E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Sert Metal Çubuklar

Boehlerit, karbür ve kesici takım gelişiminde Avrupa’nın önemli üreticileri arasında yer almaktadır. Tecrübe kazanımlarında en önemli faktör tabi ki Boehlerit fabrikasının yakınlarında üretim yapan çelik üreticilerinin olmasıdır. Geniş uygulama alanında kullanılan karbür takımlar ile üstün çözümler sunan Boehlerit Sert Metal, karbür üretimi yapan lider bir firmadır.

 

Yılların tecrübesine sahip Kapfenberg üretim tesisimizde hassas takım üreticileri için sert metal çubuklar ve yarı mamül ürünler birbirinden farklı toz kaliteleri ile üretilmektedir. Mikro tanecik yapısına sahip karbür çubuk kalitelerimiz HB10F, HB20F ve HB30F demir dışı malzemeler, alüminyum alaşımları, fiber ve plastikler, grafit,düşük ve yüksek sertliğe sahip döküm malzemeler ve sertleştirilmiş malzeme grupları için geliştirilmiştir. Bu kalitelere ilave olarak, Boehlerit’in mikro tanecik yapısına sahip iki özel kalitesi HB20UF ve HB44UF takım endüstrisi için üretilmektedir. HB20UF, kompozit malzeme gruplarının yüksek kesme hızları için, HB44UF ise 64 HRC sertliğe kadar çeliklerin yüksek kesme hızlarında işlenmesi için ideal bir kalitedir.  

 

HB40T, yüksek aşınma direnci ve sünekliğe sahip özel çubuk kalitesi titanyum malzeme gruplarının kaba uygulamaları için geliştirilmiştir. Titanyum frezeleme sırasında kesici takımlar yüksek sıcaklıklara ve aşınmalara maruz kalmaktadır. Buna karşı koymak için kesici takım malzemesinin, farklı özelliklere sahip bir sert metal toz kombinasyonuna sahip olması gerekir. HB40T, yüksek aşınma direnci ve tokluğun ideal bileşenlerine sahip bir çubuk kalitesidir. Uygulama alanları arasında uçak endüstrisinde kullanılan motor parçaları, medikal endüstrisinde kullanılan tıbbi ürünler ile kimyasal ve enerji tesislerinde kullanılan özel parçalardır. Boehlerit ayrıca, matkap ve freze takımları için pre-form takımlar üreterek takım üreticilerinin ideal partneri olarak hizmet etmektedir.

Paylaş Tweet Paylaş
1990 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM