Form Makina ve Gazi Ünv tarafından düzenlenen “3. Katmanlı İmalat Teknolojileri Çalıştayı” (Additive Manufacturing Day)15 Nisan da, Gazi Ünv Rektörlük Binası Mimar Kemalettin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Form Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhterem Şanko, üç boyutlu yazıcıların hayatın her alanında kullanılmaya başladığını belirterek “3D teknolojileri yatırımlarımızın önceliğinde yer alıyor dedi.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ise Toplantıyı Form Makina’nın ana sponsorluğunda gerçekleştiriyoruz” diyerek. “Hedef, üniversite ve sanayi iş birliği” Gelişen teknikle, daha önceden üretilemeyen parçaların şu an daha etkin ve kaliteli şekilde üretilebildiğini aktaran Rektör Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Biz de bu iş birlikleri vasıtasıyla bu üretim tekniğinde kendimizi yetkinleştirmek, üniversite ve sanayi tarafında bu iş birliğini ortaya çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.
SSB Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi eklemeli imalatta yol haritası hakkında detaylı bilgiyi ziyaretçilerle paylaştı. Yoğun izleyicinin olduğu çalıştayda Osmangazi Üniversitesi’nden Dr Öğretim Görevlisi Evren YASA; Metal Katmanlı İmalat: Fırsatlar Zorluklar ve Gelecekteki Yönelimler konusunda sunumunu gerçekleştirdi.
Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail LAZOĞLU; Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezindeki Eklemeli İmalat araştırmaları hakkındaki güncellemeleri paylaşarak sunumunu tamamladı
GE Additive’den Deniz Toklu Ge Additive yatırımları dünyada 3D sektöründe Ge nin katkılarını anlattığı sunumu büyük ilgi gördü.
Gazi Üniversitesi EKTAM Prof Dr Metin U Salamcı ise Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin Uluslararası Proje İşbirlikleri ile ilgili brifingini tamamladı.
TEI’den Güray Akbulut ve Dr Özgür Poyraz’ın sunumunda Havacılık Motorlarında Katmanlı İmalat uygulamaları konusunda kapsamlı bilgi verildi.
Aselsan dan Dr Evren Tan ise Savunma Sanayii perspektifinden Metal Eklemeli İmalat ı ziyaretçilere başarılı bir sunum ile anlattı.Dr Hakan Yavaş Tusaş’ın eklemeli İmalat Teknolojilerinin havacılık Sanayiinde kullanımı ve Tusaş’ın vizyonu konusunda sunumunu gerçekleştirdi.
Prof Dr Bahatttin Koç un Sabancı Üniversitesin tümleştirilmiş üretim Merkezi(TÜMER)de Eklemeli İmalat Çalışmaları hakkındaki sunumu da ilgiyle izlendi.
Kapanış konuşmasını yapan çalıştayın ana sponsoru Form Makina Katmanlı İmalat Ürünleri Müdürü Sadık Sinan Koşumcu, “Form Makina 26 yıldır sektörün öncü firmalarından ve bu teknolojide aktif rol oynuyor. Biz bu çalıştayı organize etmeye devam ederek sanayi ile üniversiteyi bir araya getirmeyi ve yeni gelişen bu teknolojiyle meraklı sanayicilerin üniversiteyle iş birliği yapması için gereken platformu oluşturmayı hedef edindik İkincisi gerçekleşen bu çalıştay şu ana kadar bu konuda Türkiye’de yapılan en büyük ve en geniş katılımlı etkinlik. Sanayi ve üniversite iş birliğinin çok verimli olacağını düşünerek organizasyonlarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.