E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Güvenal Group Kurucusu Avni Tarahçıoğlu’ndan Eğitime Destek

29 Mart 2022 tarihinde Açılışı yapıldı: Öğrenciler günde 2 bin 400 kişiye yemek hazırlıyorlar.

 

Pandemi döneminde kurumlara ve vatandaşlara maske üretimiyle katkıda bulunan Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Okulun bünyesinde açılan yemek atölyesi ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Öğrenciler hem üretiyor hem kazanıyor.

 
Ekonomiye Katkı
Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Hüseyin Avni Tarakçıoğlu Yemek Üretim Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Atölyenin maliyeti hayırsever Hüseyin Avni Tarakçıoğlu tarafından karşılandı. Açılışa Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, bağışçı Hüseyin Avni Tarakçı, ilçe protokolü ve okul müdürleri katıldı.

 

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, “Hayırla hayal edilmek ikinci kez hayata gelmektir diye bir söz vardır. Hayırseverimiz ülke ekonomisinde katkı sağladığı gibi işlerinde de ülkemizin üretimine katkı sağlıyor. Üreten, ürettiğini hayata geçiren, kendini geliştirebilen öğrenciler yetiştirme kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okullarda çocuklarımız hem üretim sağlayacak hem de kazanç elde edecek. Bizler eğitim camiası olarak aklıselim, kalbiselim, zevkiselim öğrenciler yetiştireceğiz” dedi. “Pandemi sürecinde okulumuz Türkiye’de maske üreten 33 okuldan biri oldu’’ diyen Okul Müdürü Canan Erol, ‘’Okulumuz 1 milyon 296 bin maske üretimi ile döner sermayeyi başlattı. Bağışçımız Hüseyin Avni Tarakçıoğlu’nun sayesinde kurmuş olduğumuz yemek üretim atölyesi ile de yemek üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktayız” dedi.

450 Bin TL Bağış Yapıldı
Bilgi veren Müdür Erol, “Atölyemizin maliyetinin 450 bin TL’si hayırsever Hüseyin Avni Tarakçıoğlu tarafından karşılanmıştır. Ayrıca atölye donanımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandı. Soner Sivişoğlu tarafından inşa edilen ve 130 metre kare olan yemek üretim atölyesi 3 bin 500 kişiye yemek üretme kapasitesine sahip. Karasu ve Kocaali ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı taşımalı hizmet alan 2 bin 400 öğrencinin öğle yemeği öğrenciler tarafından atölyede yapılmaktadır. Bazı kamu birimleri ile Kızılcık Ortaokulu’na da yapıyoruz. Öğrencilerimiz günde 2 bin 400 kişiye yemek hazırlıyor” diye belirtti.

 

Kantin Açılışı da Yapıldı
Erol, “MERTEL tarafından yapılan ve 3 katlı olan yemek üretim atölyesinde 2 adet soğuk üretim deposu bulunuyor. Zemin kat yiyecek içecek üretim atölyesi, 2. kat soğuk hava deposu, yemekhane, sayman odası, kiler ve lavabolardan oluşmakta. 3. katta da konferans salonu var.

Yemek üretim atölyesinde 3 aşçı, 9 usta öğretici çalışmakta ve 22 öğrenci görev alıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yemeklerin taşınması için 1 adet araç, 4 personel, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bir araç tahsis edildi. 175.000TL’ye inşa edilen okulumuzun kantini için hayırsever Hüseyin Avni Tarakçıoğlu 145.000 TL bağışta bulundu.

 

‘Büyük Bir Proje’
117 metre kare olan kantin 300 öğrenci kapasitelidir. Kantinin projesi Serhan Kılıçkaya tarafından yapıldı. Yemek Üretim Atölyesi ve kantinin yapılmasında büyük emeği geçen değerli büyüğümüz Hüseyin Avni Tarakçıoğlu’nun adı hem üretim atölyesine hem de kantine verilmiştir. Büyük bir projeyi hayata geçirmemizde bizlere destek olan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Karasu Kaymakamlığı’na, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Karasu Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

 

‘Çok Mutluyum’
Açılışta konuşma yapan okul bağışçısı Hüseyin Avni Tarakçıoğlu, “İstanbul da çalışıyorum ama zamanımın birçoğunu Karasu İhsaniye Mahallesi’nde değerlendiriyorum. Kapalı olan İhsaniye İlkokulu’nu yaptırmak için çıktığımız bu yolda eğitime güzel bir destekte bulunduk. Çok mutluyum, bizim durumumuzda olan herkesin mutlaka bu tadı alması gerekiyor. Hem öğrencilerimize hem de eğitim görevlilerine hayırlı olmasını diliyorum. Karasu’nun turizmine de çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burada yetişen öğrencilerimiz hem sunum hem de damak tadını tutturmuş durumda. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor” dedi.

 

‘Pandemiden Dolayı Açılış Gecikti’
“Meslek liselerinin ne anlam ifade ettiğini hissederek biliyorum” diyen Helvacı, “Meslek lisesi meselesinin memleket meselesi olduğunu belirten bir motto vardı ben bu mottoya inanıyorum. Pandemiden dolayı açılış gecikti. Hayırseverimizin Karasu’da eğitime çok büyük bir katkısı oldu. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Hüseyin Avni Tarakçıoğlu’na plaket verildi. Protokol tarafından yemek atölyesi gezildi. Programın sonunda okulun konferans salonunda misafirlere müzik dinletisi ve kokteyl düzenlendi.

Paylaş Tweet Paylaş
2014 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM