E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TAYSAD’ın Meslek Okullarına Desteği Büyüyor
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), 2013 yılında deneme amaçlı olarak 8 firmayla 2 ilde 5 okula yapılan bağışlarla başlattığı “Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir” (ADMOG)  projesinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. 
 
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, 2013 yılında başlattığı “Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir” sosyal sorumluluk projesi kapsamında ölçüm cihazlarını, kalifiye ara kademe insan kaynağı yetiştirmek için, meslek lisesi öğrencilerinin kullanımına sunmaya devam ediyor. 2015 yılı içinde yürütülen çalışmalarda, 52 firma tarafından bağışlanan malzemeler 44 ilde 76 okula ulaşarak büyük yankı uyandırdı. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca’nın başkanlığında yürütülen projenin son bağışçısı olan TAYSAD üyesi Hexagon Studio ise, kampanyaya 4 adet dizel araç motoru ile katkıda bulundu.
 
 
“Meslek okulları, sanayi sektörü için önemli”
 
Ülkemizin önemli eğitim kurumlarından olan meslek liselerini geliştirmek için “Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir” projesinin hayata geçirilmesini sağlayan proje lideri ve TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, “Meslek liselerinin, özellikle sanayi için önemli bir yeri var. Fakat maalesef bugün, meslek liseleri eski prestijini kaybetmiş durumda. Biz de TAYSAD olarak hem meslek liselerinin gereken değere yeniden kavuşmasına hem de öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına katkıda bulunmak için, 2013 yılında projemizi başlattık. Her geçen gün bağışçı sayımız artıyor. Böylece daha çok okula ve öğrenciye ulaşmış oluyoruz. Bu yıl projemizde bir ilk gerçekleşti ve üyemiz Hexagon Mühendislik tarafından 4 adet dizel motor bağışlandı. 
 
Biz toplumumuz için, iyi eğitimli yeni nesiller için bir şeyler yapıyoruz ve bu tarz destekleri gördükçe uğraşılarımıza, emeğimize değdiğini hissediyoruz. Dolayısıyla daha da motive oluyoruz. Proje kapsamında, binlerce ölçüm aletini ülke genelinde yüzlerce okula hediye ettik ama ilk kez motor bağışı yapacağımız için de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Özellikle motor bölümlerinde eğitim alan öğrencilerimiz, eğitim hayatları boyunca, bir motoru söküp yeniden birleştirmeden okullarından mezun oluyor. Her ne kadar teorik bilgi kitaplardan alınsa da, işin aslı yeterli uygulama yapıldıkça öğreniliyor. Dolayısıyla, atölyelerde ne kadar çok çeşit motor bulunursa, öğrencilerimiz de, o kadar çok motoru inceleme ve farklı arızayı giderme şansına sahip olabilecek. Bu öğrencilerin, mezun olduktan sonra iş hayatlarında da daha başarılı olacaklarına inanıyoruz. 
Bu bağış ile projemizin çıtası yükseldi. Tüm Hexagon ekibine teşekkür ederiz” dedi.
 
Bağış yapılan okul sayısı arttı
 
Heksagon Mühendislik tarafından yapılan bağışın, herkese örnek teşkil edeceğini ve bu katkıların artacağını söyleyen Alper Kanca “Projemizin ilk yılında sadece 8 firmamız ile 2 ilimizdeki 5 okulumuza bağışta bulunmuşken, bugün itibariyle projemize destek veren firma sayımız 91’e, bağış yaptığımız okul sayısı ise toplam 65 ilde 136’ya yükseldi. Projemizin başından bu yana 1.200 adedin üzerinde kumpas, mikrometre, mihengir, tork anahtarı ve daha birçok ölçüm aleti bağışladı. Tüm destekçilerimize, yanımızda oldukları ve meslek okulları eğitimine, yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulundukları için minnettarız” diye sözlerine devam etti.
 
Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Kaan Doğancıoğlu ise TAYSAD’ın önemli bir projeyi başarıyla yürüttüğünü belirterek, “Türk toplumu olarak takdir görmeye pek alışık değiliz. TAYSAD’ın büyük bir nezaket göstererek, bu girişimimizi takdir etmesi ve bu anı ölümsüzleştirmesinden gurur duyuyoruz. Yaptığımız bu bağışı, vaktimizin, emeğimizin zekâtı olarak görüyoruz. TAYSAD’a buna vesile olduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz. Hexagon Studio olarak bizler, bu anlamlı projeye her zaman destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Bağışlanan motorların değeri 80 bin TL’yi buluyor
 
ADMOG Projesi kapsamında 4 okula bağışlanacak olan dizel motorlar, ticari araçlarda kullanılmakta ve Euro 5 emisyon seviyesinde. Güçleri ise 93 ila 107 kw olan motorlar, 320-350 Nm Tork’a sahip. Hacimleri 2300 ve 3000 cc olan motorların bir diğer özelliği ise, her birinin değerinin 20 bin TL seviyesinde olması.

 

 
Paylaş Tweet Paylaş
2625 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM