E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Dünya Raylı Sistem Projelerine Elektra Elektronik İmzası

Türkiye elektronik sanayisinin öncüsü Elektra Elektronik, demiryolu sektörüne yüksek katma değer sunarken gerek hareketli sistemlerin gerekse sabit raylı sistemlerin enerji alanındaki çeşitli bileşenlerinin tasarımı, üretimi ve tedariğini de sağlıyor. Raylı sistem projelerinde kullanılan başta transformatörler olmak üzere sistem tasarımlarının da Avrupa standartlarına uygun şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretildiğini açıklayan Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar, Türkiye’de çok sayıda projede kullanılan transformatörlerinin hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’de de yoğun olarak tercih edildiğini vurguladı.  

 

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, ürettiği transformatörler ile demiryolu sektörüne özel çözümler sunuyor. Raylı sistem projelerinde kullanılan trafolarının Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretildiğini vurgulayan Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar, Avrupa standartlarına uygun bu ürünlerin dünya genelinde de ilgi gördüğünü belirtti.

 

Çin’in demiryolu projelerinde Türk trafoları tercih ediliyor 
Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda ekipman ve malzemelerin tasarım, üretim ve tedariğini sağlayarak dokümantasyon sürecini gerçekleştirdiklerini belirten Armağan Şakar, talep edilmesi durumunda verdikleri malzemelerin saha montaj-test ve devreye alma işlerinin anahtar teslimini de yaptıklarını ifade etti. Şakar, “Sektöre sağladığımız çok yönlü çözüm, gelişmiş mühendislik ve 40 yılı aşkın tecrübemiz ile rakiplerimizden ayrışıyoruz. Tüm çalışmalarımız neticesinde Türkiye’de mevcut çok sayıda projenin yanı sıra trafolarımız hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in demiryolu projelerinde bile tercih ediliyor.” açıklamasında bulundu.

 

Hatalı güç seçimi trafonun yanmasına neden olabilir 
Trafoda hatalı gerilim seçildiği taktirde bağlandığı cihazın çalışmayabileceğini, hatalı güç seçimi durumunda ise trafonun yanabileceğini ifade eden Şakar, sözlerine şöyle devam etti; “Demiryolu sektöründe trafo seçimi yapacak şirketler, trafo satın alacakları tedarikçileri belirlerken üreticinin tecrübesine, ürünlerin uluslararası standartlara uygunluğuna, laboratuvar test kabiliyetlerine, kalite yönetim sistemleri ve doğru üretim süreçlerine bağlı kalınmasına dikkat etmeliler.”


Maksimum izolasyon seviyesi, sessiz çalışma ve neme karşı koruma 
Hareket eden trenin sinyalizasyon sisteminin besleme ünitelerinde kullanılan trafolar, Elektra Elektronik’in Türk mühendisleri tarafından ülkemiz sınırları içinde tasarlanarak üretiliyor. Elektra Elektronik olarak ürettikleri transformatörlerin; yüksek manyetik geçirgenlikli demir nüve, isteğe göre bakır veya alüminyum sarım, düşük kayıp, yüksek verim, maksimum izolasyon seviyesi, sessiz çalışma ve neme karşı koruma için vakumda vernikleme gibi özellikleriyle öne çıktığını belirten Şakar, trafolarının Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretildiğini vurguladı. İleri teknoloji ile üretilen Elektra Elektronik transformatörlerinin yüksek ürün kalitesi, enerji kalitesi, besleme ve kompanzasyon ihtiyaçlarına çözüm sunduğunu sözlerine ekledi. 

 

Raylı sistem transformatör ürün grupları arasında; OG şebeke ve katener trafoları, enerji dağıtım ve iletim kabinleri, şebeke ve katener izolasyon trafoları, teknik bina yükseltici, hat boyu indirici trafolar ve kabinleri, katener ve şebeke filtresi, şebeke ve katener regülatörleri, empedans bond, konvertör trafolar ve şok reaktörler yer alan Elektra Elektronik; sektöre yönelik ürettiği trafoların yanı sıra sistemin enerji alanındaki tüm bileşenlerinin de üretimini ve tedariğini sağlıyor.

Paylaş Tweet Paylaş
1965 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM