E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
VFR Parmak Freze Serisi Yeni Eklentiler - Süper Küçük Çap 0,2 mm - 0,5 mm

Söz konusu sertleştirilmiş çeliğin işlenmesi olduğunda, Mitsubishi Materials sektörün önde gelen kesici takım üreticilerinden biri olarak kayda değer bir üne sahiptir ve öne çıkmaktadır. Ürettiği VFR2XLB serisi küre uçlu uzun boyunlu parmak frezeler ile firma pazardaki bu konumunu daha da sağlamlaştırmıştır. Bu yeni mikro boyutlar serisi Ø0,2 mm ile Ø0,5 mm aralığında yer almakta ve serinin tamamı Ø6,0 mm’ye kadar çeşitlilik göstermektedir.

 

Yeni geliştirilen (AlCrSi)N çok katmanlı PVD kaplama daha yüksek oksidasyon direnci, daha iyi kayganlığın yanı sıra daha iyi aşınma dayanımı ve yapışma kuvveti sunar. Yeni parmak frezeler 70 HRC’ye kadar aşırı sert malzemeleri frezelemek için idealdir. Bu yeni nesil parmak frezeler, takım ömrünü önemli ölçüde uzatmak için aşınma dayanımını ve yapışma kuvvetini artıran (AlTiSi)N kaplamalı ultra mikro tanecikli karbür malzemeden üretilmektedir. Tüm bu özelliklerin sonucu olarak bu yeni teknoloji; bir yandan CNC programcılarına rakiplerin ürünlerine kıyasla çok daha uzun süre en sert malzemelerin işlenebilmesi konusunda güven verirken aynı zamanda tezgah ömürlerini de uzatan takım performansı sunmaktadır. VFR2XLB tip, VFR parmak freze ailesinin bir parçasıdır ve son kullanıcılara geniş boyut ve geometri seçenekleri sunarak çok geniş bir aralıktaki sert malzeme işleme uygulamasının ihtiyaçlarını karşılar.   

 

Dikey duvarların hassas işlenmesi, geriye konik uzun boyun sayesinde mümkün olmaktadır. Bu da kesme uzunluğu fazla olan işleme sırasında ve dikey duvarları işlerken sıklıkla ortaya çıkan takırdama ve titreşimi azaltır. Buna ek olarak küre uç, ince finiş işleme için ideal bir merkez fülüt geometrisi ile optimize edilmiştir ve güçlü ve kusursuz bir küre uç kesme kenarı geometrisine sahiptir.  Boşluk açısının optimizasyonu gibi ilave diğer geometrik özellikler, mükemmel yüzey finiş işlemine olanak tanıyan ve iyi çatlama direncine sahip keskin bir kenar sunar.

 

Diğer VFR serisi parmak frezeler Mitsubishi “Zero-µ” yüzey teknolojisine sahip VFR2SBF finiş takımında 30 derece helis geometrisi talaşı dışarı atarken, etkileyici merkez kesme değerleri sunan özgün bir yarıçap geometrisi mevcuttur. İki helisli finiş takımında; karbon çeliği, alaşımlı çelik, ön sertleştirmeli çelik ve sertleştirilmiş çelikleri keserken performansı optimize etmek ve maksimum rijitlik için kesme boyu kısadır. VFR2SBF, 1 ila 6 mm arasında çap seçenekleriyle sunulmaktadır.

 

Yüksek hassasiyetli sert metallerin yarı finiş ve finiş uygulamaları için daha esnek olan VFR2SB tip, son kullanıcının ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak için dört farklı şaft tipiyle sunulmaktadır. Bu etkileyici çok yönlü ürün, 0,2 ila 38 mm kesim boylarıyla 0,2 mm ila 20 mm çaplarda sunulmaktadır.

Paylaş Tweet Paylaş
943 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM