E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Hassas Kalıplama ve IoT

IoT’deki büyüme, çeşitli yeni ve yenilikçi mikro cihazlara yönelik artan talep olduğu için mikro kalıplama için de büyük olanaklar sağlıyor.

 

Hiç şüphe yok ki, son derece karmaşık mikro kalıplanmış bileşenleri üretirken, veriler mikro enjeksiyonlu kalıplama sürecinde maksimum tekrarlanabilirlik düzeyi sağlamaya, tutarlı kalite oluşturmaya ve kusurları azaltmaya yardımcı olabilir. Veriler ayrıca, önleyici bakım ve makine bakımı yoluyla daha az kesinti süresinin genel faydalarını sağlar.

 

Terminoloji bu alanda oldukça birbirinin yerine kullanılabilir. Akıllı üretimi tartışırken çoğu kişi IoT, Endüstriyel IoT (IIoT) veya Endüstri 4.0’a atıfta bulunur. Asıl IoT terimi ilk olarak 1985 yılında Peter T. Lewis tarafından “insanların, süreçlerin ve teknolojinin bağlanabilir cihazlar ve sensörlerle entegrasyonu, bu tür trendlerin uzaktan izlenmesi, durumu, manipülasyonu ve değerlendirilmesini sağlamak için kullanıldı. cihazlar. “

 

Bu nedenle, terim birkaç on yıldır ortalıktayken, teknoloji yeni donanımlar ve verilerin toplanması ve analizi yoluyla ilerlemeye devam ettikçe konsept gelişmeye ve gelişmeye devam ediyor.

 

Özellikle hassas mikro kalıp makineleri için IoT, üretim verimliliklerinde kazanımlar, iyileştirilmiş üretim kalitesi ve pazara sunma süresinin kısaltılmasını sağlar. Makineler artık arıza noktalarını bildirebilir ve uzun vadede çalışma süresini iyileştiren öngörücü ve önleyici bakımı iyileştirmek için kullanılabilecek verileri toplayabilir. Veri analizi, başarısızlığı tahmin etmek ve önlemek için kullanılır; Müdahalenin ne zaman gerekli olduğunu belirtir ve gerekli düzeltici eylemleri önerir. Sorun giderme daha etkilidir, bu da hem üreticilere hem de müşterilere fayda sağlar.

 

Teknoloji, sensörler ve sistemler kalıpçıların ve müşterilerinin yararına gelişmeye devam ettikçe, endüstriyel ekipman ve sistemlerden daha fazla ve daha iyi veri toplama dürtüsü mikro kalıplama sektöründe üretkenliği artırmaya devam edecektir.

 

Ancak mikro kalıpçıların IoT’ye bakarken anladığı başka bir şey var. Akıllı cihazları veya giyilebilir cihazları mümkün kılan son derece yenilikçi donanım ve bileşenler, büyük, dinamik ve büyüyen bir pazarı temsil eder, çünkü bu cihazlar genellikle küçük, karmaşıktır ve üretimleri genellikle ağırlık, maliyet ve pazara sunma süresine bağlıdır. Nesnelerin İnterneti cihazlarını çalıştıran bileşenler üreten OEM’ler, güvenlik açısından kritik hassasiyet ve mikro bileşenlerin verimli ve uygun maliyetli bir şekilde üretilmesini sağlamak için yüksek nitelikli ve deneyimli mikro kalıpçılarla etkileşimde bulunmalıdır. Yeni ürün geliştirme için tasarım döngüsünün başlarında nitelikli bir mikro üretim ortağıyla ilişki kurmak, birden çok (ve maliyetli ve zaman alıcı) tasarım ve alet yinelemelerinden kaçınmak için hayati önem taşır.

 

IoT’yi yürüten cihazlar
Bir şeyin IoT şemsiyesi altına uyup uymadığını görmek için, gerçekten ara bağlantıya bakmanız gerekir. Bir ürün başka bir ürünle çalışır mı? Bir pencereyi kilitlerseniz, bir kapı da otomatik olarak kilitlenir mi? Işık kontrolleriniz termostatınıza bağlı mı? Bahçe yolunuzda yürürken, ön kapının kilidini açmak için uzaktan kumandaya bastığınızda ışıklarınız açılıyor ve perdeleriniz kapanıyor mu?

 

Bu örnekler muhtemelen bizi IoT’nin uygulanabilir bir tanımına yaklaştırıyor. Bir IoT, birden fazla cihaz arasındaki bir koordinasyondur ve internete bağlı bir açma / kapama anahtarına sahip cihazları yerleştirmeyi içerir. Son birkaç yılda, bağlı cihaz sayısının milyarlarca arttığını gördük ve IoT’deki bu üstel büyüme, hepsini mümkün kılan yazılım ve donanım tarafından yönlendirilecek.

 

Hükümetler, arızalı sokak lambaları, su sistemlerindeki sızıntılar ve dolu çöp kutuları vb. Konusunda onları uyarmak için IoT uygulamalarını kullanıyorlar. IoT ayrıca trafik kontrolünde, orman yangını ve heyelan tespiti ve benzerlerinde büyük bir rol oynayacaktır. Uzaktan algılama, birçok sektörde, ofis binasında ve enerji tedarikinde zaten yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Bununla birlikte, en çok dikkat çeken tüketici uygulamalarıdır çünkü hemen hemen her endüstri ve platformu içerirler: sağlık sistemleri, ev enerji kullanımı, donanım, ev yapımı, elektronik ve giyim dahil tüm giyilebilir ürünler kategorisi.

 

Yazılım açısından, ara bağlantı, Bluetooth kullanımı, aygıtların birbirleriyle kablosuz olarak iletişim kurması ve böylece onları içsel olarak bağlanabilir hale getirmesiyle sağlanır. Donanım açısından anahtar, sensörler veya onlar olmadan IoT’nin olmayacağı doğru “mikro sensörler”.

 

Mikro sensörler sıcaklığı, titreşimi algılar ve ölçer ve cihazlar için etkili bir şekilde “gör ve duy”. IoT’yi oluşturan birçok cihazda kullanılan sensörleri analiz ederken, IoT işlevselliği için kritik olan MEMS (mikro elektro-mekanik sistemler) alanına, bazen boyut olarak bir inç’in binde birinden küçük olan küçük bileşenlere bakıyoruz. .

 

Çoğu zaman, MEMS, mikroişlemcilerin bir litografi işlemi yoluyla üretildiği şekilde üretilir. Bu sensörler, uygulamaya özel bir entegre devre veya “ASIC” ile eşleştirilebilir. Bu, belirli bir şeyi yapmak için kabloyla bağlanmış sınırlı derecede programlama kabiliyetine sahip bir devredir. Ayrıca bir mikroişlemci ile eşleştirilebilir ve muhtemelen iletişim için kablosuz bir radyoya bağlanacaktır.

 

MEMS sensörlerinin IoT destekli pazarlara uygulanması, sensörlerin daha da küçülmesini ve ileriye doğru daha da güç verimli bir şekilde çalışmasını gerektirecektir.

 

Günümüzde MEMS, algılama, çalıştırma ve veri işlemeyi ve bilişim teknolojilerini bir araya getiren gelişmiş işlevselliğe sahip akıllı teknik sistemler veya alt sistemlerdir.

 

Bu nedenle, bu sistemler sadece algılamakla kalmaz, aynı zamanda herhangi bir durumu teşhis edebilir, tanımlayabilir ve hatta yönetebilir. Oldukça güvenilirdirler ve operasyonları, karşılıklı olarak adresleme, tanımlama ve birbirleriyle uyum içinde çalışma yetenekleri ile daha da geliştirilmiştir. Bu tür akıllı sistemler, IoT’nin donanım temelidir

 

Teknoloji açısından bakıldığında, bu akıllı sistemler silikon tabanlı teknolojilerle sınırlı değildir, polimer tabanlı teknolojileri, baskı teknolojilerini (basılı antenler, baskılı sensörler, ekranlar veya piller için), farklı nanoteknolojileri (spintronik cihazlar, CNT tabanlı cihazlar) entegre eder. veya gömülü nanopartiküllere dayalı cihazlar) ve hatta sensörler için nakış teknolojileri.

 

Mikro kalıpçı ile etkileşim
Accumold, çok küçük mikro boyutlu parçaların ve MEMS cihazlarının üretiminde uzmanlaşmış bir mikro kalıplama ve minyatürleştirme uzmanıdır. Hızlı geri dönüş ve küçük karmaşık parçalar talep eden bir dizi sektörde otuz beş yılı aşkın deneyime sahip olan Accumold, mikro sensörler ve MEMS cihazlarında gelişimin ön saflarında yer aldı ve bu nedenle IoT cihazları geliştiren şirketlerle ortaklık yapmak için muazzam fırsatlar görüyor .

 

Uzman dikkat ve uzmanlık gerektiren birçok projede olduğu gibi, IoT uygulamalarıyla bağlantılı MEMS ve minyatürleştirme projeleri, tasarım döngüsünün başlarında Accumold gibi seçili alt sözleşme üreticileriyle etkileşim kuran OEM geliştiricilerinden yararlanır. Accumold, bir şirket olarak, müşterileriyle tasarımların ilk seferinde doğru olmasını sağlayan, maliyetli ve zaman alıcı tekrarlara ve daha sonra üretim döngüsünde yeniden çalışma ihtiyacını ortadan kaldıran bir ürün geliştirme ortağı olarak çalışmayı tercih ediyor.

 

Yani geriye sadece bir şey kaldı. Belki bir eylem çağrısı. IoT’nin potansiyelinden yararlanmak isteyen bir OEM iseniz ve konseptten pazarlanabilir ürüne geçişle ilgili sorunları yönlendirmek için özel ve deneyimli bir teknoloji ve uygulama uzmanına ihtiyacınız varsa, bugün nitelikli ve deneyimli bir mikro kalıpçı ile iletişime geçin ve Bu heyecan verici nişten yararlanırken fikirleriniz gerçeğe dönüşür. Fırsatlar şimdi var, öyleyse neden mikro kalıplama ortağınızın kimlik bilgilerini bugün değerlendirmeye başlamıyorsunuz!

 

Kaynak: ETMM

Paylaş Tweet Paylaş
1671 kez okundu
HABERLER
Kompozit Malzemeler 34.BI-MU’nun Başrol Oyuncusu
9 - 12 Ekim 2024 tarihleri arasında BI-MU’nun 34. gerçekleşecek, işleme ve deformasyon takım tezgahları, robotlar, otomasyon, dijital ve katmanlı üretim, yardımcı teknolojiler ve k DEVAMI...
TIANGONG INTERNATIONAL Markasının Türkiye’deki Satışı Tek Bir Noktadan
Değerli İş Ortaklarımız,   TIANGONG INTERNATIONAL markasının Türkiye’deki temsilcisi olarak; marka haklarımızı ve TG ürünlerini etkileyen kritik bir konuda sizi uyarmak i DEVAMI...
Başarılı Kapanış: 5. TOS+H Expo, Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Alanındaki Lider Konumunu Pekiştiriyor
Düsseldorf, 27 Mayıs 2024 – 2 - 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’da beşinci kez düzenlenen TOS+H Expo tam anlamıyla bir başarıydı. Üç gün süren etki DEVAMI...
Yeditepe Yeni Fikir Demo Day 2024 Gerçekleştirildi
Girişimcilik ruhunu keşfetmek ve dinamik toplulukları oluşturmak için Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (YUTTO) olarak bu yıl sekizincisini düzenlediği Yeditepe Yeni Fi DEVAMI...
BHTS’2024 - 2. Boğaziçi Uluslararası Isıl İşlem Sempozyumu Gerçekleşti
BHTS’2024 - 2. Boğaziçi Uluslararası Isıl İşlem Sempozyumu,MISAD-Metal Isıl İşlem Sanayicileri Derneği ve METEM-TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi iş birl DEVAMI...
MISAD Üyeleriyle Birlikte 2. Isıl İşlem Sempozyumunu Değerlendirdi
25 MAYIS 2024 TARİHİNDE Cemile sultan korosunda kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Kalabalık katılımın olduğu kahvaltıda Metem ve Mısad olarak gerçekleştirilen 2. Isıl işlem sempozyumu v DEVAMI...
KSO’nun Tasarım Yarışması’nın Bu Seneki Teması ‘Sürdürülebilir Teknoloji’
Kocaeli Sanayi Odası Mesleki Eğitim Komisyonu organizasyonunda, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekyaz firması iş birliği ile düzenlenen Tasarım Yarışması, ‘S&uum DEVAMI...
GALSİAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri, TEİ Eskişehir Tesisleri’ni Ziyaret Etti
Dernek yönetimi ve üyeleri ile TEİ Eskişehir Tesisleri’ni ziyaret eden GALSİAD kuruluna,  TEİ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin ÖZTÜRK eşlik etti.   DEVAMI...
Sistem Teknik Avusturya’da Aichelin Holding İle Ortak Bir Girişime İmza Attı
Sistem Teknik sektör devi Avusturya’lı fırın üreticisi AICHELIN Group ile Avusturya’da ortak bir şirket kuruyor. Bu ortak girişim, Avrupa’da vakum ısıl işlem teknolojiler DEVAMI...
Avrasya’nın Tek Kalite Kontrol Fuarı Kalite’24 Fuarı Geliyor!
09-12 Ekim 2024 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan "13. Kontrol, Otomotiv, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Test Ekipmanları, Metroloji ve Endüstriyel Yaz DEVAMI...
Dünyanın Önde Gelen İhtisas Fuarları Wire 2024 ve Tube 2024 15 - 19 Nisan 2024 Tarihinde Kapılarını Açacak
İklim değişikliğinden kaynak kıtlığına, enerji geçişinden fiber optik yayılmaya kadar – çözüm bekleyen pek çok zorluk var. Bu çözümler sadece te DEVAMI...
EFSİAD Genel Üye Toplantısını Gerçekleştirdi
5 Ocak 2024 tarihinde Crowne Plaza Oteli Kurtköy Pendik-İstanbul ‘da yoğun üye katılımıyla EFSİAD bir araya geldi. “Geleceğin yakıtı hidrojen ve Endüstriyel fırınlarda Kul DEVAMI...
TOS+H Expo 2024 – 5. Türk İş Güvenliği ve Sağlığı İhtisas Fuarı – „İstanbul Sanayi Odası“ ile Başarılı İşbirliği Devam Ediyor
Başarılı geçen TOS+H Expo 2022’nin ardından Messe Düsseldorf ile yerel ortakları Tezulaş Fuar ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) başarıya giden yolda ilerlemeye devam ediyor.   & DEVAMI...
EUROGUSS 2024 Fuarı için Ücretsiz Bilet
Prestij Yayıncılık (Metal Dünyası Degisi & Kalıp Dünyası Dergisi) aracılığı ile aşağıdaki kodu kullanarak ücretsiz olarak EUROGUSS 2024 için fuar biletini alabilirsiniz.&nb DEVAMI...
Efsiad Endüstriyel Fırın İmalatçıları ve İş Adamları Derneği Olagan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
4. Olağan genel kurulunu 21 Haziran 2023 günü 41 üyenin katılımı ile gerçekleşti.    Genel kurulda üyelerin katılım sayısı oluştuktan sonra divan heyeti se&cce DEVAMI...
İnci Holding, Bu Yıl da Üç Şirketiyle Türkiye’nin İhracat Devleri Arasında Yer Aldı
İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2022’ araştırmasında üç işti DEVAMI...
KSO’dan ‘doğal afetler’ temalı ‘Tasarım Yarışması’
Kocaeli Sanayi Odası Mesleki Eğitim Komisyonu organizasyonunda, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekyaz firması işbirliği ile ‘Doğal Afetler’ temalı ‘Meslek DEVAMI...
Bomaksan, Güneydoğu Asya’da Etkinliğini Artıracak Endonezya, Malezya ve Yeni Zelanda’ya Satış Yapacak
Bomaksan, özellikle demir çelik ve metal işleme gibi sektörler açısından dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Güneydoğu Asya’da etkinliğini artır DEVAMI...
Bomaksan 2022’de Ekibini 2 Katına Çıkardı Yeni Dönemde İstihdam Oranını Yüzde 50 Arttıracak
HVAC sektöründe sistem tasarımından uygulamaya, satış sonrası servisten bakım hizmetlerine kadar tüm süreçleri kapsayan çözümler sunan Bomaksan, 2023 yılı DEVAMI...
Bakım İstanbul Sempozyumu, Bakımcılar Konuşuyor!
Endüstriyel bakım konusunda Türkiye’deki tüm tesis ve fabrikaların lider iş platformu Bakım İstanbul,. Türkiye endüstrisinin daha verimli ve daha rekabetçi DEVAMI...
SEYAD 2022 Yılı Mali Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Alanında ilk ve tek olma özelliğiyle sektörel yayıncılık alanında faaliyet gösteren firmaları tek bir çatı altında toplayan Sektörel Yayıncılar Derneği’nin (SEYAD) 2 DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM