E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
13. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi “Yapay Zeka mı, Yapay İnsan mı?” Temasıyla Kalıpçılık Sektörü’nü Bir Araya Getirdi

Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin on üçüncüsü, 10 Ekim 2024 tarihinde Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından, “Yapay Zeka mı, Yapay İnsan mı?” temasıyla, Gebze Otomotiv Yan Sanayii İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) bulunan Workinn Hotel’de gerçekleştirildi. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerin, sektörde yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu Zirve, UKUB Yönetim Kurulu Başkanı Şahan EÇİN’in açılış konuşmasıyla başladı.

 

Başkan Şahan EÇİN, sektörümüzün dış ticaret hacmi verilerini katılımcılarla paylaşarak, Türkiye ve Dünya kalıpçılık sanayinin işçilik ücretleri, büyüme oranları, faiz oranları, G.S.M. hasıla, kişi başı gelir ve işsizlik oranları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sn. Şahan EÇİN “Avrupa’nın ABD ve Çin ile rekabet edebilmesi için 800 Milyar Euro’luk yatırıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Avrupa Merkez Bankası Eski Başkanı ve İtalya Eski Başbakanı Mario Dragi’nin duyurduğu Avrupa’nın rekabetçiliğinin geleceği ile ilgili rapor ekonomi ve iş dünyasını epey hareketlendirdi.” İfadelerine yer verdi ve rapor ile ilgili önemli başlıkları katılımcılarla paylaştı. 

Zirve’ye konuşmacı olarak katılım gösteren sektörün önde gelen isimleri Yapay Zeka Enstitüsü Akıllı Üretim Teknolojileri Yetkinlik Merkezi Koordinatörü Sayın Dr. Cenk Deniz MENDİ, Ayhan Takım Çelik şube müdürü Sayın Tuğba TÜRKANIK Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Sayın Sinan DURMAZ, Tezmaksan Genel Müdürü Sayın Hakan AYDOĞDU,  Üçüncü Binyıl kurucusu Sayın Murat ÜSTÜNTAŞ ve Norm Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Doç. Dr. Ceyhun ARAZ, yapay zeka teknolojileri, yapay zekanın Türk kalıpçılığının mevcut durumu ve gelecek vizyonuna etkisi, Dünya kalıpçılığında son durum ve Türk kalıp sektörünün dünyadaki yeri, sanayi sektörlerinin durumu ve Türk kalıpçılığına etkisi, mesleki eğitim ve istihdam, sürdürülebilir enerji ve teknolojik gelişmeler konularına değindiler.

 

Yaklaşık 300 üst düzey sektör mensubu ile sektörün önde gelen OEM ve TIER 1 firmalarının yoğun bir ilgiyle katıldığı etkinlikte, katılımcılar UKUB’un yaptığı çalışmaları anlamlı bulduklarını, sektörün gelişmesi için yapılan çalışmaları desteklemenin önemini ifade ettiler. UKUB’un sektör adına bu kadar değerli bir organizasyonu geleneksel olarak devam ettirmesinin önemini vurguladılar. 

Zirve sunumlarının da ortaya koyduğu kalıpçılar, küresel arenada mücadele etmeye devam edecekse eğer, her açıdan rekabetçi organizasyonlar haline dönüşmek durumunda. Katma değerimizi, daha çok iş yaparak değil de nitelik yönünden yüksek nicelik yönünden az işlerle arttırdığımızda gerçek başarıyı yakalamış oluruz.

 

Türk kalıpçılığını geliştirmek, kalıpçılık sektöründeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla, değerli sponsorların katkılarıyla düzenlenen 13. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi son bularak, her yıl yükselen bir çıta ile Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin devam edeceği belirtildi.

 

Zirve fotoğrafları için tıklayınız.

Paylaş Tweet Paylaş
116 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM