E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK KVKK İLETİŞİM
EUROFER Başkanı Henrik Adam Türk Çelik Sektörünün Üst Düzey Temsilcileriyle İstanbul’da Buluştu

EUROFER Başkanı Henrik Adam, Türk çelik sektörünün önde gelen üretici ve sektör temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldi. Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilen toplantıda Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (CBAM), karbon maliyetleri, rekabetçilik ve Avrupa çelik sektörünün önümüzdeki dönemdeki görünümü değerlendirildi.

 

Avrupa çelik sektörünün önemli kuruluşlarından EUROFER’ın Başkanı Henrik Adam, Türk demir-çelik sektörünün üst düzey temsilcileriyle İstanbul’da düzenlenen özel bir toplantıda bir araya geldi.

 

ALMAMET International Group ev sahipliğinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da gerçekleştirilen toplantı; Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinin, sektör kuruluşlarının ve Avrupa çelik sektörünün temsilcilerini aynı platformda buluşturdu. 

 

CBAM ve Avrupa Çelik Sektörünün Geleceği Ele Alındı
Toplantının ana konuşmacısı olan EUROFER Başkanı Henrik Adam, Avrupa Birliği’nin karbon düzenlemeleri, CBAM’ın uygulama süreci ve düzenlemenin çelik üreticileri üzerindeki olası etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Adam ayrıca Avrupa çelik sektörünün stratejik görünümü ile önümüzdeki dönemde üreticilerin karşılaşması beklenen yeni pazar ve rekabet koşullarına ilişkin görüşlerini sektör temsilcileriyle paylaştı. Sunumun ardından gerçekleştirilen interaktif oturumda katılımcılar, CBAM’ın uygulanması ve Avrupa çelik sektörünün geleceğine ilişkin konuları doğrudan EUROFER Başkanı ile değerlendirme fırsatı buldu. 

 

Türk Çelik Sektörünün Önde Gelen İsimleri Katıldı
Toplantıya Türk çelik sektörünün önde gelen üreticileri, sanayi grupları ve sektör kuruluşlarından üst düzey isimler katıldı.

 

Katılımcılar arasında Çolakoğlu Metalurji CEO’su ve World Steel Association Başkanı Uğur Dalbeler,  Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı,  Çolakoğlu Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu,  İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Selim Şahin,  Diler Holding İcra Kurulu Üyesi Mustafa Yazıcı,  Kardemir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Bakırel,  HABAŞ Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Çakmak,  Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, Tata Steel Ticaret A.Ş. Başkan Yardımcısı Denny Caouki ve Kroman Çelik San A.Ş. İhracat Müdürü Gürkan Türkaslan yer aldı. 

 

Toplantıda ev sahibi ALMAMET International Group’u, şirketin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Karl Koehler ile CEO Tolga İmrağ temsil ederken, Metser Demir Çelik A.Ş. Kurucusu Sezai Atay da buluşmaya katıldı. 

 

Karbon Maliyetleri ve Rekabetçilik Gündemin Önemli Başlıkları Arasında Yer Aldı
Toplantının önemli gündem başlıklarından biri, CBAM’ın Avrupa pazarına ürün tedarik eden Türk çelik üreticileri üzerindeki muhtemel etkileri oldu.

 

Görüşmelerde karbon kaynaklı maliyetler, Avrupa pazarında rekabetçiliğin korunması, emisyon yönetimi, yeşil dönüşüm yatırımları ve Avrupa Birliği’nin gelişen iklim ve ticaret politikalarının çelik sektörüne etkileri ele alındı. 

 

Karbon yoğunluğu, çevresel performans ve mevzuata uyumun Avrupa pazarına erişim ve uluslararası rekabetçilik açısından giderek daha belirleyici hale gelmesi nedeniyle, şirketlerin yeni döneme yönelik stratejik hazırlıklarının önem kazandığı değerlendirildi. 

 

Türk ve Avrupa Çelik Sektörleri Arasında Doğrudan Diyalog
Toplantı, Türk ve Avrupa çelik sektörlerinin üst düzey temsilcileri arasında doğrudan görüş alışverişine de olanak sağladı.

 

World Steel Association Başkanı Uğur Dalbeler ile EUROFER Başkanı Henrik Adam’ın aynı toplantıda yer alması, buluşmanın uluslararası boyutunu güçlendirirken küresel ve Avrupa çelik sektörlerini etkileyen düzenleyici, ticari ve yapısal gelişmelerin birlikte değerlendirilmesine imkân verdi. 

 

Program, sunumların ardından gerçekleştirilen görüşmeler ve networking oturumlarıyla devam etti. Toplantıda, karbon düzenlemelerinin ve değişen ticaret koşullarının sektör üzerindeki etkilerinin yakından takip edilmesi ile Türk ve Avrupa çelik sektörleri arasındaki doğrudan diyalog ve iş birliğinin sürdürülmesinin önemi öne çıktı.

Paylaş Tweet Paylaş
61 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler