E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK KVKK İLETİŞİM
Plastikler ve Dairesellik – Zorunluluk ve Potansiyel Arasında Sıkışmış

8-15 Ekim tarihleri ​​arasında Düsseldorf’ta düzenlenecek K 2025, zamanımızın temel sorunlarını ele alma hedefini belirledi. Üç Sıcak Konusundan biri “Dairesel Ekonomiyi Şekillendirmek”tir. Plastik ve kauçuk endüstrisinin dünya lideri ticaret fuarından altı ay önce dairesellik açısından mevcut durum hakkında biraz ışık tutmak için yeterli bir sebep.

 

Dünya bir hammadde krizi yaşıyor: Her yıl 100 milyar tondan fazla hammadde tüketiliyor ancak kullanılan hammaddelerin %90’ından fazlası geri dönüştürülmüyor. Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından işaret edilen endişe verici bir oran. Artan CO₂ maliyetleri, değişken hammadde fiyatları ve jeopolitik güvensizlikler, şirketler üzerinde kaynakları daha dikkatli yönetmeleri için ek baskı yaratıyor.

Dairesellik, sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmak için belirleyici kaldıraç olarak kabul ediliyor. Yönetim danışmanlığı şirketi Material Economics tarafından yapılan bir analiz, Avrupa’nın 2030 yılına kadar kapalı malzeme döngüleri aracılığıyla 450 milyon ton CO₂ eşdeğeri tasarruf edebileceğini gösteriyor; bu, mevcut emisyonların %8’ine denk geliyor. Uzun vadede, Ellen MacArthur Vakfı, kapalı döngülü dairesel ekonomiyle emisyonların %45’ine kadarının önlenebileceğini öngörüyor.

Paylaş Tweet Paylaş
201 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM