E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
FANUC ve SCHUNK Bursalı Sanayicilerle Bir Araya Geldi

fanuc, schunk, bursa

Güçler birliği ilkesine inanan iki dünya lideri FANUC ve SCHUNK, Bursa’da önemli bir organizasyona imza attı. Endüstri 4.0 uygulamalarını kendi üretim tesisinde yıllardır uygulamış olmanın verdiği tecrübe ile FANUC, Talaşlı İmalat ve Otomasyon Çözümleri konu başlığı altında her ölçekten ve her sektörden firmanın katıldığı etkinlik kapsamında demo uygulamaları ve robot sunumu gerçekleştirdi.

 

Japonya merkezli lider CNC, Robot ve Makine üreticisi FANUC ve Almanya merkezli otomasyon ve takım bağlama-iş bağlama sistemleri üreticisiSCHUNK güçlerini birleştirerek Bursa’da önemli bir etkinliğe imza attı. Müşterilerine fabrika otomasyonu alanında ihtiyaç duydukları çözümleri birinci elden sunabilen FANUC, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen etkinlik kapsamında, Talaşlı İmalat ve Otomasyon Çözümlerinin tüm parametreleri katılımcılarla paylaştı.

 

Demo uygulamaların yoğun olduğu program kapsamında talaşlı imalat sunumu ve çözümleri, alanında uzman kişiler tarafından detaylıca anlatıldı. Ayrıca FANUC Robot Sunumu ile de robot seçiminin nasıl yapılacağı, üretim parkuruna en iyi entegrasyonun nasıl sağlanacağı sorularına katılımcılar, aradığı tüm cevapları buldu. 

 

fanuc

Çağın ihtiyaçlarını bir adım önden takip ediyoruz
FANUC Türkiye adına robot sunumunu gerçekleştiren FANUC Türkiye Teknik Müdürü Murat Kısa, QSSR (hızlı ve basit robot kurulumlar) hakkında etkinliğe katılan sanayicilere bilgi aktardı. 35 kg’a kadar yük kaldırabilen Kolaboratif Serisini tanıtan Murat Kısa, tüm montaj hatlarını otomatik hale getirirken insanların sağlığını koruduğunu söyledi. 

 

Takım tezgahları özelinde bir konsept oluşturarak kolaylık sağlayan konulara değindiklerini belirten FANUC Türkiye Makine Satış Müdürü Osman Özgür Bağ, “Yeni nesil ROBODRILL dikey işleme merkezi, 0,7 saniyelik rakipsiz alet değiştirme süresiyle ve 4 kilo ağırlığındaki takımları taşıyabilen bir taret ile gelişmiş yeni versiyonlar, pazardaki hem en hızlı hem de en güçlü 5 eksenli CNC makine olarak karşımıza çıkıyor. İster gelişmiş olsun, ister standart, her ROBODRILL gerçek bir yüksek hızlı çok işlevli, dikey işleme merkezi, yüksek performans ve rakipsiz verimlilik sunuyor.” dedi. 

 

Etkinlik kapsamında konuşan FANUC Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Günümüzde Endüstri 4,0, genel endüstri, otomotiv beyaz eşya, bilişim ve birçok farklı sektörde hedeflere ulaşmak için önemli bir parametre. Bu noktada da sektörün önemli iki firması olarak talaşlı imalat ve otomasyon çözümleri konusunda sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübeyi katılımcılarla paylaşmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Bu anlamda Bursa’nın oldukça önem verdikleri lokasyonlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

 

SCHUNK Genel Müdürü Emre Sönmez de “Verimimizi artırmaya yönelik ortak çözümlerimizle sektörlerinde lider iki firma olarak gücümüz etkinlik kapsamında katılımcılara gösterdik. SCHUNK olarak, çağın ihtiyaçlarını bir adım önden takip ederek oluşturduğumuz ürün yelpazemiz ile kullanıcılarımıza hassasiyet, hız ve esnekliğe dayalı çözümler sunuyoruz. Bu anlamda Bursa’da gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik bizler için büyük önem taşıyor.” dedi.

fanuc, iş adamları

Paylaş Tweet Paylaş
1698 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM