E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
15 Saniyelik Bir Çevrimde, Güvenilir Bir Şekilde Parça Çapağı Alma, Temizleme ve Kurutma

Ecoclean, parça çapak alma ve partikül temizliğinde giderek artan taleplere, maliyet etkin bir yanıt olarak EcoCvelox sistemini geliştirdi. Modüler tasarımı sayesinde, özel yapılandırma ve eklemelerin mümkün olduğu Velox’ta, her zaman, tek bir kaynaktan yüksek basınçlı çapak alma, temizleme ve kurutma olarak kombine edilebilme kabiliyeti. Böylelikle, palet başına sadece 15 saniyelik bir çevrim süresi elde edilebilir. EcoCvelox sisteminin diğer standart ayar özellikleri arasında, yüksek basınçlı çapak alma fonksiyonu ve son derece dinamik parça işleme teknolojisinin hızlı ve kolay bir şekilde çevrimdışı programlanması için, bir CAD/CAM arayüzü bulunmaktadır.

 

Hidrolik ve Pnömatik sistem bileşenleri, motor blokları, pompa ve vana gövdeleri, ağızlıklar, şanzıman paçaları, direksiyon ve fren elemanları ve diğer mekatronik bileşenler – tüm bunlar, çapak alma ve teknik temizlemeyle ilgili daha katı şartnameler gerektiren parçaların birer örneğidir. Daha önce, tüm bu gereksinimlerin optimum bir şekilde karşılanması demek, ekipmanların farklı farklı üreticilerden kullanılması anlamına geliyordu. Şimdi, yenilikçi EcoCvelox konseptiyle Ecoclean GmbH, yeni bir modüler çözüm olarak çeşitli parça temizleme ve kurutma işlemlerini verimli ve yer tasarrufu sağlayan bir anlayışla sunan 5 eksenli yüksek basınçlı çapak almayı geliştirdi. Dahası, esnekliğine ek olarak, bu yeni sistem işlem-döngü süresi oranı, ekipman seviyesi, operasyon uygunluğu, bakım kolaylığı ve tesis kullanılabilirliği açısından standartları belirliyor.

 

Maksimum esneklik ile kullanıcı gereksinimlerine en uygun adaptasyon
Modüler tasarım, kullanıcıların yüksek basınçlı çapak alma, parça temizleme ve kurutma işlemlerini; tek kaynakta birleştiren kişiselleştirilmiş sistemleri yapılandırmalarını ve ihtiyaç duydukça genişletmelerini sağlar. Üreticinin diğer ürünleriyle kombine edilmesine örnek olarak; yüksek yağ taşınımı olan uygulamalarda çapak alma öncesi “solventli temizleme” işlemini dahil etmek mümkündür. EcoCvelox’un çeşitli standart modülleri, paletler üzerinde temin edilen 200 x 200 x 200 mm ölçülerindeki parçalar için derecelendirilmiştir. Bu format çoğu genel endüstri uygulamasını kapsar.

Çeşitli işlemlerim takım yapılandırması, kendine özgü parçalara da aynı şekilde adapte edilebilir. Böylelikle, standart tek mil kullanılarak 1000 bar’a kadar basınçta (ihtiyaca göre max. 3000 bar) yüksek basınçlı çapak alma gerçekleştirilebilir. Opsiyonel bir HP taret, 5 farklı takıma kadar barındırabilirken karmaşık çapak alma operasyonlarına destek sunar. Sadece 1.5 saniyede takımdan takıma değişim sağlar. HP Taret ve mil için takımlar, verilen parçayla uyacak şekilde özel olarak tasarlanabilir veya 3D baskı ile yapılabilir. Parça temizleme için, enjeksiyonlu etkin yıkama, spreyli temizleme ve seçimli durulama işlemleri mevcut olup birleştirilebilir. Kurutma, yüksek hızlı hava üfleme ve/veya vakum ile elde edilebilirken, hava üfleme çözümü temizleme modülüne de entegre edilebilir.

 

Çapak alma operasyonları için kolay programlanabilir CAD/CAM arayüzü
Ekipmana entegre edilebilen CAD/CAM arayüzü, günümüzün makine takımlarında ortak bir özellik olmasına rağmen, çapak alma sistemlerinde mutlak bir yenilik. Yüksek basınçlı çapak alma adımının programlanması amacıyla, parça tasarım verisinin transferine izin verir. Bu, herhangi bir geleneksel öğretme yönteminden daha kolay ve daha hızlı bir şekilde, makine kontrolörüne çevrimdışı olarak veri yüklenerek yapılabilir. Dahası, bu sayede yeni parçaların çapak alma işlemlerinin kurulumunu minimum süre ve düşük maliyete indirger. Parça tanımlama için, bir kamera sistemi entegre edilebilir. Sonuç, lot büyüklüğünde parçalarda bile efektif ve düşük maliyetli bir çapak alma operasyonudur.
 

15 saniyelik bir çevrimde, 14.5 saniye işlem süresi
Çapak alma işlemi için parça taşıma, temel sürümde bir Y ekseninde yer almaktadır. Ancak, yüksek verim ve döngü süresi gereksiniminin olduğu durumlarda modül, ikinci bir Y eksenine takılabilir. Bu durum, yükleme ve boşaltmanın çapak alma işlemine paralel olarak yürütülmesini sağlar. Böylece 14.5 saniyelik işlem süresi, 15 saniyelik döngü süresine neredeyse eşdeğer olur. Aynısı, temizleme ve kurutma modülü için, aynı anda çalışan ikinci bir çalışma haznesi entegre edilerek elde edilir, 

 

Paletler, bağımsız işleme istasyonları arasında, yüksek dinamik performans ve aşınmasız motoruyla karakterize edilen ve standart olarak entegreli doğrusal bir tahrik sistemi yardımıyla hareket ettirilir, Parçaları, bir istasyondan diğerine saniyede 4-5 metre hızda taşıyarak sistemin işlevsel verimliliğine daha fazla katkıda bulunur. Yükleme işlemi, bir portal sistemi veya robot vasıtasıyla otomatik hale getirilebilir.

 

En az yüzde 50 artırılmış takım ömrü
İşlemin doğası gereği, çapak almada kullanılan tüm takımlar aşınmaya maruz kalır, bu da basınç düşmesine neden olur. Bu da belirli bir saat işlemin ardından değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Yeni EcoCvelox, patentli yazılımı ve VFD kontrollü yüksek basınçlı pompası sayesinde, işlem basıncının bu etki için tekrar ayarlanmasını sağlar. Yüksek basınç şartlarına sürekli bir uyum sağlayan bu akıllı çözüm, takım ömrünü en az yüzde 50 uzatır ve böylelikle tesis kullanılabilirliğini aynı anda arttırır.

 

Hızlı ve verimli takım değişimi için, çapak alma modülü yanal bir bakım kapısına sahiptir. Bu, hem tekli milin ucuna hem de taret üstü yüksek basınçlı aletlere kolay erişim sağlar.

Kolay ve etkin operatör kontrolü için akıllı bir çözüm
Ekipmanların yüksek işlem güvenilirliğine ve ulaşılabilirlik oranına katkı sağlayan bir başka özellik de, yeni sezgisel operatör rehber sistemidir, 19” düz ekran monitörde (HMI), tüm sistem modülleri ayrı ayrı ve tam izleme şemasıyla, akıllı telefon ekranına benzer bir biçimde net olarak sunulur. Bir sorun ortaya çıkarsa, bu etkilenen modülde bir renk değişimi ile gösterilir. Örneğin, sarı veya kırmızı bir tondadır. Dijital dokümantasyon HMI’a entegre edildiğinden, tüm yüklü bileşenlerin düzgün bir şekilde gösterildiği bir proses teknolojisi şeması, akış şeması veya elektrik devresi şemasını görüntülemek için, ekranda ilgili modülün görüntüsüne dokunmak yeterlidir. “Arızalı” bileşen varsa (örneğin bir pompa) farklı renkte vurgulanmaktadır. Bu öğenin ayrıntılı görüntüsü bir parmak dokunuşuyla yukarı çekilebilir. Bu bileşenin etkinleştirilmesi ya da devre dışı bırakılması gibi çeşitli fonksiyonlar, sadece hızlı sezgisel sorun gidermeyi desteklemez, aynı zamanda net sorun çözme bilgisi de sağlar. Dahası, dijital dokümantasyondaki aşınma ve yedek parçalarının listeleri, gerektiğinde parça siparişini kolaylaştıracaktır.

 

Hem ekipman yapılandırması ve proses tasarımındaki yüksek esnekliği sayesinde EcoCvelox, tüm çapak alma, temizleme ve kurutma gereksinimlerinde etkili ve tek elden bir çözümdür. Egzoz havasını önlemek için, sistem isteğe bağlı olarak enerji tasarruflu bir hava sirkülasyon sistemiyle donatılabilir.

Paylaş Tweet Paylaş
2060 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM