E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Bursa Endüstri Zirvesi Rekorla Sona Erdi 48 Ülkeden 52.770 Ziyaretçi
10 Aralık 2015 Perşembe günü kapılarını açan, Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Takım Tezgahları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MIB), Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) ve Prestij Yayıncılık Basım Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. işbirliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin değerli destekleri alınarak “Bursa Endüstri Zirvesi” adı altında eş zamanlı olarak düzenlenen;
 
 
 
• Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı  
 
• Bursa Sac İşleme TeknolojileriFuarı 
 
• Kalıp Avrasya Fuarı
 
• İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları Fuarı
 
• Otomasyon Fuarı 
 
13 Aralık 2015 Pazar günü saat 18.30’da Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sona erdi. 
 
Ersözlü; “Bursa Endüstri Zirvesi Hedefini Geçti, Makine Satışlarına Büyük Katkı Sağladı”
 
4 gün boyunca sektörün nabzını tutan fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “2015 yılını zirvede kapatmamızı sağlayan; 7 ayrı salonda 21 ülkeden 605 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 40 bin m2 alanda hazırlanan Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları büyük ilgi gördü.  İlk iki gün 20 binin üzerinde profesyoneli ağırlayan zirve 4 günün sonunda 48 ülkeden gelen 52.770 kişi tarafından ziyaret edilerek ekonomiye büyük katkı sağladı.
 
Geçtiğimiz yıla göre % 15 büyüme ile kapılarını açan, hidrolikten pnömatiğe, sac işleme teknolojilerinden kalıp yan sanayisine, iş güvenliğinden makine otomasyonuna kadar geniş ürün grubu ile dikkat çeken “makine yapan makinelerin” Fuarlarında yoğun makine satışları gerçekleşti. Üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri topluca sunan Fuarlarda, küçük ölçekli işletmelerden büyük sanayi firmalarına kadar tüm ziyaretçiler aradıkları son teknoloji ürünleri tek platforma bulabildi.” dedi.
 
Kıtalar Arası Ticari Köprüler Kuruldu
 
Birbirini tamamlayan sektörlerin büyük buluşması olan Fuarlarda;  Tüyap’ın yurtdışı ofisleri,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile Avrupa, Asya, Amerika ve Kuzey Afrika kıtalarında yer alan A.B.D., Almanya, Azerbaycan, Bosna - Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fas, Fransa, Filistin, Kanada, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail,  İtalya,  Japonya, Karadağ, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Pakistan, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan organize edilen alım heyetleri iş bağlantıları kurdu.    
 
Yurt içinden ise sektörlerin yoğun olduğu Adana, Adapazarı, Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa ve Uşak  başta olmak üzere 50’in üzerinde ilden gelen profesyonellere ev sahipliği yapıldı.
 
Fuar'dan Kareler
 
 
 

 

10-13 Aralık 2015 Bursa Endüstri Zirvesi’nde Gerçekleştirilen Röportajlar
 
4B Mühendislik
Merhaba Eray Bey kendinizi ve firmanızı tanıtır mısınız ?
 
Merhabalar adım Eray ERTEN
1984 İstanbul doğumluyum. Ortağım Caner Yücelden ile beraber 2013 de 4B Mühendislik firmasını kurduk. Robonun hem AR-GE çalışmalarının yapımcılarıyız hem de Türkiye’deki optik tarama sistemleri ve 3 boyutlu prototipleme hizmeti sunan bir firmayız. Firmamız şuanda hem lazer kesim, hem 3 boyutlu optik tarama ve tersine mühendislik hizmeti , hem prototipleme hizmeti, hem de 3 boyutlu printer satışı yapan bir firma durumunda. Bu sene Bursa Tüyap’ta 3. yılımız. 3 yıldır düzenli olarak bu fuara katılım gösteriyoruz. Bu fuarda yeniliklerimizi ve yeni projelerimizi sergiliyoruz Dünya çapında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yeni projelerimiz var bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz su anda.
 
Ürünler ve hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?
 
Tabiki Robo 3D Printer’ın imalatını ve üretimini yapıyoruz şu anda da dünyada 17 ülkede şatışımız var. Biz de bunun Türkiye koluyuz Türkiye’de ve Balkanlarda distrübütörlüğü yönetiyoruz. 4b mühendislik olarak aynı zamanda tarama cihazları satışları yapıyoruz.Ürün portföyümüzde genelde bu cihazlarımız var. Birçok öğrenci ve okul dallarına prototipleme hizmeti, büs tarama ve optik tarama hizmeti veriyoruz şu anda, Aynı zamanda yine lazer kesim, lazer markalama hizmetleri veren bir firmayız.
 
3D sektörü Türkiye’de sizce nerede ? 
 
3D teknolojisini şu anda biz ilerletebildiğimiz kadar ilerletmeye çalışıyoruz sektörü; fakat sektörümüzde bizim açımızdan bazı sıkıntılar var. Bunların en büyük sıkıntısı yatırım sıkıntıları. Türkiye’de bu işe yatırım yapılmıyor. Melek yatırımcılar bulamıyoruz aslında yeni projelerimize yatırım yapacak insanlar bulamıyoruz. Bu insanlarla alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de daha iyi yerlere gelebilmemiz için elimizden geleni yapıyoruz. Bence daha iyi yerlere de gelebiliriz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz.
 
Her sene fuara katılıyor musunuz ? 
 
2013 / 2014 ve bu sene de geldik. Yani kurulduğumuzdan beri düzenli olarak Bursa fuarına geliyoruz. Elimizden geldiğince İstanbul ve diğer şehirlerdeki fuarlarımıza da katılıyoruz. Geçen yıl 18 üniversitemizde seminerler ve bir cok aktiviteler düzenledik. Bilim şenlikleri,oturumlar, paneller düzenledik. Yeniliklerden 3D teknolojilerden bahsettik. 3D teknolojilerimizi onlara anlattık, biz neler yapıyoruz, onlar neler yapabilir. Onlardan bahsettik elimizden geldiğince bu sektörde ilerletmeye çalışıyoruz. Kendi sermayemizle dönen bir firmayız her şeyden önce, öz sermayeyle dönmek Türkiye’de, Türkiye şartlarında çok zor. 
 
O kadar kolay değil  ama elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve topladığımız takdir de aslında bizim için en büyük gelir kaynağı oluyor. Bu sene de yine üniversitelerde seminerler vermeye devam edeceğiz tüm talep eden liseler ve üniversitelere özellikle ayrıcalık gösteriyoruz. Durmaya çok niyetimiz yok açıkçası. Çok da yolumuzdan alıkoyacaklarına inanmıyorum Türkiye şartlarında.
 
Durmak yok yola devam diyorsunuz o zaman Eray Bey ?
 
Gibi gibi , durmak yok yola devam diyorum; çünkü bir sloganımız var 3D bizim hobimiz değil işimiz . Biz bunu kendimize meslek olarak gördüğümüz için hobi olarak yapıp kenara kaldırabileceğimiz projeler değil iş olarak yapıyoruz. Bundan da çok mutluyuz 12 kişilik bir kadromuz var su anda, İstanbul’da Ar-Ge merkezimiz başta olmak üzere Bursa’da ve İzmir’de satış ofislerimiz var. Yetişebildiğimiz yere kadar Türkiye’nin her yerine yayılmaya çalışıyoruz Buradan Gaziantep’e kadar Kastamonu’ya kadar Zonguldak’a kadar Karabük’e kadar her yere elimizden geldiğince yetişmeye çalışıyoruz. 
 
 
İnşallah Allah kısmet ederse daha da hızlı bir şekilde büyüyeceğiz. Sadece 3d printer değil Türkiye’nin olayı biz mühendislik firması olarak özellıkle 4B Mühendislik olarak adımızda buradan geliyor zaten mühendislikte dördüncü boyutu insanlara anlatabilmek adına zaman faktörünü çok iyi kullanıyoruz. Bu yüzden de printerın yanında tarama cihazları, lazer kesimler, çünkü lazerlerle 3 boyutlu lazer kesimler yapıyoruz. Her şeyi göstermeye çalışıyoruz. 
Teknoloji bir yerde değil teknoloji her yerde, bugün elimize kullandığımız cep telefonları bile bir teknoloji ürünü. Şu telefonu biz Türkiye’de üretemiyoruz. Örnek veriyorum neden bir Türk markası cep telefonumuz yok. Biz bunlara kafa yoran bir mühendislik firmasıyız. Dediğim gibi ben ve kadrom elimizden gelenin en iyisini önce Türkiye’ye sonra da belkı dünyaya ispatlamaya çalışan bir kadroyuz. 
 
Fuardan beklentileriniz nelerdir ? 
 
Bursa’da istediğimiz potansiyeli yakalamış değiliz hem optik taramada hem de tersine mühendislikte, hem prototipte istediğimizi yakalayamadık. Bu fuarların amacı o kitleyi burada yakalayabilmek ve o insanları buraya çekebilmek, kendimizi onlara anlatabilmek, daha çok müşteri portföyü büyütebilmek, belki de yeni yatırımcılarla tanışmak, aslında biraz da amacımız o belki de yeni yatırımcılarla burada tanısıp yeni projelere imza atabiliriz.
 
Hepimizin hedefi o aslında farklı firmalarla tanışmak, farklı müşteriler edinmek.
 
Aynen öyle. Bu fuarda sabit tanıştığımız her sene beraber katıldığımız burada firma sahiplerimiz var. Bu fuarlar sayesinde onlarla bu kadar güzel bir ortam yakalıyoruz ve dostluklarımızı büyütüyoruz. Birbirimize işler paslıyoruz. Bu da bizim için çok önemli bir şey, bunun sürdürülebilmesini sağlamaya çalışıyoruz.
 
Son olarak söylemek istediğiniz bir şey varmı? fuarla alakalı 4B Mühendislik ile ilgili ? 
4b mühendislik olarak her zaman hizmet vermeye devam edeceğiz. Düşmedik hiçbir zaman hala da düşmeyi düşünmüyoruz.  Bu kadar olumsuzluğa, bu kadar dövizin inişli çıkışlı durumlarına rağmen bizim gibi küçük firmalar biliyorsunuz bize bir rüzgar yetebiliyor bazen. Türk firmalarına aslında Türkıye’deki diğer yatırımcı firmaların sahip çıkmasını istiyorum. Bizim gibi firmaların yok olması demek , bi lastikteki civataların kaybolması demek. 
 
Lastık ne kadar büyük olursa olsun civatasız hiçbir işe yaramıyor. Biz de burada cıvata görevini görmeye çalışıyoruz. O ara eleman olmaya çalışıyoruz. Şey gibi oldu bu da sanki bize sahip çıkılsın dermişim gibi ama sahip çıkılmasını gerçekten istiyoruz yurt dışına değil Türk firmalarına biraz sadık kalınmasını istiyoruz açıkçası hedefimiz bu. Sizlerin aracılığıyla sesimizi duyurabildiğimiz için çok mutluyuz özellikle Prestij ailesine bize 2 yıllık geçmişimize destek verdiği için basta Kenan Bey olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyoruz. Her zaman arkamızdasınız.
 
Biz teşekkür ediyoruz.
Sizin gibi yayın organları olduğu sürece bizim sırtımız yere gelmez. Başarılarınızın devamını diliyorum.
 
Bağdatlı Teknik Hırdavat / Harun BAĞDATLI
 

Merhaba, Bağdatlı Teknik Hırdavat’tan Harun Bağdatlı, Bağdatlı Teknik Hırdavat finans bölümünde görev yapmaktayım. 
1998 yılında İstanbul Topçular’da kurulan firmamız yaklaşık 17 seneden beri kalıpçılık sektörüne hitap etmekteyiz. İkitelli şubemizle beraber İstanbul ve Türkiye piyasasındayız.Kalıp sektöründe önde gelen lider firmalarla beraber rekabet içindeyiz.
 
Biz bu firmayı kurarken basta bütün piyasada olmak üzere tüm firmalarımızla beraber önde gelen firmalara elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Ürün gamlarımızla beraber çeşidimizi arttırarak yaklaşık 40 bin kalem malla beraber hitap etmeye çalışıyoruz. Biz bu sene Bursa’daki kalıp fuarına katılarak elimizden geldiğince kendimizi ve İstanbul piyasasını tanıtmaya çalıştık.
 
 
 
Cem Erel Kalıp / Cem Güray EREL
 
Merhaba cem bey firmanızı tanıtır mısınız? 
 
Merhabalar Cem Erel Kalıp Teknolojileri Genel Müdürü Cem Güray Erel ben. Firmanın ismi de aynı zamanda benim adım soyadım. Firmamız 2012 yılında benim tarafımdan otomotiv sektörüne yönelik sadece plastik enjeksiyon kalıp imalatı yapmak üzere kuruldu. Tüm foxumuz tamamen otomotiv sektörüne yönelik iç trim grup parçaları otomotivin motor alt parcaları ve koltuk ön dashpot giydirme parçaları yaklaşık 30 kişilik bir ekibimiz var. 1200 m kapalı alanda yine plastik enjeksiyon kalıbı imal etmeye haiz tezgahlarla müşterilerimize en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz. 
 
Özellikle imalatını yaptığınız kalıp çeşitleri var mı? 
 
Özellikle aslında şöyle ayırabilirim; 30 tona kadar ağırlık olarak bizde bir ölçüttür bu plastik enjeksiyon kalıp sektöründe 30 tona kadar plastik enjeksiyon kalıp imalatı yapabiliyoruz. Aynı zamanda bizim kompleks diye adlandırdığımız çok fazla iç maça, hidrolik ve hareketli maçalar bulunduran görsel parçalarda uzmanız diyebiliriz.  
 
Her yıl fuara katılıyor musunuz ? 
 
Evet , her yıl fuara katılıyoruz. Bu fuara inancımız var markamızı cilalamak için ve her yıl biz de buradayız demek için bu fuara katılıyoruz. 
 
Fuar hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ?
 
Fuar aslında çok iyi niyetlerle kurulmuş bir fuar ama daha çok katılım olması gerekiyor özellikle katılımcılar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Ulusal anlamda sahiplenilmesi gereken bir fuar olduğuna inanıyorum.
 
Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı ? 
 
Yok. Çok teşekkür ederim ,çok sağ olun. Önümüzdeki yıl yine fuara katılacağız, yine burada olacağız yine görüşürüz inşallah.  
 
RTC TEC / Tamer ÖZEL
 
Merhaba Tamer Bey firmanızı tanıtır mısınız? 
 
RTC-TEC firmasının AR-GE müdürüyüm. İsmim Tamer Özel. Yaklaşık 3 yıllık bir firmayız; ancak geçmişe dönük tecrübeli bir firmayız. Teknik eleman olarak tecrübeliyiz. Kalıpçılık konusunda enjeksiyon kalıplarının soğutma sistemleriyle ilgili ürünler üretiyoruz. Firmalara özel üretimler ve özel tasarımlar yapıyoruz. Bunlarla ilgili inovasyonlar, yeni tasarımlar, bunlarla ilgili ürünler üretiyoruz. Çoklu sistemler, çoklu bağlantılar, hidrolik, nömatik, su, hava, elektrik olarak özel ürünler üretiyoruz.
 
Yurt dışı bağlantılımı çalışıyorsunuz?
 
Yurt dışında 26’ya yakın bağlantımız var . Satış noktalarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz devamlı yeni ürünlerle ilgili bilgilendiriyoruz, toplantılar yapıyoruz. Oralara gidiyoruz ,fuarlara katılıyoruz. 3 yılda yaklaşık 38 ‘e yakın fuara katıldık.
 
Fuar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? 
 
Kalıp fuarına 2. defa katılıyoruz. Geçen seneye göre bu sene daha büyük ve genişlemiş bir fuar, sektör olarak bir çok firma katılmış, geçen seneden daha fazla katılımcı var. Tabi ki seneye de daha iyi olacağını umuyoruz. Bugün fuarın ilk günü olduğu için sanıyorum daha sonraki günlerde Cuma ve Cumartesi daha yoğun olacaktır ziyaretçi sayısı .
 
Fuara seneye de katılmayı düşünüyor musunuz ?
 
Tabi ki seneye de katılmayı düşünüyoruz .Biz plastik ve kalıp fuarlarına bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de katılıyoruz. 
 
Son olarak sektörle ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mıdır? 
 
Sektörle ilgili, plastik sektöründe otomotiv ve diğer bir çok plastik üreticilerine hitaben ürünler ürettiğimiz için Türkiye’de 1 numara olmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Birçok firmayı zaten bu konuda bilgilendiriyoruz. söyleyeceklerim bu kadar. 
 
TKare Mühendislik / Murathan TOKTAŞ
 
Ben Murathan Toktaş Tkare Mühendislik olarak bu sene Kalıp Avrasya Fuarı’na katıldık. Tkare Mühendislik otomotıv, sac metal kalıpçılığı konusunda mühendislik hizmeti vermekte. Ürün tasarımından kalıp imalatına kadar ki aşamalarda müşterilerimize destek veriyoruz.
 
Direk ana sanayilerle ve ana yan sanayilerle çalışıyoruz. Aslında Tkare mühendislik kalıp Avrasya fuarına bu sene 3. kez katılıyor. Bu 3. fuar diğer fuarlara göre değerlendirdiğimizde hem katılımcı hem ziyaretçi sayısı acısından oldukça kalabalık, oldukça verimli geçiyor. Umarım bundan sonraki fuarlarda yurt dışı ziyaretçilerinin de Tüyap desteğiyle yurt dışı ziyaretçi sayısının da artmasını temenni ediyorum.
 
 
 

TST TAMSAN / Berk TANYAŞ

Berk Bey firmanızı tanıtır mısınız? 

Tamsan Bağlantı Elemanları Anonim Şirketi 1989 yılında kurulan hızlı bağlantı ekipmanlarıyla üretim anlamında Türkiye’nin öncü firmasıdır. Ürettiği ürünler pazarda TST markasıyla pazara sunulmuştur. Ürün gruplarından biraz bahsetmem gerekirse hidrolik pnomatik ve yağ onun dışında özel kaprinler olarak da kızgın yağ, vakum kaprinleri ve yüksek basınç kaprinleri olarak sıralayabiliriz. Ürettiğimiz ürünler tabi ki müşterilerin istekleri doğrultusunda da özel çalışmalarımız mevcut olup gerekli AR-GE çalışmalarıyla da müşteri taleplerine de uygun onların ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler üretilmektedir.

Fuar hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ? 
 
Tamsan Bağlantı Elemanları fuarlara her zaman yakınlık, ilgi göstermiştir. Özellikle İstanbul’daki fuarlar bu sene burada ki fuara da katıldık. 1 ay önce bir fuarımız daha vardı hatta Plast Eurasia Fuarı. Genelde mümkün olduğunca bütün fuarlara katılmaya çalışıyoruz.
 
Hem markamızı temsil etmek hem de mevcut müşterilerimize ulaşmak açısından faydalı oluyo Geri kalan müşteri ziyaretleri dışında, onun dışında yurt dışı olarak da bakarsak yurt dışında da çesitli ülkelerde fuarlarda bulunuyoruz. Bölge ayrımı yapmaksızın hemen hemen bütün kıtalarda katıldığımız fuarlar mevcut.
 
Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mıdır?
 
Son olarak söylemek isteğim bir şey, ürün gruplarımız hakkında biraz bahsedebilirim ya da satış ağımızdan Tamsan Bağlantı Elemanları 5 kıtada 60’dan fazla ülkeye ürün satışı yapmaktadır. Bu satış ağımızda yurtdışı bazlı bakarsak 3 tane TST şubesi bulunmakta bunlar İngiltere, İsviçre ve Hollanda onun dışında 19 tane yurt dışı distribütörlüğü mevcuttur. Yurt içi pazarda da Gebze merkezde firmamız bunun dışında çeşitli bölgelerde bölge bayiliklerimiz mevcuttur. 7 tane bölge bayiliğiyle Türkiye pazarında da hizmet vermekteyiz. Tekirdağ,  Bursa Ankara İzmir Konya ve Adana bölgesi olmak üzere 7 tane bölge temsilcilikliğimiz vardır. 
 
Redoks Mühendislik / Mustafa TAMAR
 
Mustafa Tamer Redoks Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti. Genel Müdürüyüm. Şirketimiz Tebis CadCam yazılımı Türkiye distribütörüdür.  Özellikle kalıp sektörüne otomotiv havacılık sektörüne hizmet vermekteyiz. Fuara uzun yıllardır katılıyoruz. Her sene katılım daha da iyi oluyor. Bu senede oldukça güzel bir katılım var.
 
Hem katılımcı açısından hem de ziyaretçi açısından. Biz bu sene yeni versiyonumuzu tanıtıyoruz. Yeni versiyonumuz için değişik endüstri grupları için hazırlanmış özel paketlerle özel fiyatlarımızla ve özel ürünlerle tanıtım yapıyoruz . Bu sene de gecen seneden daha iyi olduğunu düşünüyorum ziyaretçi anlamında yoğun bir ilgi var. Gelecek sene de inşallah yine katılmayı düşünüyoruz. Daha iyi olacağını bekliyoruz. 
 
Alseko Group / Halil KOÇ


Ben Halil Koç Alseko Metal firmasını kardeşim Ahmet Koç’la büyütmeye çalışıyoruz. Alseko Metal firması 1992 yılında kuruldu. 2002 yılında otomotiv sektörüne geçiş yaptık. Uddeholm Takım Çeliklerininin Güney Marmara Bölge bayiliği, Böhler Sert Maden firmasının yine Güney Bölge bayiliği olarak hizmet vermekteyiz. Sonrası itibariyle kurduğumuz Alseko Enerjı firmasında italyan Sisma firmasının lazer markalama, lazer kaynak ve lazer kesme makinelerinin Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız. 2011 yılında çalışmaya başladığımız Sisma firmasıyla çalışmaya bugün içerisinde bugüne kadarki süreçte yaklaşık 50’ye yakın makinamızı Türkiye’nin genelinde satış ve servis hizmetiyle hizmet vermekteyiz.

Yine sattığımız çeliklerin tüm yüzeylerini işleyip müşteriye daha hızlı bir hizmet vermek adına Alseko makina firmamızı da son 1 sene içerisinde faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Yeni aldığımız makinalarımızla müşterilerimize çok daha hızlı çok daha güvenli bir şekilde onların işlerini kolaylaştıracak kalıpçı dostu olacak şekilde hizmet vermek adına işlerimizi genişletmek ve büyütmek hedefindeyiz Kalıp Avrasya fuarına son 10 yıl içerisinde sürekli katılım gerçekleştirmekteyiz.

Bu seneki fuarımız geçen seneki fuarlara istinaden çok daha geniş kapsamlı çok daha geniş katılımlı ve çok daha müşterilerimize ulaştığımız müşterininin ilgi alakasını gördüğümüz bir fuar oldu. Bundan sonraki senelerde de daha hızlı ve daha yoğun bir şekilde gelişmesini bekliyoruz. Bu arada en son olarak bünyemize kattığımız eko lazer bir Alseko Grup markası.Lazer kesim fiber lazer kesim makinası yine avrupa menşeili bir ürün olarak olarak Türkiye’de eko lazer ismiyle pazarlamasını yapmaktayız. 1000’e 2000 - 1250’ye 2500 - 1500 - 3000 ebatlarında lazer fiber kesim makinalarını Türkiye’de pazarlamasını yapmaktayız. Bu fuarda onu da ilk olarak sergileme fırsatını bulduk çok teşekkür ediyorum. 
 
SL Photonics Filip Skhembov
 
Merhaba, ben  ISL Photonics firmasından Filip Skhembov. Birkaç ay önce ortaklık kurduğumuz dostumuz ALSEKO firması ile Türkiye de fuardayız. Lazer kesim makinaları üreten bir firmayız. Birçok iş için kullanılabilecek küçük ve yeni bir sistemdir. Türkiye’de makinemizin lansmanını ilk kez yapıyoruz. Bu yüzden fuar için heyecanlıyız. Birçok insan geliyor ve sistem ile ilgileniyor. Bu sistemle Türkiye’deki birçok firmaya çözüm ortağı olacağımızı düşünüyoruz. Teşekkürler.
 
 
 
ASTES4/  Paolo Cardani

Ben Paolo Cardani. ASTES4 Satış Müdürüyüm.
ASTES4 üretim endüstrisi için özel otomasyon sistemleri üreten İsviçre firmasıdır. Kesim makineleri ile entegre sınıflandırma işlemleri yapmaktadır.
 
Otomasyon sistemimiz, lazer kesim, waterjet, CO2 ve plazma gibi birçok farklı kesim makinelerine yükleme, boşaltma ve üretimden sonraki tüm sınıflandırma işlemlerini gerçekleştirmesine yardım eder. Patenti beklemede olan bir uygulamadır.İsviçre’nin İtalya tarafında olan Chiasso’ya yakın Balerna’da %100 verimlilikle üretim gerçekleştirmekteyiz. Türkiye yerel pazarında bulunan Alseko firması ile ortaklık yapmaktayız.
Alseko’yu uzun zamandan beri tanıyoruz ve Alseko ile 2015 yılında işbirliğine başladık. Alseko, endüstrinin merkezi olan Bursa da  gelişmekte olan bir şirket. Kişisel olarak pazarı 20 yıldan fazla olduğunu biliyorum. 
 
İnanıyoruz ki bu fuar iki taraf için karlı olacak.
İlk olarak fuar, bu projeyi beraberce tanıtmak, bilgi paylaşmak ve ortaklığımızı geliştirmek için bir şans.  Burada sadece Türkiye’den değil Avrupa veya dünyadan birçok müşteri ile görüşme fırsatı bulduk.
 
Gelecekte beraber büyüme fırsatı yakalamak için bazı büyük işler yapmaya başladık. Bizim için, ortaklığımız dünya çapında başarılı işler yapmak için kilit nokta. Şirketimiz, ben, diğerleri bundan çok memnunuz.  Başarılı bir gelecek için beraber büyüme konusunda çok pozitifiz. Kesinlikle, önümüzdeki fuara da katılacağız.
 
Pazardaki, gelişime ve yatırıma devam edeceğiz çünkü kendim ve şirketim inanıyoruz ki bu durumda ki herkes için çok iyi ve büyük fırsatlar mevcut. Teşekkürler.
 
MTC Metalurji / Ümit  KARAGÜLLE
 
Merhaba Ümit bey firmanızı tanıtır mısınız ? 
 
Merhaba MTC Metalürji ses cihazları ve kontrol ekipmanları Satış Müdürüyüm.
 
Kaç yıldır bu sektördesiniz?
 
4 yıldır bu sektörün içerisindeyiz. Daha öncesinden gelen 15 yıllık tecrübeye MTC Metalürji firması adı altında topladık.
 
İleriye yönelik hedefleriniz nelerdir ? 
 
İleriye yönelik hedeflerimiz şu an biz bir ithalatçı firmayız ama arka planda çok iyi bir AR-GE ekibimiz var. Türkiye’de bu tür cihazların imalatını yapmak istiyoruz.  
 
Her sene fuara katılıyor musunuz ? 
 
Biz fuarlara bu sene katılmaya başladık ve bundan sonraki fuarlara da devam edeceğiz.
 
Fuar hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz ?
 
Fuar bizim için çok verimli geçiyor. Hedeflediğimiz müşteri potansiyeline ulaşmaya çalışıyoruz. Bundan sonra önümüzde 2 gün var 2 günlük periyotta daha iyi olacağını ümit ediyoruz.
 
EDM Otomasyon/  Semih BAYAR
 
Merhaba Semih Bey, bize firmanızdan kısaca bahseder misiniz?
 
Merhaba 2014 yılında kurulduk, robot otomasyon ve IDM üzerine hizmet veriyoruz. Robot otomasyon olarak öncelikli amacımız; üretimde insan faktörünü saf dışı bırakarak gerek kalitede gerekse de maliyette olumlu bir ilerleme kaydetmek. Biz endüstriyel robotlar kullanmaktayız. Bunun dışında IDM olarak da tel erozyon, delik delme ve dalma erozyon tezgahının satışını yapıyoruz. En önemli özelliğimiz olarak 24 saat aktif servis hizmetimizi gösterebilirim. Şirketimizin telefonu gece nöbetçi mühendis de kalıyor ve siz telefon açarak sıkıntınıza 24 saat 7 gün boyunca çözüm bulabiliyorsunuz.
 
Firma kaç yılında kuruldu?
 
2014 yılında kuruldu ama toplam 10 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Aynı zamanda IDM için de 12 yıllık bir tecrübemiz var.
 
İlerleyen süreçte yeni bir ürün sürme planınız var mı?
 
Evet var ama bunu şu an için paylaşmasak daha doğru olur. Bir sistem geliştirdik ve bunun için patent sürecini bekliyoruz, onun sonrasında gururla anlatacağımız bir sistemimiz olmuş olacak.
 
Fuar hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Bugün fuarın ikinci günü, genelde ilk iki gün sönük geçer, cumartesi ve Pazar hızlanacağını düşünüyorum. Bunu da göreceğiz.
 
Son bir mesajınız var mı?
 
Umarım ülke endüstrimiz adına önemli ilerlemeler kaydedeceğimiz bir süreç olur önümüzde.
 
Delta Kalıp / Salih KEKEÇOĞLU
 
Ben Salih Kekeçoğlu, 20 yıldır Delta Kalıp’ta çalışıyorum.Delta Kalıp 1993 yılında Remzi Sakoğlu tarafından kuruldu.Firmamız plastik ve metal enjeksiyon kalıplarında kullanılan malzeme elemanlarının üretiyor.Bu fuara sürekli geliyoruz.Bu fuarda eski müşterilerimizden geri dönüşler almakla beraber yeni müşterilerle de tanışıyoruz.
 
 
 
 
 
Delta Kalıp / Cenk ÖZBAŞARAN
 
İsmim Cenk Özbaşaran, Delta Kalıp elemanlarının Kurumsal Satış Müdürüyüm. Hitap ettiğimiz sektörler arasında en başta otomotiv sektörü, onun ardından ise beyaz eşya,makine ve savunma sanayii sektörleri geliyor. Otomotiv sektöründe kalıpçılıkalanında ürünlerimiz güvenle kullanılıyor. Biz mükemmel kalıp için bizi seçin diyoruz. Toplam üretimimizin yüzde ellisini ihraç ediyoruz. Gazlı yağlar,sürtünme tabakaları başlıca ürünlerimiz arasında yer alıyor. 2016’da çıkacak olan kataloğumzda yeni ürünlerimiz de yer alacak.
 
 
 
 
Penta/  Selim Ertuğ TURAN
 
Merhaba ben Selim Ertuğ Turan, Penta iş geliştirme uzmanıyım. Bu sene Autodesk çözümleriyle fuara katıldık. Fuarı zaten yakından tanıdığımız için buraya katılmayı tercih ettik. İmalat sanayiinin her geçen gün güçlendiğinin farkındayız. Her sene çözümler değişiyor, farklılaşıyor. İmalatla alakalı olarak müşteriler bize bir şey sorduğu zaman kullandığımız net bir ifade var. “Eğer siz bir şey üretecekseniz gerçek bir veri bilgisi olması lazım” Bundan kastımız nedir? Artık herkes 3 boyutlu yazıcıları biliyor. 
 
 
Mühendislik bilgisi olabilir, geri dönüşüm bilgisi olabilir, bunların hepsine sahip olup olmadığıyla ilgili tedarikçilerimizle ilgili ya da bize işverenlerle bu verilerin birlikte nasıl yürütüldüğüyle alakalı olarak kendisinde bilgi barındırdığının altını çizmesini aslında şirketlere öneriyoruz. Bu konuyu biraz açmak lazım tabii. Piyasada hala şu bu yazılımları kullanıyorum ne yapabilirim tarzı sorularla bize geliyor. Aslında piyasanın gidişatıyla alakalı konuşmak lazım. Aynı zamanda bizim ürettiğimiz ürünleri satmamız lazım. Bunun için de yeni teknolojilere ihtiyacımız var.
 
Autodesk bunu gördü.  Son yıllarda imalat altyapılarını çok geliştirdiler. Düşünün ki Hong-Kong’da bir fuardasınız ve fuarda sergileyeceğiniz ürün oldu ki yetişmedi. Şöyle bir altyapıya sahibiz. Siz cad verinizi ürettiğiniz zaman tasarım verisinden pazarlama verisi de elde ediyorsunuz ve bunun bir render sayesinden broşürünü elinize alabiliyorsunuz. Son Oscar’lı filmlerde Autodesk’in görselleştirme çözümlerinde altını çizdiğini gösterdi. Bu makine sektöründe de kullanılıyor. Biz diyoruz ki tüm ekibinizle en verimli üretimi yapabilin.
 
Rekabetçi ortamda farklılaşabilin. Bununla birlikte gün geçtikçe Autodesk gelişiyor. 140 civarında yazılım çözümü var. Biliyorsunuz 3d yazıcı devrimi var. Yeni bir endüstriyel çağa girdik. Daha akıllı ürünler konuşuluyor. Biz eve varmadan ısıtacak, yemek pişirecek ürünler konuşuluyor. Bunların altyapısını hep beraber yapalım diyoruz. Bunun için de simülasyon gerekli, bizim simülasyon altyapımız da çok kuvvetli. Mimari olsun, altyapı olsun, görselleştirme olsun, mekanik imalat olsun her sektörde varız. Bunun getirmiş olduğu en büyük avantaj farklı sektörlerin dinamiklerini çok rahat önemseyebiliyoruz. Autodesk müşterilerine büyük rahatlık sunduğumuzu söyleyebiliriz. Fuarı değerlendirecek olursak fuar bu sene çok fazla büyümüş geçtiğimiz yıllara oranla. Bursa için gerçek bir endüstri zirvesi olmuş. Kullanıcı kalitesi ve ziyaretçi ilgisiyle dört dörtlük olduğunu söyleyebilirim.
 
Korkmaz Çelik / Murat İNAN

Bize kendinizi tanıtır mısınız?
 
Murat İnan, Korkmaz Çelik Genel Müdür Yardımcısıyım. Metalürji ve Malzeme mühendisiyim.
Firmanız neler yapar?
 
63 yıldır takım çeliği ve ısıl işlemiyle ilgileniyoruz. Japonya İsveç ve Fransa’dan değişik firmaların takım çeliklerini satıyoruz. Teknik destek veriyoruz.
 
Fuara uzun yıllardır katılıyorsunuz, bu seneyi nasıl değerlendirirsiniz?
 
Açıkçası şikayetçi değilim. Fuar firmamız açısından olumlu ilerliyor. Hedef kitlemizle buluştuğumuzu söyleyebilirim. Umarım her sene böyle devam eder, fuar bu konseptiyle daha geniş kitlelere hitap etmemizi sağlıyor.
 
 

 

Paylaş Tweet Paylaş
6476 kez okundu
FUARLAR
ALUMINIUM 2024: Küresel Alüminyum Endüstrisinde İyimserlik ve Güven
Mevcut büyük zorluklar, ancak gelecek için daha da büyük beklentiler: Alüminyum, çeşitli endüstrilerde önemli bir kolaylaştırıcı olmaya devam ediyor. DEVAMI...
Yenilikçiliğin ve Toparlanma Gücünün Zaferi: EuroBLECH 2024 Umut Veren Sonuçlarla Kapanış Yaptı
Dünya genelinde yaşanan sıkıntılara rağmen sac levha işleme sektörü, 27. Uluslararası Sac Levha İşleme Teknolojisi Fuarı EuroBLECH 2024’te ilerleme ve büyümeye olan ba DEVAMI...
34.BI-MU Fuarı Gerçekleşti
34.BI-MU Fuarı, 09-12 ekim 2024 tarihinde İtalya milano’da Fieramilano fuar merkezinde gerçekleştirildi. Toplam 65.000 metrekare alan 750’den fazla şirketten 35.000 ticaret operat DEVAMI...
AMB 2024 Metal İşleme Sektörünün Potansiyelini ve Geleceğini Sergiledi
78 ülkeden 65.584 ticari ziyaretçi, en son teknolojiler ve trend konular hakkında bilgi edinmek ve iş ilişkileri kurmak ve genişletmek için AMB’den yararlandı. AMB 2024 bu n DEVAMI...
WIN EURASIA, İmalat Sanayi İçin Milyonlarca Dolarlık İş Hacmi Yarattı
İmalat sanayinin bölgedeki en büyük buluşması olan WIN EURASIA, milyonlarca dolarlık yeni iş ortaklıkları fırsatları yarattı. Bölgenin en büyük sanayi fuarı olan WIN EU DEVAMI...
Automechanika Istanbul 2024 Büyük Bir Başarıyla Sona Erdi!
Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı ve otomotiv satış sonrası endüstrisinin bölgedeki en büyük buluşması Automechanika Istanbul 2024 tamamlandı. DEVAMI...
Endüstriyel Üretimin Kalbi IMATECH’te Attı
Makine endüstrisinin en büyük buluşmalarından olan IMATECH – 2.Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, dört gün boyunca yerli, yabancı katılımcı ve ziyaret&c DEVAMI...
Euroguss 2024 Fuarına Türk Alüminyum Döküm Sektörü Damga Vurdu
EuroGuss 2024 Uluslararası Basınçlı Döküm İhtisas Fuarı 16-18 Ocak 2024 tarihleri arasında Nürnberg  Almanya’da gerçekleşti.   Fuara başta Türkiye DEVAMI...
Avrasya Bölgesinin En Büyüğü Yine Adından Söz Ettirmeyi Başardı
Plast Eurasia İstanbul 2023, 32. Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı 22-24 Kasım 2024 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul’da gerçekleşti. Plastik end&uu DEVAMI...
Kalite’23 Fuarı Gerçekleşti
Konu başlığı anlamında dünyada sayılı yapılan Kalite fuarı, 12. kez Sektör liderleri ile bir araya geldi.   İmalat sektörünün vazgeçilmez bir parçası ol DEVAMI...
MAKTEK Konya Fuarı 36.415 Ziyaretçiyi Ağırladı
Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, Konya Büyükşehir Beled DEVAMI...
Yenilikçi Üretim Bayrağı EMO Hannover’de Esti…
EMO Hannover, dört yıllık bir aradan sonra 18-23 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti. Açılış basın toplantısını EMO Hannover Genel Komiseri Carl Martin Welcker gerçekleşt DEVAMI...
WIN EURASIA - World of Industry Fuarı Gerçekleştirildi
7-10 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy’de düzenlenen WIN EURASIA - World of Industry Fuarı 29. Kez tüm imalat sanayiini tek çatı altında buluşturd DEVAMI...
Automechanika Istanbul 2023, Yeni Rekorlara İmza Attı
Otomotiv satış sonrası endüstrisini bir araya getiren tüm zamanların en büyük Automechanika Istanbul fuarı sona erdi.  Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş b DEVAMI...
Makine İmalat Sanayisinin Yeni Markası MATEF Başarısını Kanıtladı
Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle hazırlanan MATEF Üretim Teknolojileri, Sac İşleme – Metal İşleme Makineleri, Laz DEVAMI...
Moulding Expo Fuarı Gerçekleştirildi
Moulding Expo, dört yıllık bir aradan sonra nihayet yeniden katılımlı bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Alet, Model ve Kalıp Yapımı Uluslararası Ticaret Fuarı, ilk kez Messe Stuttgar DEVAMI...
LAMIERA 2023 İçin Büyük Bir Başarı: Made in Steel’den 4.000 Ziyaretçiye Ek Olarak 19.000 Profesyonel Ziyaret
10 - 13 Mayıs tarihleri arasında fieramilano Rho’da gerçekleşen sac, levha, boru ve profil kesme, şekillendirme ve işleme teknolojilerinin uluslararası fuarı olan LAMIERA’nın 22. DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM