Değerli Okuyucu Dostlarımız 121. Sayımızla Merhaba,
1992’de kurulan 1989’dan beri emek verilen Prestij Yayıncılık’ın Kalıp Dünyası dergisi 20 yılına adım atarken, biz de “yolun ortasına daha var” diyor, hedefimizi daha uzağa, başarı çıtamızı daha yükseğe koyuyoruz. Özüne bakıldığında bir yayıncılık kuruluşu için, özellikle okumanın az olması için kurgulanmış Türkiye’de; Çalkantıların, krizlerin, kaosların yaşandığı her 5 yılda altüst olan yaşantımızla yine de yolumuza sizlerle devam ediyoruz...
Çok çalışmayla, ilkelerine sadık kalmayla, sektörün sesi olmak kaygısıyla, birlikte başarıya kendini adamayla, insana saygıyla, tokgözlülükle, toksözlülükle ve olabildiğince tevazuyla geçen zor yıllar sağladı bize bu ayrıcalığı. Sizlerin katkısıyla büyük emekle hazırladığımız Kalıp Dünyası yayına başladığından bugüne kadar Kalıp ve malzeme sektörünün sesi oldu ve bundan sonrada aynı kararlılıkla yoluna devam edecek.
Prestij Yayıncılık olarak; hakkaniyet, vicdan ve birlikte var olma kültürünü esas alarak, doğru bildiklerimizden şaşmadan, çağın koşullarına uyarak çalışmanın karşılığını geçmişte aldık, umarız gelecekte de bu değerlerin egemen olacağı bir toplumda yolculuğumuzu sürdürebiliriz. Dile kolay inatla mücadele ettiğimiz ve yılmadan 19.yılımızı geride bırakarak bu sektörle birlikte büyümenin onurunu yaşıyoruz. Tek Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde sektörel yayıncı olarak kabul görmek ve birçok konuda ön planda tutulmak sanırım herkese nasip olmamıştır. Bundan dolayı bize inanan ve bizle hareket eden herkese teşekkür ediyoruz.
Buradan bu zamana kadar Prestij yayıncılıkta çalışmış ve çalışmak da devam eden tüm arkadaşlarıma ve rahmetli Prof. Dr. Feridun DİKEÇ, Prof. M. Ali TOPBAŞ, Prof. Dr. Kutsal Tülbentçi ve yaşayan diğer tüm hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
Yayıncılığın dışında üzerimize aldığımız bir misyonumuz da Meslek liseleri ve Meslek yüksek okulları hakkındaki çalışmalarımızı KALIP DÜNYASI dergimizden sürekli önsöz sayfasından sesleniyoruz. Sesimize de cevap alıyoruz. Bugüne kadar Haydarpaşa, Bayrampaşa İnönü, Boğazköy, Bursa Tophane Endüstri Meslek Liseleri, Gazi Teknik Eğitim Fakültesi gibi okullarımıza sanayicilerimizin destekleriyle güzel şeyler yapıldı ve devamları da geliyor. Neden diye sorulduğunda çünkü Türk sanayisinin gelişmesinde bu iki unsur çok önemli. İşin ilginç yanı yüksek okullardaki kullanılan araç ve makinaların yetersiz. Bu şekilde alınan eğitimle mezun olanlar sanayi içinde şaşkın ördek misali oluyorlar. Bizde bunun için lütfen fazla olan makine ve ekipmanlarınızı revizyon ederek bu okullara vermenizi rica ediyoruz. Böylece sizler için yetişen elemanlar daha kaliteli olacaklar. Ayrıca bağışınızı okuldan belgelendirerek vergiden düşürmüş olacaksınız.
Güçlü ve sağlıklı yarınlar için. Gelecek nesillere güzel günler bırakmanın bilinciyle sağlıkla kalın.