföyü ile müşterilerine uçtan uca dijitalleştirme çözümleri ile destek sağladıklarını ekledi.  Dr. Mori herkesin makine ürettiğini ancak aslında ne kadar teknoloji ürettikleri sorusunu kendilerine sık sık hatırlattıklarını vurguladı.

 

Kullanıcılar, dijitalleştirme için dahili değer yaratma süreçlerini bütünsel olarak optimize etmek isterler. DMG MORI’nin amacı, müşterilerine entegre ve istikrarlı dijitalleştirme çözümleri ile ağa bağlı üretime adım adım erişim sağlamaktır. Hem Dr. Mori’ye hem de Fatih Bey Türkiye personeli 60 kişiden oluşup 42’sinin servis hizmetlerinde görevli olduklarını ve hizmetten asla taviz vermediklerini vurguladı. DMG Mori “Integrated Digitization“ ile planlama ve iş hazırlamadan ve makineden başlayarak, temelde dikey şirket organizasyonunu izlemektedir. Bu, üç aşamada sıralanmaktadır. Holger Rudzio, DMG MORI Yazılım Çözümleri Genel Müdürü, “İlk aşamada CELOS ortamında ve tüm üretim ortamındaki ikinci giriş ve çıkış süreçlerinde makineye özel uygulamalar sunuyoruz. Üçüncü aşamada üreticiler üstü dijital platformlar bulunuyor. Bunlar, kullanıcıları, örneğin, hizmet ve bakımda destekleyen, herkes tarafından erişilebilen, açık bir sürümünü oluştururlar” diyor. 

 

Üretimin dijital izlenmesi
Dr. Mori , APP tabanlı kontrol ve işletim sistemi CELOS ile DMG MORI, bütünsel iş akışları sayesinde müşterilere hem makine düzeyinde, hem de yukarı akış süreçlerinde Endüstri 4.0’a giden yolda sürdürülebilir şekilde destek veren bir temel oluşturduğundan bahsetti. CELOS, DMG MORI’nin tüm yeni yüksek teknolojili makinelerine kuruludur ve kullanıcılara diğer şeylerin yanı sıra üretimi dijital olarak izlemelerini sağlıyor ve bir makine parkının mevcut durumunu merkezi olarak görselleştirmekte ve mobil cihazlar üzerinden çalışma durumu, geçerli NC programı veya iş parçası sayacı gibi makineye özgü bilgileri görüntüleyebiliyor olduğunu da Dr. Mori tarafından vurgulandı. 

Bununla birlikte durma süreleri azaltılabilir ve verimlilik arttırılabilir. Buna ek olarak, makine çalışma süresi, durma süresi ve arıza bilgileri, siparişlerin ekonomikliği de tespit edilebilir. Buna paralel olarak CONDITION ANALYZER, bileşen tabanlı makine durumunu sensör verileri aracılığıyla görselleştirmekte ve analiz etmektedir. Bununla birlikte, örneğin önleyici bir bakım desteklenebilir. PERFORMANCE MONITOR, makine kullanılabilirliğini ve bileşen kalitesini dikkate alarak, genel sistem verimliliğinin kaydını, analiz edilmesini ve görselleştirilmesini sağlamaktadır. Böylece DMG MORI, her değer yaratma aşamasında tutarlı bir dijitalleştirme stratejisi sunmaktadır.

 

Paylaş Tweet Paylaş
2004 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM