Polat Makina, fırsat eşitliği ve kadın istihdamını artırma vizyonu doğrultusunda kadın kaynak operatörleri yetiştirmeye yönelik başlattığı eğitimlerle sektörde öncü bir adım atıyor. Şirket her yıl sektöre 15 kadın kaynak operatörü kazandırmayı, 2025 yıl sonuna kadar da kendi bünyesinde mavi yaka çalışanları arasında kadın oranını yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor.
İstanbul ve Aydın’ın yanı sıra İtalya, Yunanistan ve Fas’taki ofisleri ile dünya çapında müşterilerine zeytinyağı ve avokado yağı için komple üretim hatları, çeşitli sektörlere yönelik santrifüj teknolojileri (dekantör ve separatör) ve ekstraksiyon sistemleri alanında ürün ve hizmetler sunan Polat Makina, “Kadın Kaynak Operatörü Yetiştirme Programı” ile kadın istihdamının düşük olduğu endüstriyel alanda yenilikçi bir adım attı. Kaynak Operatörü Yetiştirme Programı kapsamında daha önce kaynak ekipmanlarıyla tanışmamış kadın kursiyerlere Astim Sürekli Eğitim Merkezi’nde Polat Makina’nın deneyimli teknik eğitmenleri tarafından kaynak ekipmanlarının kullanımına ve İş Sağlığı ve Güvenliği’ne yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kadınlar, “Ustalık Mesleki Belgesi” almaya hak kazanıyor. 17 Temmuz 2023 tarihinde başlayan program kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan ilk 8 kadın kaynak operatörü Polat Makina bünyesinde çalışmaya başladı. Şirket, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak amacıyla başlattığı bu programı farklı eğitimlerle çeşitlendirerek 2025 yıl sonuna kadar bünyesinde görev yapan kadın çalışan oranını yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor.
Polat Makina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Polat, “Günümüzde birçok ülkede kadınlar tarafından da tercih edilen kaynak operatörlüğü, CNC operatörlüğü ve elektrik teknisyenliği gibi meslekler maalesef ülkemizde halen erkek mesleği olarak görülüyor. Polat Makina olarak bu algıyı kırmak ve kadınların önlerindeki engelleri kaldırarak iş dünyasında ve sektörde daha aktif yer almalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Eğitimlerini tamamlayarak şirket bünyesinde çalışmaya başlayan kadın kaynak operatörlerinin bugüne kadar hiç bilmedikleri bir alanda bugün son derece başarılı işlere imza attığını görmekten büyük heyecan duyduklarını anlatan Polat, önümüzdeki dönemde düzenleyecekleri yeni eğitimlerle her yıl 15 kadın kaynak operatörünü sektöre kazandırmayı hedeflediklerini, farklı alanlarda devreye alacakları eğitim programları ile sektörde kadın istihdamının farklı alanlarda da artması için çalışacaklarını söyledi.
Polat Makina Genel Müdürü L. Mutlu Şahan da “Polat Makina olarak kadınların gücüne inanıyoruz. Onların teknik yeteneklerini keşfederek endüstriyel alanda daha fazla yer almalarını çok önemsiyoruz. Kadın Kaynak Operatörü Yetiştirme Programı ile kadın istihdamını artırıp toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamaktan, endüstriyel alanda daha fazla kadının aktif ve üretken duruma gelmesine vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kadın istihdamına yönelik eğitim programlarımızı ve çalışmalarımızı kaynak operatörlüğünün yanında ilerleyen dönemlerde başka alanlara da taşıyacağız” dedi.