E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Sarıgözoğlu’nda Eğitime Kesintisiz Yatırım!

SARIGÖZOĞLU A.Ş., Türkiye genelinde ve Avrupa’da yatırım yapmaya ve büyümeye devam ediyor. Ayrıca bilgi ve tecrübelerini öğrencilerin yanı sıra müşterileri ile paylaşarak sektöre değer katıyor.

 

Özellikle kriz dönemlerinde ciddi yatırımlar yapan Sarıgözoğlu A.Ş. pandemi öncesindeki yatırım planlarını daha da hızlandırdı. Merkezi Manisa’da bulunan otomotiv tedarikçisi Sarıgözoğlu A.Ş. Gölcük’te yeni fabrikasının temellerini atmaya hazırlanıyor. 2022 yılının sonuna kadar faaliyete geçirmeyi planladığı bu fabrika ile Sarıgözoğlu sektörde önemli bir büyüme ivmesi kazanacak. Yeni nesil çevreye duyarlı araç kompenentlerinin üretileceği yeni fabrikada geleceğin teknolojileri hayata geçirilmek üzere düğmeye basıldı. 

 

Sarıgözoğlu A.Ş. bir yandan mevcut tesislerinde yatırımlarına da devam ediyor.  6000 ton basım gücüne sahip şase presi 2022 yılının 3.çeyreğinde Aksaray Tesislerinde; Almanya’dan alımı yapılan 5 metre ve 6 metrelik 2 adet CNC Freze tezgâhı ise 2022’nin yılının başında Manisa’daki Kalıp Fabrikası’nda devreye girecek. Manisa Kalıp Fabrikası aynı zamanda Tasarım Merkezi özelliği taşımakta ve diğer yandan AR-GE Merkezi olma yolunda son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Ayrıca sac kalıpçılığı konusunda uzman bir kadroya sahip olan Manisa Kalıp Fabrikası, Eğitim Merkezi misyonu ile önemli rol üstleniyor. Önde gelen yerli ve yabancı OEM’lerdeki genç mühendisleri ağırlayan ve sac kalıpçılığı konusunda kalıpların çeşitliliğinden imalat yöntemlerine ve süreçlerine kadar bilgi ve tecrübelerini paylaşan Sarıgözoğlu A.Ş.  yıllardır verdiği bu eğitimlerin gelirini Türk Eğitim Vakfı’ndaki İsmail Sarıgözoğlu Kalıpçılık Burs Fonu’na aktararak yine eğitime büyük katkı sağlıyor. 

 

Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu sektörde geldikleri noktayı şu sözleri ile ifade etti; “İnovasyon ve sürdürülebilirlik yaşam felsefemiz haline dönüştü. Elektrikli binek ve hafif ticari araçlara da girdi üretir durumdayken şimdi de hidrojen yakıtlı ağır kamyon projelerinin paydaşı olmaktan dolayı gururluyuz. Son çeyreğinin yaşadığımız 2021’de de tüm olumsuzluklara karşın yılmadan azim ve sebatla geleceğe yatırım yapıyoruz. Sektöre; ülkemiz otomotiv endüstrisine gençlere güven duymaya devam etmeye kararlıyız.”

Paylaş Tweet Paylaş
2070 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM