E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
6. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi Sonuç Bildirgesi


Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından 6.‘sı düzenlenen Ulusal Kalıpçılık Zirvesi, 22 Eylül 2016 tarihinde Gebze Workinn Otel’de 250 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 

Zirve’de konuşmacı olarak yer alan UKUB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şamil Özoğul, Ford Otosan, Otokar, Türk Traktör, TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Turgay Durak, BOSCH Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Sayın Steven Young, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Sayın Hakan Aydoğdu, WBA Aachener Werkzeugbau Akademie Endüstriyel Projeler Başkanı Sayın Michael Salmen, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Kadir TOPUÇAR, Ses3000 CNC Takım Tezgahları ve Bilgisayar Sistemleri Ltd. Şti. firmasının Genel Müdürü Sayın Dr. Müh. Erdal Gamsız, Coşkunöz Meslek Lisesi Öğretmeni Sayın Çetin Yılmaz, Karel Kalıp A.Ş. Genel Müdürü Sayın Refik Diri ve BCC Türkiye Denge ve Değişim Merkezi kurucu ortakları Sayın Banu Koç Çakan-Sayın Cem Atat sunum ve konuşmaları ile Zirve’nin temel amacı olan ‘’sanayi tedarik zincirinin tüm paydaşlarının katkıları ile Türk kalıpçılık sektörünün gelişmesini sağlamak‘’ ilkesine katkıda bulundular.

 

 

UKUB (Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği) Tarafından Yayınlanan Sonuç Bildirgesi

Zirve katılımcılarının ortaya koyduğu değerli düşünce ve önerilerden yola çıkarak, bu yıl ilk kez oluşturduğumuz Ulusal Kalıpçılık Zirve Bildirgesi’ni sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
 
1. Endüstri 4.0 (4. Sanayi Devrimi) verimlilik stratejisinin kalıpçılık sektöründe etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacı ile 2017 yılı içerisinde bir çalıştay düzenlenerek Türk Kalıpçılık Sektörü’ nün Endüstri 4.0‘a uyum süreci ile ilgili stratejik yol haritası oluşturacaktır.
 
2. Türk Kalıpçılık Sektör Raporu’nun oluşturulması için istatistiki bilgi toplama çalışmaları tamamlanacak ve rapor tüm paydaşlara sunulacaktır.

3. Sanayinin yapı taşlarından “Kalıpçılık Sektörü’’ ve sektöre ait bileşenlerin bir araya gelerek güçlenmesini sağlayacak en önemli proje olan Kalıpçılar Vadisi’nin ve içerisinde yer alacak olan Ortak Kullanım Merkezi ile Kalıp Teknolojileri Ar&Ge Merkezi’nin bir an önce hayata geçirilmesi yönünde ortak tavır ortaya konulmuştur.

4. Meslek liseleri ile dayanışma içerisinde bulunarak okullarımızın takım, malzeme, yazılım vb. ihtiyaçlarının tedarik edilmesine yönelik sanayicilerin organize edilmesi ve toplanan yardımların meslek liselerine ulaştırılması konusunda bir eylem planının oluşturulması kararlaştırılmıştır.

5. Meslek liselerinden gelen talep doğrultusunda Ulusal Kalıpçılık Yarışması’nın tekrar düzenlenmesi için çalışmalar başlatılacaktır.

6. Mesleki teknik eğitim içeriğinin Endüstri 4.0’ ı da dikkate alarak geliştirilmesi için ilgili bakanlıklara sunulmak üzere çalışma yapılmasına karar verilmiştir.

7. Sanayi tedarik zincirinin diğer paydaş STK’ları (OSD, TAYSAD, TİAD, PAGEV, BEYSAD) ile birlikte, yurtdışı ve yurtiçi rekabet gücümüzü arttırmaya yönelik ortak çalışmalar yapılacaktır.

8. Tüm sanayi sektörlerinin ortak sorunu olan insan kaynağı eksikliğinin giderilmesi yönünde yeni stratejilerin geliştirilmesi amacı ile çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

9. “Kalıp Mühendisliği Lisans Programı” ve/veya “İleri Kalıp Teknolojileri Yüksek Lisans Programı” benzeri programların oluşturulması yönünde üniversiteler ile çalışmalar başlatılacaktır.

10. Üyemiz olan kalıp firmalarına her yıl düzenli olarak denetim ziyaretinde bulunarak, sektör ilerleme raporu oluşturulacak, Ana ve Yan sanayi firmaları ile paylaşılarak sektörün güncel durumu hakkında bilgi verilecektir.
 
 
 
Paylaş Tweet Paylaş
14332 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM