E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
SARIGÖZOĞLU’nda Büyüme İvmesi Devam Ediyor

sarıgözoğlu, kalıp üretim

1957’den beri otomotiv sektöründe önemli bir konuma sahip olan ve Türkiye’de 3 farklı şehirde toplam 4 adet tesisi bulunan SARIGÖZOĞLU A.Ş.,  Türkiye genelinde ve Avrupa’da yatırım yapmaya ve büyümeye devam ediyor. 

 

Bursa Fabrikası’nda devreye aldığı transfer presleri ile üretime yeni bir ivme kazandıran SARIGÖZOĞLU, tam otomasyonlu robotik sistemler ile çalışan bu presler sayesinde el değmeden yüksek hızda parça üretiyor. Özellikle yeni devreye almış olduğu 2.000 tonluk Fagor marka transfer presi ile üretimde yenilik sağladı. 

 

Aksaray’da özellikle Mercedes’e üretim yapan Pres Fabrikasında kamyon kapı üretim ve montaj hattı kuran SARIGÖZOĞLU, geleneksel yöntemlerin dışına çıkararak 9 robotlu otomasyon sistemi ile optimum sürede üretim yapıyor.  Kapı hattının içinde yer alan punta kaynak, kenetleme, sealer çekme, indüksiyon robotları PLC sistemi ile haberleşme sağlıyor. 

 

Manisa’daki Pres Fabrikası’nda Dirinler marka 1000 tonluk eksantrik presini de devreye alan SARIGÖZOĞLU, prograsif kalıpların bağlandığı bu yeni pres ile verimlilik artışı sağladı. SARIGÖZOĞLU A.Ş. ayrıca Manisa’daki Kalıp Fabrikası’nda Bakanlık onayı ile bazı bölümlerini Tasarım Merkezi haline getirdikten sonra şimdi ise AR-GE Merkezi olmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu; “Bu çalışma sonucunda Kalıp Fabrikamız tümüyle Ar-Ge Merkezine dönüşmüş olacak. Sektörümüzde ilk ve tek olacak bu projede sona yaklaşmış durumdayız. Almanya’daki kalıp müşterilerimize hizmet verebilmek adına planladığımız try-out center konusu da bu yıl içinde realize edilmiş olacaktır” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
1713 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM