E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Weld Wolf ile Bomaksan’dan Farkındalığı Arttıran İş Birliği

Etkili mühendislik çözümleri ile hava kirliliğini azaltmaya yönelik ürünler tasarlayan Bomaksan, kaynak sektörüne yönelik danışmanlık ve eğitim hizmeti veren Weld Wolf ile anlamlı bir çalışmaya imza attı. 

 

Weld Wolf’un “Kaynak Esnasında Oluşan Duman-Gazların Zararları ve Korunma Yöntemleri” konusunda farkındalık yaratmak adına sektör çalışanları bilgilendirildi.  

 

Isıtma, soğutma ve iklimlendirme (HVAC) sektöründe faaliyet gösteren, geniş ürün yelpazesine sahip, çevre ve insan sağlığına duyarlı anlayışıyla yenilikçi ürünler tasarlayan Bomaksan, Weld Wolf ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda kaynak esnasında oluşan zararlı kaynak dumanlarının neden olabileceği sağlık sorunları ve korunma yöntemleri ile duman emme üniteleri ve benzeri ekipmanların faydaları hakkında sektör çalışanları bilgilendirildi. 

 

Filtreler dumanın yüzde 100’e yakın etki sağlıyor 
Weld Wolf’un “Kaynak Esnasında Oluşan Duman-Gazların Zararları ve Korunma Yöntemleri” konulu sohbetinde mobil duman emme ünitesi ‘DUFILmini’ ile yer alan Bomaksan, kaynak dumanı konusunda farkındalığın arttırılmasına katkı sağladı. 

 

Son yıllarda artan farkındalık sayesinde iş kazalarına ve iş hastalıklarına yönelik önlemleri arttırmayan fabrikaların, hem kalifiye eleman sıkıntısı hem de uzun vadede ciddi yaptırımlarla  karşılaştığının altı çizilen eğitim videosunda, sağlığa zararlı duman ve ince partiküllerin çalışma ortamından doğru şekilde filtre edilmemesinin olumsuz çalışma koşullarına neden olacağı belirtildi. 

 

İş kazalarına ve iş hastalıklarına yönelik önlemleri en üst düzeyde alan firmaların ise, sürdürülebilir bir üretim merkezi sağlamanın yanı sıra çalışan memnuniyeti sayesinde verimliliğini artırdığına değinildi. İyi mühendislikle hazırlanan filtrelerin mevcut dumanın yüzde 99,99’unu temizleyip ortama geri verdiği aktarıldı. Bu sayede sorunun neredeyse tamamen ortadan kalktığına dikkati çeken Weld Wolf uzmanları, kaynak dumanından çıkan limitli olması geren gazlarda belirlenen oranların üstünde olduğunu, küçük atölye ya da büyük fabrika fark etmeksizin alanında uzman firmalardan filtrasyon desteği alınması gerektiğini vurguladılar. 

 

Endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler geliştiren Bomaksan, ürettiği ‘Mobil Kaynak Dumanı Emiş Üniteleri” ve Kompakt Jet-Pulse Kartus Filtreler’ ile tozu ve dumanı sorun olmaktan çıkarırken, alanında uzman ekibiyle filtre seçimi konusunda da tüketicinin üretim ortamı için en doğru filtreyi tercih etmesini sağlıyor. 

Paylaş Tweet Paylaş
1634 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM