E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
ISTMA Dünya Genel Kurul Toplantısı UKUB Ev Sahipliğinde Türkiye’de Oldu

17-18 Nisan tarihleri arasında farklı ülkelerden katılımcılar ile ISTMA Dünya Genel Kurul Toplantımızı ve ardından da‘’Kalıp üreticileri için Pazar zorlukları ve fırsatlar ‘’ temalı forumumuzu bașarı ile gerçekleștirildi.

 

UKUB Yönetim Kurulu Başkanı Şahan Eçin –“Organizasyonun ardından gelen geri bildirimler bizleri ayrıca mutlu etti. Emeği geçen tüm ekip arkadașlarıma, değerli konușmacılarımıza ve İTÜ Makine Fakültesi dekanımıza çok teșekkür ederim” dedi.

Toplantıda her ülke genel sorunlarından bahsederken, ortak sorunun paraya ulașmaktaki zorluklar olduğu öne çıktı. Kalıp ödemelerindeki kuralların değișmesi, ödeme vadeleri ve kredi kullanımındaki artıș oranları bașlıca konulardı. Dünya genelinde kredi faizleri %3-5 bandında iken, ülkemizde %60 a varan faiz oranları bizim için en büyük tehlikelerden bir tanesi. Bir de son dönemde atağa kalkan ve pandemi sonrası durgunluğunu atıp her alanda rekabet șartlarını zorlayarak gelen ve tedirgin ettiren Çin gerçeği ile yeniden karșı karșıyayız. Daha önce de belirtmiş olduğum üzere Çin ile bașa çıkmanın tek yolu, onun oynadığı kuralları uygulamak. Bu noktada kamu ve özel sektörün biz kalıpçılara desteği çok ama çok önemli. Aksi halde tek bașımıza bir șey yapmamız mümkün değil.

 

Boğaz turuyla akşam yemeği ile etkinlik son buldu.

Paylaş Tweet Paylaş
240 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM