E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Güvenal Tecrübesini İtalyan Bordignon Firması ile Taçlandırdı

Her geçen gün gelişmekte olan üretim teknolojileri ve buna paralal giden kalıpçılık (tasarım&üretim) sektörü, hep daha iyi “standart” malzemeler kullanımı yönünde ilerlemekte.

 

Maliyet nedeni ile, daha önce 6-7 adımda üretilmekte olan sac parçalar, yapılan kalıp dizayn değişiklikleri ile 4 hatta 3 adımda üretilmeye çalışılmakta. Bunun sonucu olarak kalıplar daha “Detaylı/Grift” olarak tasarlanmakta ve üretimde daha zor hale gelmektedir. Bu tip kalıplarda hem parçanın düzgün ve firesiz üretilebilmesi, seri üretimin durmaması için kalıp içinde kullanılan bütün parçaların (merkezleme elemanları, zımba grubu, gazlı yaylar ve kamlar) son derece kaliteli ve üretimde ki bu zorlu şartları karşılayabilecek nitelikte olması gerekmektedir.

 

Güvenal olarak, yaklaşık 50 yıllık sektör tecrübemize dayanarak, uzun süredir bu şartlarda Çalışan kalıplarda kullanılabilecek bir “gazlı yay” arayışımızı sürdürmekteydik. 2022 yılının sonlarına doğru bu çalışmalarımızın meyvesini, İtlayan Bordignon firması ile yaptığımız, Türkiye Temsilciliği anlaşması ile sonlandırdık ve firmanın ülkemzde ki tek yetkili satış/destek partneri olduk.

 

Bu konuda neden, Bordignon markasını seçtiğimiz konusuna gelince;

Bordignon firması 60 yıl önce gazlı yay üretimine başlamış olan ve zaman içinde de bu konuda çok hızlı ve sürekli iyileştirmeye dayalı olarak yol almış bir firma. Ilk ürettikleri ve kendilerinin “yüksek performans serisi/HPL” olarak adlandırdıkları ürün grubu, özellikle 600 vuruş/dakika gibi hızlara ulaşılmasını mümkün kılan ve bu nedenle kullanıcılar tarafından tercih edilen bir firma.

Alışılmışın dışındaki imalat şekilleri ile (3 ana parçadan oluşan bir imalat/ gövde+mil+alt kapak) rakiplerinden ciddi olarak ayrılan ürünlerin, en yakın benzer ürüne göre, eşit üretim şartlarında kullanıcısına sağladı min.+20% ömür ile, hem kalıp Bakım zamanlarının uzatma hem de üretimde devamlılığı sağlama konularında gerçek anlamda bir Kalite göstergesi.

 

Bordignon, dünyada VDI/ISO standartları ile “gazlı yay” üreten ilk firma olma özelliğini de taşımakta.

 

Firma son 5 yıl içinde, HPL gazlı yayların yanına, AL (otomotiv serisi) adı altında yeni bir seri katmış, böylece otomotiv sanayisi için üretim yapan OEM ve yan sanayi şirketleri için de çok ciddi bir alternatif oluşturmuştur.

 

Özellikle, OEM ve TIER1 şirketlerde önemli bir konu olan “İş Güvenliği” alanında sağlamış olduğu ve aşağıda belirtilen 3 çeşit riski kesinlikle devre dışı bırakan tedbirleri ile üst seviye bir ürün olduğunu her zaman kanıtlamıştır;

• Over Stroke
•  Over Pressure
•   Over Speed

 

Aşağıda maddeler halinde, Bordignon gazlı yaylarını üstün kılan özelliklerini bulabilirsiniz;
1.  Diğer üreticilerden farklı ürün dizaynı

2. Diğer rakiplerine göre, aynı şartlar altında minimum 20% daha uzun ömür

3. VDI ve ISO standartlarında üretim

4. Üstün güvenlik tedbirleri sayesinde, her şert altında ürünün tek parka halinde kalmasının sağlanması
a. Over Strok
b. Over Pressure
c. Over Speed

5. Bazı modellerde 200 dereceye kadar çıkabilen çalışma sıcaklığının sağlanması

6. Dakikada 600 vuruşa kadar çıkabilen üretim hızı

7. 10% olarak uygukanan güvenlik payına ihtiyaç duymadan, 100% kullanılabilen strok

8. Bazı modellerde dış ölçüler değişmeden sağlanabilen 20% fazla kuvvet

9. Hortum ile veya plakalı olarak seri bağlama seçenekleri

10. Güçlü mühendislik desteği

11. GÜVENAL ile birlikte hızlı ve stoktan teslimat için gerekli olan stok çalışmasının yapılmış olması

Paylaş Tweet Paylaş
863 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM