E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
52 Ülkeden 10 Bin Proje Katıldı, Türkiye’den Cubebox Finale Kaldı

Dünyanın 1954 yılından bu yana en saygın yarışması olan iF Design Award 2021 finalistleri belli oldu. Tasarım yönü güçlü yenilikçi çözümlerin değerlendirildiği yarışmaya bu yıl 52 ülkeden 10 bin başvuru yapıldı, Türkiye’den finale Tezmaksan tarafından üretilen Cubebox kaldı.  Yarışmanın “fikir, uygunluk, form, estetik ve işlevsellik” olarak belirlenen beş temel kriterinden dördünden yüksek puan alarak finale kalan robotlu otomasyon sistemi Cubebox, otomotiv, savunma, havacılık, medikal ve makina üretimi başta olmak üzere talaşlı imalat yapan şirketlere 24 saat kesintisiz çalışma ve yüzde 50 verimlilik artışı sağlıyor. 

 

Türkiye’nin teknoloji partneri Tezmaksan’ın 950 bin dolarlık Ar-Ge yatırımı kapsamında geliştirdiği yerli ve milli robotlu otomasyon sistemi Cubebox, dünyanın en prestijli etkinliği iF Design Award 2021’de büyük beğeni toplayarak büyük bir başarıya imza attı. 52 ülkeden 10 bin projenin katıldığı yarışmanın “fikir, uygunluk, form, estetik ve işlevsellik” olarak belirlenen beş temel kriterinden dördünden yüksek puan alan Cubebox finale kaldı. 1954 yılından bu yana uygulanan ve dünyanın en saygın yarışması olarak kabul edilen iF Design Award 2021 sonuçları 29- 31 Mart tarihleri arasında yapılacak son jüri değerlendirmesiyle belirlenecek, ödül töreninin ise 10 Mayıs’ta Berlin’de gerçekleştirilecek. 

Yerli ve milli Cubebox’ın bu özelliklerini sevdiler 
Sanayiciye üretimde kalite, adet ve zaman avantajı sağlayan, aynı zamanda verimlilik rakamlarında yüzde 50’lik artışlara yol açan robotlu otomasyon sistemi Cubebox, kolay kuruluma ve üretim tesisinde taşınmaya izin veren formuyla dikkat çekiyor. Fabrikaların 24 saat kesintisiz, gece vardiasında ise operatörsüz çalışmasına imkan tanıyan Cubebox, üretimin hızlı ve standartlara uygun olmasını sağlıyor. Otomotiv ve savunma, havacılık, medikal ve makina üretimi başta olmak üzere talaşlı imalat yapan şirketlere yüzde 50 verim sağlayan Cubebox, standart tasarımı sayesinde tüm CNC tezgahlarla uyumlu olarak da kullanılabiliyor. Tezgahların otomatik olarak beslenmesini sağlayan, operatör kaynaklı duruşların önüne geçen Cubebox, akıllı işletim sistemi ile pek çok işi kendisi yaptığı için operatörün program bilgisindeki yetersizlikten kaynaklı sorunları ortadan kaldırıyor. Bu özelliği ile Türkiye’nin programlama bilen operatör sorununu da kısmen çözen Cubebox, firmaya özel robot sistemlerinden yüzde 20 daha ucuz. Ayrıca her operatör tarafından kolaylıkla kullanılabilen ve her dille rahatlıkla adapte edilen yerli kontrol ünitesi ROBOCAM ile de kolayca kullanılabiliyor. Her makineye rahatlıkla entegre edilebilen Cubebox, ROBOCAM sayesinde program bilgisine ihtiyaç duyulmadan kullanıma olanak tanıyor. 

Paylaş Tweet Paylaş
499 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM