E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Hannover Messe 2015
13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Hannover Messe fuarı bu yıl “Entegre Endüstri” temasına odaklanacak. İleri üretim teknolojisi bu fuarda somutlanacak.
 
Tam Entegre Endüstriyel Disipline odaklanıyor
 
Endüstriyel teknoloji alanında önde gelen ticari fuarı Hannover Messe 2015, 13 Nisan’da kapılarını açıyor. “Entegre Endüstri- Ağa Katılın!” temasına odaklandı. 
 
Almanya Hannover’de geleneksek olarak düzenlenen endüstriyel teknoloji fuarı Hannover Messe 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında ziyaretçi ve katılımcılara kapılarını açmaya hazırlanıyor. İleri üretim teknolojilerinin sergileneceği fuar bu yıl, “Entegre Endüstri” temasına odaklanılacak. Fuarın resmi partner ülkesi Hindistan olarak belirlendi.
 
Akıllı Fabrika Sistemlerim Sergilenecek 
 
“Entegre Sanayi- Ağa Katılın!” temasının içerisinde; makinalar arasındaki iletişim için geniş kapsamlı bir standardın oluşturulması, veri güvenliğinin korunması ve yeni iş modellerinin bulunması gibi dördüncü endüstriyel devrimin kilit zorluklarına ve bu zorlukların yalnızca ağ bağlantılarındaki kolektif çaba ile denetim altına alınabileceği yer alacak.
 
Hannover Messe 2015 Fuarı; ürün ve çözümlerin iyileştirilmesine yönelik ortak hedef ile birlikte iletişim ağları ve işbirliği oluşturmak için tedarikçiler, üreticiler ve müşterileri bir araya, getirecek tüm endüstri sektörlerinin katkıda bulunabileceği büyük bir yeniliği sergileyecek.
 
Hannover Messe’de Microsoft Sürprizi
 
Uzun zamandır katılımcı olarak yer alan firmaların (SAP ve DassaultSystemes) yanı sıra bu yıl Hannover Messe’de Microsoft sürprizi ziyaretçilerle buluşacak.  
 
Hannover Messe organizatörü Deutsche Messe’nin Yönetim Kurulu üyesi Dr. Jochen Köckler, ekonomiyi sürükleyen sayısallaşma yönündeki trendin dünya imalat sanayisindeki dönüşüm açısından etkili bir güç olduğunu belirtti. “ Fabrikalar v enerji sistemleri artık dijital olarak bağlılar. Ürün geliştirme ve sürüm döngüleri giderek  daralmakta ve hiç olmadığı kadar hızlı bir tempoda yeni iş modelleri ortaya çıkarmakta Böyle bir piyasada işbirliğine arkasını dönmüş ve her işi kurum içinde yapmaya çalışan üreticiler nihayetinde kaybedeceklerdir. Ürünlerini en hızlı şekilde pazara sunan ve böylece rekabetin önüne geçen şirketler ise kendi üretim süreçlerindeki tüm paydaşlar ile entegre süreci kurabilecek olanlardır. Hannover Messe 2015’in ana teması olarak seçilen “Entegre Sanayi- Ağa Katılın!” , bu eğilimi yansıtmakta ve ileriye doğru bir ivme oluşturmanıza yardım etmektedir” dedi.
 
“Entegre- Sanayi- Ağa Katılın!” temasının ardında anlatılmak istenen;  makinalar arasındaki iletişim için geniş kapsamlı bir standartın oluşturulması, veri güvenliğinin korunması ve yeni iş modellerinin bulunması gibi dördüncü endüstriyel devrimin kilit zorluklarına ve bu zorlukların yalnızca ağ bağlantılarındaki kolektif çaba ile denetim altına alınabileceğine işaret etmektedir”. Köckler; “  Mesele endüstriyel ya da BT şirketlerinin yönetimi üstlenmesi yada üstlenmemesi değil. Mesele hep birlikte çalışıyor olmak. Şirketler yalnızca birlikte çalışarak 4. Endüstriyel devrimin sunduğu fırsatlardan faydalanabilir. Buda ağ bağlantıları, makina mühendisliği, elektrik mühendisliği ve BT sektörleri arasında güçlü ağların kurulmasını gerektirir. Hannover Messe 2015, ürün ve çözümlerin iyileştirilmesine yönelik ortak hedef ile birlikte iletişim ağları ve işbirliği oluşturmak için tedarikçiler, üreticiler ve müşteriler bir araya geldiğinde tüm endüstri sektörlerinin katkıda bulunabileceği büyük bir yeniliği sergileyecektir”.
 
Ağ iletişiminden elde edilecek teknolojik gelişmeler Nisan ayında Hannover Messe’de somut bir şekilde ziyaretçiler tarafından  görülebilecek. Fuara katılım sağlayan ziyaretçiler dijital ağ üretim tesislerine, yeni üretim süreçlerine ve hareket halindeki gelecek nesil endüstriyel robotlara dijital açıdan tanıklık edecekler. Ziyaretçiler aynı zamanda 3D yazıcılar olarak bilinen bireyselleştirilmiş ürünler yapan ek üretim sistemlerini de gözlemleyebilecekler.
Paylaş Tweet Paylaş
266 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM