E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
“SARIGÖZOĞLU A.Ş. Kadın Çalışanlarına Jest Yaptı”

sarıgözoğlu

1957’den beri otomotiv sektöründe dünya devlerine hizmet veren Sarıgözoğlu A.Ş. Dünya Kadınlar Günü sebebi ile bütün lokasyonlarında ayrı etkinlikler düzenleyerek günün anlam ve önemine uygun armağanlarla kadın çalışanlarına güzel bir jest yaptı. 

 

Sac kalıpçılığı konusunda otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından olan Sarıgözoğlu, bu etkinliklere sadece kendi kadrosundaki kadın çalışanları değil, yemek ve güvenlik firmaları gibi taşeron olarak Sarıgözoğlu A.Ş. bünyesinde görev yapan bütün kadınları ve ayrıca anne olan kadın çalışanların çocuklarını da dahil ederek kadın çalışanlarının motivasyonunu büyük ölçüde arttırdı. 

 

Merkezi Manisa olan firmanın Manisa’da hem kalıp fabrikası hem de pres fabrikası bulunuyor. Aksaray ve Bursa’da birer Pres fabrikası ile toplam 4 lokasyonda yaklaşık 1000 çalışanı olan Sarıgözoğlu A.Ş.’nin 115’ini kadın çalışanlar oluşturuyor. Ağır sanayi olması sebebi ile üretim alanında çok fazla kadın çalışanı olmamasına karşın idari kadrosunun neredeyse tamamını kadınlar oluşturuyor. Yani yönetim kadınların elinde diyebiliriz. 

 

Manisa Fabrikalarında yapılan törenlerde günün anlam ve önemi sebebi ile konuşma yapan Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu; “Kadın, her şeyden önce anadır, bu vasfı sebebi ile kutsal bir varlıktır, sonrasında eştir, kardeştir, emekçidir, yani görevi çok fazladır, bu sebepten yükü de çok ağırdır” diyerek kadınlarımızın hayatımızdaki önemini üzerine basa basa anlattı. 

 

Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu ise şirket tarafından kadın çalışanlar için düzenlenen kahvaltı ve yemek etkinliklerine katılarak kadın çalışanlarına şirket için ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını bir kez daha ifade etti. Bahar mevsiminin de güzelliği ile hem çocuklar, hem de anne olan ve olmayan bütün emekçi kadın çalışanlar çok güzel ve özel bir gün geçirdi. 

 

Paylaş Tweet Paylaş
4127 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM