Son dönemlerde yaptığı fabrika yatırımı ile adından sıkça söz ettiren Delta Kalıp, yeni makineleri bünyesine katarak kapasitesini genişletiyor, üretim teknolojisini yeniliyor. 3500 çeşit ürün gamı ile Türkiye’de liderliğini sürdüren firma müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek adına faaliyetlerine devam ediyor. 2013 yılında yapmış olduğu fabrika yatırımı ve 2014 yılında Dilovası Mermerciler Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan yeni adresine taşınan Delta, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Bu proje dahilinde Erzurum’da bir okul yaptıran Delta Kalıp, sektörde edindiği başarısının haklı gururunu yaşıyor.
Kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz?
2012 yılına kadar finans sektöründe yönetici olarak çalıştım. 2012 yılından itibaren de Delta Kalıp firmasında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. DELTA Kalıp Elemanları A.Ş. olarak plastik ve metal kalıplarında kullanılan merkezleme elemanlarını üretiyoruz. Şirketimiz 1993 yılında Genel Müdürümüz Remzi Sakaoğlu tarafından kurulmuştur. Kısa süre içerisinde 3 bayi ile satış ağını kurmaya başlamıştır. 2000 yılında bayi sayısını 10’a, yıllık üretim miktarını da 180.000 adete çıkarmış; standart kalıp elemanları kullanımını yaygınlaştırmak için yurtiçinde, yurtdışında fuarlara katılmış ve Türkiye’de bir marka olmuştur. 2010 yılında, yeni ürün segmentleri ile toplam 70 farklı ürün grubu, 3200 çeşit ürünü ile Türkiye’de liderliğini sürdürmüştür. 2013 yılına geldiğimizde; 80 farklı ürün grubu, 3500 çeşit ürün sayesinde yurt genelinde 12 bayisi ile Türkiye pazarına direkt ürün vermekte ayrıca yurtdışı pazarlarına da satış yapmaktadır.
Bize ürün ve hizmetlerinizden bahseder misiniz? Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Ürün gruplarımız; plastik ve sac kalıp elemanları olarak ikiye ayrılmıştır. Bunlar merkezleme kolon ve burçları, emniyet ve taşıma elemanları, kamlar, gazlı yaylar, grafitli burçlar ve sürtünme plakaları şeklinde stoklarımızda her zaman bulunmaktadır. Ayrıca talep halinde standart dışı kalan özel ürün olarak tabir ettiğimiz ürünleri de üretmekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak, otomotiv, beyaz eşya, elektrikli ev aletleri, elektronik ve plastik sektörüne satış yapmaktadır. Delta, ürünün satışından başlayarak, satış sonrası teknik destek ve ürün garantisi ile her zaman müşterilerinin yanında yer almaktadır.
Delta Kalıp olarak her geçen gün kendini yenileyen, ürün gamını geliştiren ve işine yatırım yapan bir firma profiline sahipsiniz.
Güncel yatırımlarınız ve varsa yeni geliştirmekte olduğunuz ürünlerinizden bizlere bahseder misiniz?
1993 yılından bugüne kadar Delta Kalıp firmasının yönetim anlayışını; “Değişim ve gelişim, yaşamın kuralıdır. Sadece geçmişe ya da şimdiki zamana önem verenler geleceği kaçırırlar.” sözü çok güzel özetler. Bu nedenledir ki; 2013 yılı başında yeni bir fabrika yatırımı yaptık. 2014 yılı Mayıs ayında Kartal’da bulunan 2.000 m2 kapalı alana sahip fabrikamızı, 4.000 m2 kapalı alana sahip Dilovası Mermerciler Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan yeni yerimize taşıdık. Yatırımımız yanlızca fabrika yatırımı ile sınırlı kalmadı. Yeni makineler alarak kapasitemizi genişleterek, üretim teknolojimizi yeniledik. Bu konudaki yatırımlarımız devam edecektir.
Delta kalıp olarak sosyal projelerde yer aldığınızı biliyoruz. Son dönemlerde Erzurum’da bir okul yaptırdınız. Bizlere bu projenin detaylarından bahseder misiniz? Bunun dışında başka sosyal projeleriniz de olacak mı?
Erzurum’da 2009 yılında üstün zekalı öğrencilerin Bilim Sanat Merkezi’nde eğitime tabi tutulacakları bir eğitim kurumu yapılmıştı. Remzi bey bu kurumu gezdiğinde, Burada vizyoner olarak yetiştirilecek öğrencilerin eğitim görecekleri yerinde özel donanıma sahip modern bir yer olması gerektiğini düşünmüştür. Bu düşüncesini Erzurum valiliği ile paylaşmıştır. Bilim, Sanat eğitim merkezini yaptırıp Milli Eğitime bağışlayacağını belirtmiştir. 2012 yılında valilikle yapılan protokol sonrasında okul inşaatımız yer tahsisinden hemen sonra başlamıştır. Söz konusu okullarda, üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar eğitim görecek. Okulumuz , Palandöken ilçesinde 46.800 m2 yüzölçümlü Milli Eğitim Bakanlığına ait arsa üzerinde, Merkez, Bodrum-giriş kat ve 1.kat olmak üzere yaklaşık 2700 metre karelik bir kapalı alana sahiptir. Binada 10 derslik. 8 laboratuvar, müzik ve resim odaları, kütüphane ile diğer birimler dışında 1 adet sahne, çok amaçlı salon, kantin ve yemekhane bulunmaktadır. Çelik konstrüksiyon olarak yapılan bina, mimari olarak da estetik bir görünüme sahiptir. Söz konusu Bilim ve Sanat Merkezi binası tamamlanarak 06/11/2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır. Bilim-Sanat Merkezinin Kasım ayı sonunda açılışı yapılarak eğitim- öğretime başlayacaktır. Başta genel müdürümüz Sayın Remzi Sakaoğlu olmak üzere tüm Delta Ekibi iyi bir Türkiye geleceğinin eğitimden geçtiğini biliyoruz. Türkiye’nin geleceğine yapılan en büyük yatırımın çocuklarımıza yapılan yatırım olduğunun da farkındayız. Bunun içinde imkanlarımız elverdiği ölçüde bu yatırımlar içinde yer almaya gayret ve heves göstereceğiz.