E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Sarıgözoğlu A.Ş. Bünyesindeki Çıraklık Okulu İle Kendi İstihdamını Yaratmaya Devam Ediyor

sarıgözoğlu çıraklık okulu mezun verdi

Manisa Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi bünyesindeki Sarıgözoğlu Şubesi yeni mezunları ile kendi istihdam ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 108 öğrencinin eğitim gördüğü Sarıgözoğlu’nda 14 öğrenci mezun olarak kadroya geçmeye hak kazandı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törene, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İşkur İl Müdür vekili Eşref Aslan, Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran, Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Metin Ulus, Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Başkan Yrd. Levent Sarıgözoğlu ile öğrencilerin yakınları katıldı. 

 

Otomotiv sektörünün öncü firmalarından biri olan ve mesleki eğitime büyük önem veren Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ise “2013 yılı Temmuz ayında başlayan serüvenimizde bugüne kadar 101 öğrencimizi mezun ettik. Bu öğrencilerimizden yüzde 60’a yakını işletmelerimizde halen çalışmaya devam etmektedir. Şu anda Metal Teknolojileri bölümü Sac İşleri dalında 40 öğrencimiz, Makina Teknolojileri Bölümü Endüstriyel Kalıpçılık dalında 33 öğrencimiz eğitime devam etmekte olup 16 kişi ise yeni kayıt yaptırmıştır. Yeni kayıt sayısının toplamda 45-50 civarına gelmesini arzuluyoruz. Bugünkü mezuniyetimizin ayrı bir güzelliği var. Daha önceki öğrencilerimiz Mesleki eğitim merkezinden mezun olduklarında sadece kalfalık ve ustalık belgeleri oluyordu. Fakat artık mezun olan öğrencilerimiz hem kalfalık hem ustalık hem de meslek lisesi mezunu oluyorlar. İşletmemize ve Manisa sanayisine hayırlı olsun.” dedi. Son dönemde Ford Otosan Kocaeli Gölcük fabrikasının yakınlarında yaptığı yeni yatırımlardan bahseden Sarıgözoğlu, ayrıca yeni sipariş ettiği 6000 tonluk şasi presi ile teknoloji ve kapasite konusunda bir adım daha ilerleyerek üretimde verimlilik artışını nasıl sağlayacağını da anlattı.

Manisa Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Metin Ulus ise; “Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi 1989 yılında kurulmuştur. Okulumuzda toplam 1132 öğrencimiz var. Bunların 253 tanesi Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 5 fabrikada eğitim görüyor. 2013 yılında işyerinde eğitim için işbirliği içerisine girdiğimiz ve en büyük eğitim potansiyeline sahip işletmemiz olan Sarıgözoğlu’nda ise 108 öğrencimiz mevcut.  Sarıgözoğlu’ndaki öğrencilerimiz 2016 – 2021 döneminde 5 dönem kalfalık belgesi almışlardır. 2021 yılında ise devletimizin sağladığı imkân doğrultusunda ve pandemi döneminde uzaktan aldıkları 15 saat fark dersleri ile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi diploması da alacaklardır. Eğitime verdikleri bu katkılardan dolayı Sarıgözoğlu Ailesine çok teşekkür ederim.” diye konuştu. 

Manisa Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ise konuşmasında; “Memleketin en iyi gençlerini belli mesleklere yönlendiriyoruz. Niye herkes doktor olsun! Bizim iyi ekonomistlere, iyi gazetecilere, iyi iletişimcilere, ses mühendislerine, savunma sanayi mühendislerine de ihtiyacımız var. Sarıgözoğlu’nun kurucusu rahmetli İsmail Sarıgözoğlu’nun da dediği gibi her işin dokumasından önce bir de okuması var. Bir mesleğe başlamadan önce onu kitabî olarak okumak, öğrenmek lazım. İşte bu mantalitedeki insanlar sayesinde son yüzyılda dünya ekonomisinde iyi bir konuma geldik. İsmail Sarıgözoğlu’nu rahmetle anıyor, Sarıgözoğlu Yönetimi’ne eğitim konusundaki bu çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törenin kapanış konuşmasını yapan Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu; “Bu sene mezun olan öğrencilerimiz Meslek Lisesi diploması da alıyorlar. Yani üniversite sınavına girip daha yüksek eğitimler almak için önlerini açıldı. Bu anlamda devletimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Üniversiteye devam edecek olan öğrencilerimizin lisedeki mesleki eğitimlerine uygun şekilde bölüm seçerek mevcut eğitimlerini daha yukarıya taşımalarını tavsiye ve temenni ederim” şeklinde konuştu.

 

Tören sonunda mezun öğrenciler diplomalarını İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay’ın elinden aldı. Sonrasında geri sayım ile kepler havaya atıldı. 

MANİSA VALİSİ SARIGÖZOĞLU ÇIRAKLIK OKULUNU ÖZEL OLARAK ZİYARET ETTİ
Sarıgözoğlu Çıraklık okulunun mezuniyet törenine katılamayan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Sarıgözoğlu Çıraklık Eğitim Merkezi ve fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

 

Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş ve yetkililer tarafından karşılanan Vali Karadeniz, Çıraklık Eğitim Merkezi ve fabrikasının faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

manisa valisi yaşar karadeniz

Ziyarette “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Sarıgözoğlu, kalifiye eleman ihtiyacını, fabrikada oluşturdukları çıraklık eğitim sınıflarında yetiştirdikleri öğrencilerle karşıladıklarını ifade etti.

 

Otomotiv markalarına kalıp ve sac parça üreten bir firmanın kalifiye eleman ihtiyacını karşılayıp, yeni nesillere istihdam olanağı sağlamasının önemini vurgulayan Vali Karadeniz, ülkemizin kendini yetiştirmiş kalifiye çalışanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Fabrika içerisinde yer alan tasarım merkezi ve imalathaneleri gezerek incelemelerde bulunan Vali Karadeniz, Çıraklık Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleriyle de sohbet etti.

Paylaş Tweet Paylaş
2191 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM