E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (Ukub) Genel Kurulu Gerçekleşti

19. olağan genel kurulu 02-04-2021 tarihinde NOSAB seminer salonunda büyük çoğunlukla gerçekleşti.

 

Divan kuruluna Er-El Makine’den Erol Elmas, Foga Kalıp Erkan Beyazay, İltem Danışmanlık Ahmet Yavuz seçilmiş. Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Divan Başkanı Erol Elmas gündem konularını katılımcı üyelere sunarak oylamalarını gerçekleştirmiştir. 

 

12 yıllık başkanlık döneminden sonra Şamil Özoğul yapılan faaliyetler konusunda bilgi vermiş. Şahan Eçin başkanlığındaki yeni yönetime başarılar dilemiştir. 

 

Şamil Özoğul Yapılan faaliyetler konusunda ana başlıklarla şunları söylemiştir; - Değerli Divan Başkanım, Değerli Katılımcılar,

 

Seçimli Olağan Genel Kurulumuza hepiniz hoş geldiniz.

 

Malumunuz, genel kurulumuzu pandemi gerekçesiyle yaklaşık 1.5 yıl ertelemek zorunda kaldık. Daha iyi şartlarda bir araya gelmeyi ümit etmiştik ancak maalesef çok daha riskli bir süreçten geçmekteyiz, bu yüzden kurulumuzu olabildiğince hızlı bir şekilde gerçekleştirmek arzusundayız.

 

Değerli Dostlar,

Biz, 12 yıldır büyük bir onur ve memnuniyetle taşıdığımız bu bayrağı bugün hep birlikte seçeceğimiz yeni bir yönetim kuruluna emanet edeceğiz. 

 

2008 yılında 78 üye ve boş bir kasa ile teslim aldığımız Birliği’mizi bugün 182 üye ve  + 600.000,- TL bir kasa ile teslim ediyoruz. Yönetimi devraldığımızda yayınladığımız eylem planında belirttiğimiz hedeflerin büyük kısmını hayata geçirmiş olmamız, yönetim kurulunda görev almış tüm değerli arkadaşlarım ve benim için haklı bir gurur ve mutluluk kaynağıdır.

 

Biz göreve gelirken bir önceki yönetimden hiç zarf almadık, bugün seçilecek yönetime de zarf vermeyeceğiz. Ancak naçizane temenni ve tavsiyeler de bulunmak görevimizdir.

 

Birliğimizi, dengeli bir gelişme strateji ile sektörde faaliyet gösteren tüm firmaların üye olmak isteyeceği, yönetimine girmek isteyecekleri, tüm sektörü birleştirecek bir cazibe merkezi haline dönüştürmeye gayret ettik.

 

Siyasete girmeden, siyaset yapmadan, iktidara ve muhalefete olabildiğince eşit mesafede durmaya gayret ettik. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sıkı sıkıya sahip çıktık ve bu konuda net bir duruş sergiledik.

Kişisel, kurumsal ve sektörel gelişime katkı sağlayacak eğitim faaliyetlerine her zaman öncelik verdik. UKUB Eğitim Merkezimiz, FETÖ sürecinde kapatılsa da, en önemli insan kaynağımız olan meslek liselerimizle işbirliği yaparak ve dışarıdan eğitim hizmeti alarak, sertifikalı mesleki eğitimlere ara vermeden devam ettik.

 

Birliğimizi, finansal olarak, üye aidat gelirlerinden, kişisel hibe ve desteklerden bağımsız, kendi kendine yetebilen bir yapıya dönüştürmeye gayret ettik. UKUB İktisadi İşletmesi’ni de bu amaçla kurduk. 2008 yılında borçlu teslim aldığımız kasayı, UKUB İktisadi İşletmesi sayesinde bugün + 600.000, TL ile yeni yönetime teslim ediyoruz. Yeni yönetimin sahip çıkması ve geliştirmesi gereken en önemli değerlerimizden biri UKUB İktisadi İşletmesi’dir.

 

UKUB’ un başta İktisadi İşletme yatırım projeleri olmak üzere, eğitim, yurt içi, yurtdışı organizasyon faaliyetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan finansmanın, büyük oranda devlet desteklerinden karşılanmasını sağlayacak sürdürülebilir bir proje kültürü oluşturduk.

 

Bilimsel bilgiyi ve aklı, tüm çalışmalarımızda, her zaman önde tuttuk, dogmatik düşüncelerden uzak durduk. Birlik içerisinde, hasete, fesata, kişisel menfaate meydan vermedik.

 

Yurtiçi ve yurtdışı sektörel dernek, birlik ve kurumlarla iyi ilişkiler geliştirdik, birlikte birçok ulusal ve uluslararası ortak çalışma gerçekleştirdik.

 

Her yıl artan katılım oranıyla, sanayi tedarik zincirinin tüm paydaşları tarafından takip edilen, katılım sağlanan önemli bir etkinlik haline gelen Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin gelişerek devam etmesi yeni yönetime devredeceğimiz önemli görevlerden biridir.

 

UKUB YK olarak biz, çok iyi bir takım olarak çalıştık. Ben değil biz olduk. Tüm kararları, etraflıca düşünerek, ilgili tüm tarafların görüşlerini alarak, demokratik bir şekilde hep birlikte istişare ederek ve genelde oy birliğiyle aldık ve uyguladık. 

 

Aramızda çok tartıştık ama hiç kavga etmedik. Başardıklarımız, bu takım ruhu sayesindedir. Başaramadıklarımız için bahanemiz, keşkelerimiz yok, çünkü sebeplerini çok iyi biliyoruz. 

 

Değerli Katılımcılar,

Göreve geldiğimizde ortaya koyduğumuz önemli bir hedef daha vardı. Gelişerek büyüyen sektörümüzün markalaşma ve kümelenerek daha tercih edilir bir yapıya dönüşme ihtiyacını karşılayacak olan bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak. Bu amaca yönelik olarak, 2012 yılında UKUB Kalıpçılar Vadisi Kooperatifi’ni kurduk ve Birliğimize ait bir İhtisas OSB kurmak için çalışmalara başladık.

Görev dönemimiz müddetince, türlü sebeplerden dolayı planladığımız sürede henüz hayata geçiremediğimiz tek projemiz ne yazık ki Kalıpçılar Vadisi oldu.

 

Biz bugün burada, UKUB yönetimini yeni bir takıma emanet edecek olsak da, en büyük projemiz olan Kalıpçılar Vadisi’ni hayata geçirmek üzere kooperatif yönetim kurulu olarak çalışmaya devam edeceğimizi özellikle vurgulamak isterim.

 

Değerli Üyeler, 

Hiç şüphemiz yoktur ki, bugün yönetimi devralacak değerli arkadaşlarımız bu bayrağı, farklı bir vizyon, taze bir motivasyon, yüksek bir enerji ve kararlılıkla çok daha yukarıya taşıyacaklardır.

 

Hepimiz, gelişmek için değişmeliyiz.

 

Görev alacak her yeni yönetim de bu bilinçle zamanı geldiğinde değişimi desteklemelidir. Bizim resmi görevimiz bugün bitecek olsa da, sektörümüzü daha ileriye taşımak adına hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.

 

Siz değerli üyelerimize, 12 yıldır bizlere inandığınız ve desteklediğiniz için, değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve birliğimizin sevgili profesyonel ekibine, Seda’ya, Safiye’ye ve Ragıb’a, hedef odaklı, özverili ve samimi çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum. 

 

Birliğimize katkı sağlamış tüm geçmiş dönem başkanlarına ve yönetimde görev almış üyelere şükranlarımı sunuyorum.
 

 

Bana ve YK arkadaşlarıma güvenerek bu onurlu görevi yürütme fırsatını verdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi izin verirseniz değerli YK üyesi arkadaşlarımı sırasıyla kürsüye davet etmek istiyorum. En içten saygı, sevgi ve selamlarımla, hoşça kalın...

 

9.dönem yönetim kuruluna hizmetlerinden dolayı plaket verilmiştir.

 

Seçimli Genel Kurul’da aday olan Sayın Şahan EÇİN başkanlığındaki tek liste görevi devraldı. Sayın Şahan EÇİN “10. Dönem olarak bizlere emanet edilen bu önemli görevi başta siz değerli dostlarımızın desteği ile en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağımızı öncelikle ifade etmek isterim. 2002 yılından bu yana başta kurucu başkanımız Sayın Fahrettin GÜLENER ile son başkanımız Sayın Şamil ÖZOĞUL olmak üzere bu süreçte emeği geçen tüm kıymetli başkanlarımıza ve yönetimde görev almış üyelerimize teşekkür ve şükranlarımızı şahsım ve yönetim kurulu adına iletmek isterim.” şeklinde dileklerini ve temennilerini iletti.

Paylaş Tweet Paylaş
1608 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM