Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, katıldıkları İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen IZTECH ROBOLEAUGE yarışmasında olağanüstü başarılar sergileyerek, Türkiye’nin önde gelen üniversite ve kolejlerini geride bıraktı.
Yarışmaya 53 robotla katılan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Mikro Sumo kategorisinde 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük, Futro kategorisinde 1.ve 3.’lük, Arazi Robotu kategorisinde 1. ve 3.’lük, Serbest kategoride yaptıkları Lazer Arp projesi ve akademik kurula yaptıkları sunum ile 1.’lik, Çizgi Labirent kategorisinde 19 robot arasından parkuru tamamlayabilen iki robotu ile 1. ve 2.lik madalyalarını almaya hak kazandılar. Henüz lise öğrencisi olmalarına rağmen, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden yarışmaya katılan mühendis grupları geride bırakarak, başarıları ile yarışmaya damga vuran Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırlık aşamasından sunum aşamasına kadar birlikte üretmenin, üniversite öğrencileri ile yarışmanın ve akademik jüri önünde sunum yapmanın deneyimini yaşama fırsatı buldular.
Futro, arazi, çizgi izleyen, çizgi labirent, mikro sumo, serbest, yap-tasarla-yarıştır, robothon kategorilerinde düzenlenen yarışmaya; açıklanan tüm kategorilerde katılan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, performansları ile göz doldurdu.
Okulda kısa sürede elde edilen başarıların altını çizen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda okulun Kurucu Temsilcisi Hilmi Uğurtaş, “Okulumuz 2019 yılında ikinci mezunlarını vermiş, mezun olan tüm öğrencilerimiz 2 ya da 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına yerleşmeye hak kazanmıştır. 91 öğrencimizin büyük bölümü yüksek öğrenim programlarına yerleşmiştir. Türkiye genelinde Anadolu Liselerinden mezun olduğu sene 4 yıllık bir lisans programına yerleşenlerin oranı yüzde 28 iken bizim okulumuzda bu oran daha şimdiden yüzde 43’tür. Teknik liselerde ise bu oran yüzde 6’dır” diye konuştu.
Söz konusu başarılar ile toplumdaki olumsuz ‘meslek lisesi’ algısının kırılmasında rol oynamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Uğurtaş, “Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine kayıt yaptıran öğrencilerin çıtasını yükseltmek istiyorsak, bu okulları tercih eden gençlerimizin gerek akademik gerekse teknik ve mesleki alanda imza attıkları başarıların da derecesini yükseltmek zorundayız. Türkiye’nin yolu sanayiden geçiyor. Bu nedenle hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.