E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
3. Ulusal Kalıp Yarışması için Start Verildi
 
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen (2015-2016) Meslek Liseleri Arası Ulusal kalıp yarışması hazırlıkları için start  verildi.
 
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlediği Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp yarışması ilk olarak 2012-13 eğitim öğretim yılında  gerçekleştirilmiştir. Yoğun ilgi ile karşılaşılan yarışmanın sonraki yıllarda da sürdürülmesine karar verildi. 2015-1016 eğitim- öğretim yılında 3.’sü düzenlenecek olan yarışma için hazırlıklara  başlandı.  UKUB Başkanı Şamil Özoğul, “Gençleri kalıpçılık sektörüne özendirmek ve teşvik etmek amacındayız. Ülke genelindeki tüm teknik ve endüstri meslek liselerinin kalıpçılık bölümlerinde eğitim gören  öğrencilere açıktır. Yarışma Plastik Enjeksiyon ve Sac Metal olmak üzere 2 kategoride düzenlenmektedir” dedi
 
Malzeme, Bilgisayar ve Programlar UKUB’tan
 
Yarışmaya katılım sağlayan öğrencilerin kalıp yapımında kullanacakları tüm malzeme ve ekipmanları karşılanacaktır. Dereceye giren okullara bilgisayar ve lisanslı CAD/CAM programları hediye edilecektir. Şamil Özoğlu “ UKUB olarak yarışmaya giren öğrencilere ve okullara hiçbir maddi külfet gelmemesi için gereken desteği veriyoruz” dedi. 
 
Ödüller İlgiyi Arttırıyor
 
Yarışma sonucunda birinciliğe hak kazanan  gruplarda yer alan öğrenci ve öğretmenler Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Euromold Fuar’ına ziyarete götürülecekler. Aynı zamanda motivasyon arttırmaya yönelik ödüller de sahiplerini bulacak.  
 
Sektörün Önü Açık
 
Şamil Özoğlu Sektör ilgili şunları dile getirdi “ 2023 yılında hedefimiz 500 milyar dolar ihracat yapmak, kalıpçılık sektörünün bu hedefe kilit durumdadır. UKUB’un faaliyetleri sayesinde kalıpçılık sektörüne gösterilen ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Günümüzde her ürünün bir kalıbı var, kalıp olmadan üretim yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Bu gerçekten yola çıkarak, sektörümüzün ihtiyacı olan teknik personelin yetiştirilmesi de büyük önem taşıyor. Düzenlediğimiz yarışmalarla gençleri katma değeri çok yüksek olan sektörümüze özendiriyoruz” dedi. 
 
Paylaş Tweet Paylaş
1444 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM