E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
MASFED: “Türkiye’nin Gururu Yerli Oto İçin Göreve de Desteğe de Hazırız…”

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç,: “Yerli otomobil milli bir davadır. Bu davada MASFED olarak sayıları 70 bini bulan üyelerimiz ile birlikte Milli otomobillerimizin satış ve üretim aşamasında göreve talibiz, her türlü desteğe hazırız.”

 

Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Türkiye’nin otomobili tanıtım programında nefesler tutuldu, merakla beklenen ilk yüzde yüz yerli otomobil gün yüzüne çıktı. Tanıtım toplantısı sonrasında açıklama yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, tüm MASFED üyeleri olarak şimdiden siparişlerini vereceklerini duyurarak Türkiye’nin Otomobili’nin üretim ve satış ağı konusunda da sürecin içinde olarak her türlü desteğe, verilecek görevi üstlenmeye hazır olduklarını kaydetti.

 

Erkoç, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese MASFED adına teşekkürlerini ileterek başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir hayalin gerçeğe dönüşünü gurur ve mutlulukla, tüm dünya ile izledik. Ülkemiz için, milli ekonomimiz için büyük önem taşıyan bu tarihi proje hepimizin göğsünü kabarttı. Fikir aşamasından itibaren süreci idare eden ve bize bu gururu yaşatan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu hayali gerçeğe dönüştüren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na, Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sayın Tuncay Özilhan, Sayın Taha Yasin Öztürk, Sayın Süleyman Yazıcı,  Sayın Bülent Denkdemir, Sayın İnan Kıraç ve Sayın Okan Baş’a ve tüm emeği geçenlere şükranlarımızı sunarım. Büyük ve güçlü Türkiye’nin neden kendi otomobili olmasın dedik ve çıkılan bu yolda hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başından beri inandığımız, en iyisini yapacağımızdan şüphe duymadığımız Türkiye’nin otomobili için MASFED olarak tüm üyelerimizle biz de siparişlerimizi vermekle kalmayacak, taşın altına elimizi koyacağız. Gerek üretim gerekse satış sürecinde verilecek görevlere hazırız…”

 

Erkoç, 2022’de yollarda olacak ve 2010’a kadar 5 modelin üretileceği yüzde 100 yerli otomobilin istihdama, ekonomiye, ülkeye sağlayacağı katkılara da değinerek, Milli ekonomiyi canlandıracak bu önemli projenin domino etkisiyle birçok sektörde ve genel olarak ekonomide ciddi kalkınma ivmesi ve büyüme dinamizmi sağlayacağını, önemli bir itici güç olacağını ifade etti.

 

“Göreve hazırız”
Yerli otomobil konusunun “milli dava” olduğunu ifade eden Erkoç, şunları kaydetti: “Ülke genelinde motorlu araç alım satımı ile iştigal eden yaklaşık 70 bin kişilik bir kitleyi temsil eden MASFED olarak biz de elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu yerli ve milli bir meseledir. Bu milli davada MASFED olarak gerek satış, gerekse üretim süreçlerine destek olmaya hazırız. Verilecek her türlü göreve hazırız.”

 

Yerli otomobil neden önemli?
Türkiye’de otomotivin inşaatla birlikte ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Erkoç, “Türk otomotiv sektörü 50 yılı aşan birikimiyle; tasarımı, lisansı, teknolojisi ile Türkiye’nin tamamen kendine ait yerli-milli otomobilini yapacak bilgi birikimine, mühendis, teknisyen, işçi kadrosuna sahipken, yerli oto yerinde ve önemli bir adım olmuştur” dedi. Bu konudaki çalışmalara başından beri destek verdiklerini belirten Erkoç, otomotivde dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli otomobilin özendirilmesinin önemine işaret etti. Erkoç, “Ülke olarak kendi otomobilimizi, yerli otomobili özendirmeliyiz. Kendi otomobilimizi üretmek ve ihracatını da yapmak ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
2135 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM