E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TALSAD Olağan Genel Kurul Toplantısı Fairmont Quasar Otelde Gerçekleşti

TALSAD, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Olağan Genel Kurul Toplantısı 06 Mayıs 2024 tarihinde Fairmont Quasar, Mecidiyeköy İstanbul’da gerçekleşti. Üyelerinin büyük bir ilgi ve katılımıyla gerçekleşen toplantıda TALSAD faaliyetlerinin sunumu ve Türkiye alüminyum sektöründeki gelişmelerin değerlendirilmesinin yanı sıra 2024-2026 dönemi yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi.

 

TALSAD’ın 2024 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 06 Mayıs Pazartesi günü Fairmont Quasar Otelde Divan Kurulu Başkanı ve Heyetinin seçimiyle başlamıştır. Toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığı’na Ali Natık BUDA, üyeliklere ise Arzu KIZILOK ve Kemal Sami KABUKÇU önerilerek oy birliği ile kabul edilmiştir. Divan Heyeti’nin seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile toplantı açılışı gerçekleştirilmiştir. TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali KİBAR, üyelerin yoğun katılım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında 11 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olan Genel Kurul toplantısından bu yana sektörümüzdeki gelişmeler, TALSAD’ın faaliyetleri ve toplantı gündemi ile ilgili bilgilendirme yapmıştır. Konuşmasına 2023 yılının sektörümüzün ihracat alanındaki gelişmelerine dikkat çekerek devam eden Ali KİBAR, “Türkiye alüminyum sektörü olarak 2023 yılında, en önemli pazarlarımızdan biri olan Avrupa’daki talep düşüşüne de bağlı olarak %14,1’lik bir düşüşle toplam 1.19 milyon ton ve 5.3 Milyar Dolar mertebesinde bir ihracat geliri elde etmiş bulunmaktayız. İhracatımızın yaklaşık %60’ını yapmakta olduğumuz Avrupa Ortak Pazarı ticaretimiz ise, AB’nin alüminyum sektöründeki daralmasına paralel olarak %15 oranında düşüş göstermiştir.” sözleriyle Türkiye alüminyum sektörüyle ilgili de önemli bilgiler paylaşmıştır. 

12-14 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 11. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu ve AluExpo Fuarı’nın öneminden ve yıllar içerisinde olduğu gibi bu yıl da elde ettiği başarılardan bahseden Sn. Kibar, “Bu yıl da başta TALSAD üyeleri olmak üzere sektörümüzün birçok paydaşının değerli katılımlarıyla sempozyumumuz Alüminyum, Gümüş, Bronz ve Teknoloji kategorilerinde toplam 36 sponsor sayısına ve 13 oturuma katılan 905 dinleyici ile rekor bir katılıma ulaşmıştır. AluExpo Fuar alanımız iki holden üç hole çıkarak Avrupa’nın en büyük ikinci fuarı olmaya devam etmektedir.” sözleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Sempozyum ve Fuar etkinliklerinin başarısına dikkat çekmiş ve bu vesileyle destekleyen tüm sponsorlara ve katılımcılara teşekkürlerini bir kez daha iletmiştir. 

 

Divan Heyeti Başkanı Ali Natık BUDA’nın davetiyle 2023 Yılı Faaliyet raporunun sunumunu yapan TALSAD Yönetim Kurulu Danışmanı Erol METİN, dış ticaretimizle ilgili gelişmeler, dernek raporları, TALSAD koordinatörlüğünde, İDDMİB ve FSMVÜ ALUTEAM ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve 2023 yılı sonunda tamamlanan “İstanbul Alüminyum Sektörünün AB Yeşil Mutabakat politikalarına Uyumu için Sürdürülebilirlik ve Sertifikasyon Merkezi” adlı projesi başta olmak üzere tüm diğer proje girişimleri, dernek tanıtım ve iletişim faaliyetleri, yayınladığı raporları, Kamu Kurumları ile ilişkiler, ekim ayında gerçekleştirilmiş olan AluExpo Fuarı ve 11. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu, sektörümüzün geri dönüşüm alanındaki faaliyetlerini desteklemek ve geliştirmek amacıyla 2023 yılında ikincisi düzenlenen “TALSAD’la Geri Dönüşümün Parçası Ol” proje yarışması detayları, yeni üyeler ve planlanan faaliyetler hakkında üyeleri bilgilendirdi. Toplantıda TALSAD’ın 2023 bütçe gerçekleşme durumu üyeler ile paylaşılırken 2024 yılı bütçesi sunumu sonucunda üyelerce oybirliği sağlanarak kabul edildi. 

TALSAD tüzüğü uyarınca her 2 yılda bir gerçekleştirilen yönetim organları seçimi ile önerilen listelerde yer alan Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri 2024-26 döneminde görev almak üzere oy birliğiyle Genel Kurul hazirunu tarafından onaylanmıştır. 

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri        

YEŞİLOVA Holding            Ali İhsan Yeşilova

KİBAR Holding                Haluk Kayabaşı

ASSAN Al. San. A.Ş.             Göksal Güngör

ASAŞ Al San ve Tic. A.Ş.            Derya Hatiboğlu

ŞAHİNLER Met. San. A.Ş.            Oğuzhan Kemal Şahin

ASTAŞ Al San. Tic. A.Ş.            Sedef Bolgün

ÇUHADAROĞLU Met. San. Tic. A.Ş.    Metin Yılmaz

ARSLAN Al. A.Ş.            Pelin Arslan

PANDA Al. A.Ş.          Hüseyin Şeherli

 

Denetim Kurulu Asil Üyeleri    
 

ASAŞ Al San ve Tic. A.Ş.     Vedat Sancakdar

EKSAL Al. Met. Kal. Ltd. Şti     Bülend Karlıkaya

İSPAK Esnek Amb. San. Tic. A.Ş.    Vedat Baylan

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri    

SİSTEM Al San. ve Tic. A.Ş.     Ayhan Yerekaban

ALTAŞ Al. İmalat San. A.Ş.     Taşkın Özkal

AKPA Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş.     Şevket Çalışkan

ALFA Metal Al San. A.Ş.     Ali Bakaner

CB Metal ve San Ltd. Şt.     K. Sami Kabukçu

GENÇ KAYALAR San. Tic. Ltd Şti.        Mehmet Kaya

PYROTEK Rekrakter San. ve Tic. A.Ş.    Arzu Kızılok

İSPAK Esnek Amb. San. Tic. A.Ş.        Vedat Baylan

AYKİM Metal San. Ve Tic A.Ş.     Endam Sarıtaş

 

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri     

EDS Enjeksiyon Döküm San. ve Tic. A.Ş.      Serhat Sandıkçı

PMS Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş.     Merve Önsever

HAS ÇELİK ve Halat San Tic A.Ş.        Necmettin Baktır

 

Ali KİBAR, TALSAD Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Oldu
İyi dilek ve temennilerin ardından, Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ali KİBAR’ın derneğimize ve sektörümüze uzun yıllar sunduğu değerli katkı ve hizmetlerden ötürü TALSAD Onursal Başkanı ünvanı verilmesine TALSAD Genel Kurul Divanı’na sunulan önergenin oy birliği ile kabulü ile karar verilmiştir. TALSAD Onursal Başkanı Sn. Ali KİBAR’a teşekkür plaketi TALSAD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edilmiş ve sonrasında Genel Kurul plaket törenine geçilmiştir. 

 

Genel Kurul Plaket Töreni, Yeni Üyelerin Takdimi ve Üye Yıldönümü Kutlamaları ile Gerçekleştirildi
Plaket töreni TALSAD Yönetim Kurulu’nda uzun yıllar görev alarak kıymetli katkılar sunmuş olan Sn. Osman ŞAHİN’e sunulan plaket ile başlayarak TALSAD ailesine yeni katılan üyelerin (Almesan Alüminyum, Era Grup Alüminyum, GNS Alüminyum, Heneken Metalurji, Lazer Solar Enerji Alüminyum, Sistem Makina) ardından, TALSAD’da 5., 10., 20. ve 25. yıllarını dolduran üyelerine plaketlerinin de takdim edilmesi ile başarılı bir şekilde sonlanmıştır. Yoğun gündem konularının görüşülüp, konuşulduğu, yeni dönem Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçiminin gerçekleştirilerek bütün kararların oy birliği ile alındığı bu önemli buluşma, toplu fotoğraf çekimi ve öğlen yemeği ile tamamlandı.

Paylaş Tweet Paylaş
276 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM