E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Tezmaksan Yeni Bağlantı Modeli I/O İle 40 Fabrikayı Daha Akıllı Hale Getirecek

tezmaksan

Yerli robot otomasyon teknolojisi CUBEBOX ve yazılımı ROBACOM ile üretim-verimlilik takip sistemi Kapasitematik için 1 milyon doları aşkın yatırım yapan TEZMAKSAN, Türkiye’deki fabrikaları akıllı hale getirme çalışmalarına hız verdi. 2020’de 40 fabrikayı daha akıllı hale getirecek olan TEZMAKSAN, geliştirdiği I/O (giriş - çıkış) link bağlantı modeliyle 11 robotun ve 34 makinanın tek noktadan birbirleriyle sanal olarak haberleşmesine olanak tanıyor. 

 

İmalat sanayinin ana üretim malı olan takım tezgahları sektörünün önemli temsilcisi TEZMAKSAN, yerli ve milli üretim hamlesiyle birlikte son dönemde yaptığı 1 milyon dolarlık yatırımla akıllı fabrika teknoloji üretimine ağırlık verdi. Marka, geliştirdiği yerli robot otomasyon sistemi CUBEBOX ve yazılımı ROBACOM ile üretim – verimlilik takip yazılımı Kapasitematik’in yanı sıra ihtiyaca özel akıllı fabrika çözümlerinin de kapsamını genişletti. 

 

TEZMAKSAN, son olarak geliştirdiği I/O (giriş - çıkış) link bağlantı modeliyle 11 robotun ve yaklaşık 34 makinanın tek noktadan birbirleriyle sanal olarak haberleşmesine olanak tanıyor. Giriş/çıkış, bilgi işlem sisteminin değişik fonksiyonel birimleri arasındaki iletişimi veya bu arayüzlere doğrudan bilgi sinyallerinin gönderilmesini sağlıyor. Değişik birimlerden alınan sinyaller ‘girişleri’ ve bu birimlere gönderilen sinyalleri de ‘çıkışlar’ oluşturuyor. 

 

hakan aydoğduI/O link bağlantı ile artık aynı dili konuşuyorlar
Türkiye’deki şirketlerin iş süreçlerini modernize etme noktasında ciddi bir çaba içinde bulunduğunu ve bunun gelecek için son derece umut verici olduğunu aktaran TEZMAKSAN Genel Müdür Hakan Aydoğdu, ihtiyaca özel robotlu otomasyon sistemleri ile üretim tesislerini karanlık fabrika teknolojisi ile donattıklarını kaydetti. 2020 için 40 Türk fabrikasını daha akıllı hale getireceklerini dile getiren Aydoğdu, Sivas’ta yakın zamanda kurdukları sistem hakkında bilgi verdi. Robotlu otomasyon konusunda her türlü talebi, markanın ihtiyacına uygun şekilde AR-Ge departmanı ile birlikte projelendirdiklerini aktaran Aydoğdu, “Sivas’ta kam mili üreten ve dünyada 80 ülkeye ihracat yapan ESTAŞ fabrikasını akıllı fabrika haline getirdik. Burada makine ve robot kurulumlarının yanı sıra geliştirdiğimiz proje ile 11 robot ve yaklaşık 34 makinanın bir noktadan birbirleriyle sanal olarak haberleşmesini sağladık. Bunu da geliştirdiğimiz I/O link bağlantısı ile gerçekleştirdik. Biz ihtiyaca özel robotlu otomasyon çözümlerini, ‘hangi prosesi nasıl yaparsak çok daha hızlı ve verimli bir tablo oluşturabiliriz’ sorumuzu cevaplandırarak  hazırlıyor ve hayata geçiriyoruz”  dedi.

 

Daha rekabetçi bir Türkiye için fabrikalar akıllı hale getirilmeli 
Türkiye’nin uluslararası piyasada daha rekabetçi olabilmesi gerektiğini söyleyen Aydoğdu, bunun da ancak katma değeri yüksek ürünler ile mümkün olabileceğini kaydetti. Üretim tesislerinin dünyadaki trendlere uygun şekilde akıllı hale getirilmesinin bu noktada çok önemli olduğunu ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti: “ Akıllı fabrika oluşturulma talebi ile başvuruda bulanan firmaların bizim makine ve robotlarımızı kullanmalarına bakmaksızın, şirketin ihtiyacına uygun şekilde projelendirmeyi yapıyoruz. Çünkü daha rekabetçi bir Türkiye, daha güçlü ve refah seviyesi, yüksek Türkiye anlamına geliyor. 40 yıldır şunu söylüyoruz; halkımızın mutluluğu ve ülkemizin gücü bizim en büyük kazancımız.” 

 

Ar-Ge’ye yatırımdan kaçamayız
Şirket olarak yerli yazılım ve otomasyon sistemleri geliştirdiklerini de hatırlatan Aydoğdu, uzaktan takip ve verimlilik raporlama yazılımı Kapasitematik ile robotlu otomasyon sistemi CUBEBOX  ve yazılımı  ROBOCAM için 1 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti. Aydoğdu, 2020’den itibaren bu ürünlerin ihracatına başlayacaklarını, ülke olarak katma değeri yüksek ürün ve sistemlerin ihracatına ağırlık verilmesinin elzem olduğunu belirtti. 

Paylaş Tweet Paylaş
2291 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM