E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Tekirdağ ve Çevresinde Bir İlki Alpha Metalürji Gerçekleştirdi

Isıl işlem sektöründe Alper Isıl işlem, İnsa Isıl işlem ve Tamçelik Isıl işlemin birlikten güç doğar şiarıyla gerçekleştirdikleri şirket evliliğiyle kurulan Alpha Metalürji kısa dönemde yatırımlarına devam ediyor.

 

Öncelikle Tekirdağ bölgesindeki sanayi yatırımlarıyla gelişen sektörler birçok ihtiyaçlarını İstanbul’dan tedarik ediyorlardı. Alpha Metalürji, sektörün ihtiyacını karşılamak ve üretimden zaman kaybetmelerini önlemek için bölgede Isıl işlem yatırımlarını kısa sürede tamamladı.

 

Toplam 3 adet vakum fırını ile alüminyum ekstrüzyon sanayi başta olmak üzere, metal enjeksiyon, kesme, dövme ve form verme kalıplarının ısıl işlemlerini sorunsuz bir şekilde Alpha Metalürji sayesinde sağlanacak. Akışkan yatak fırınlarımız ile vakum fırınlarında ısıl işleme uygun olmayan orta alaşımlı çelikler ile bazı takım çeliklerinin ısıl işlemleri gerçekleşecek. 2 adet gaz nitrasyon fırınımız ile de gerek parça nitrasyon, nitrokarburizasyon işlemleri gerekse alüminyum ekstrüzyon sanayi için kalıp nitrasyon işlemleri gerçekleşecek.

 

Alpha Metalürji genel müdür yardımcısı Utku İnan –“ amacımız gelişen Türk sanayisine daha iyi hizmet verebilmek için tecrübe ve güç birleşimiyle oluşan Alpha Metalürji’yi ulusal ve uluslararası daha başarılı kılmak adına ülkemiz için gerekli yerler de gerekli yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Alpha Metalürjinin Çerkezköy tesisinde ISO 9001 kalite, 14001 çevre ve 45001 İş sağlığı güvenliği yönetim sistem belgeleri bulunmakta. Tesiste kurulu metalografi laboratuarında nitrasyon tabaka kalınlığı, mikro sertlik ve yüzey sertliği kontrolleri ile ısıl işlem ve çelik hammadde mikro yapıları görüntü analiz yazılımları ile incelenebiliyor.

Paylaş Tweet Paylaş
1725 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM