E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Hexagon’un Yazılımı Sac Metal Üretiminde Kolaylıklar Sağlıyor

Üretim proje yönetim yazılımı, üretim için planlama ve üretim süreçlerini otomatikleştirmek için araçları birbirine bağlar.

 

Hexagon yazılımı, planlama, fiyatlandırma ve sac metal imalatından elde edilen bilgileri birbirine bağlayarak sözleşmeli üreticilerin proje kazanmasına yardımcı olur…

 

Hexagon’un Manufacturing Intelligence bölümündeki yeni üretim proje yönetim yazılımı gelişmeleri, sac levha imalatçılarının karar verme ve üretkenliğini iyileştirmek için planlama, fiyatlandırma ve üretim sistemlerinden gelen verileri bağlamasını sağlar. Yazılım, bilgisayar destekli üretim (CAM) sistemlerine bağlanarak, üretim atölyelerinin malzeme kullanımını ve üretim süresi tahminini belirlemekten süreçleri ve sac levha yerleştirme stratejilerine kadar planlama ve üretim süreçlerini tek bir gösterge panosundan otomatikleştirmesine yardımcı olur.

 

Üretim ekipleri yeni projeleri hızla güvence altına almak ve tamamlamak için çabalarken, tam zamanında malzeme gereksinimlerini karşılamak için envanteri yönetmek karmaşık bir dengeleme eylemi olabilir. Hexagon’un üretim proje yönetimi yazılımı WORKPLAN, projelere hızlı bir şekilde başlamak için mevcut iş teklifi verilerinin yeniden kullanılmasını mümkün kılarak ve üretim ekiplerinin projeleri planlama ve üretim boyunca izleyebilmeleri için iş gereksinimlerine genel bir bakış sunarak artık manuel veri girişini ortadan kaldırıyor. Merkezi envanter veritabanı, malzeme ve tedarikçi bilgilerinin yönetimini basitleştirerek tedarik ihtiyaçlarını denetler ve kullanıcıların malzemeleri doğrudan sistemin arayüzünden uygun şekilde sipariş etmelerini sağlar.

 

İmalat proje yönetim sistemini CAM çözümleriyle bağlamak, üreticilerin manuel veri girişini ortadan kaldırarak ve değerli özel bilgileri yakalayarak üretim ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde analiz etmelerini ve aşağı akış faaliyetlerini yönetmelerini sağlar. Sac metal üretimi için WORKPLAN artık doğrudan Hexagon’un RADAN CAM yazılımına bağlanıyor, böylece sac boyutları, mevcut fiyatlandırma ve ürün kodları dahil olmak üzere kapsamlı malzeme verileri WORKPLAN’ın envanterine eklenebilir ve iş teklifleri için kullanılabilir. Bu daha doğru iş teklifleri, sistem tarafından malzeme ihtiyaçlarını belirlemek için kullanılan üretim verilerinin yanı sıra parça başına süre ve her projenin gerektirdiği toplam süreyi içerebilir.

 

Pazar ve Ürün Müdürü Christophe Mas, “Üreticilerin, farklı ihtiyaçlarını karşılamak için kolayca uyarlanabilecek esnek ve bağlantılı üretim proje yönetimi araçlarına ihtiyacı var” dedi. “Üretim proje yönetim yazılımı üretim alanında önemli bir rol oynuyor, ancak onu CAM yazılımıyla bağladığınızda, kullanıcılar hem günlük yönetimde hem de öngörülemeyen zorluklara yanıt vermede daha fazla çeviklik kazanıyor. Belirsiz zamanlarda planlama, fiyat teklifi ve üretim verilerini daha iyi kullanmak daha rekabetçi hız ve verimlilik anlamına gelir.”

 

Hexagon’un uzman sac levha çözümünden yararlanan WORKPLAN, belirli işler için malzeme miktarlarını ayırma seçeneği de dahil olmak üzere diğer malzeme türlerinde olduğu gibi artık malzeme bobinlerini yönetebilir. Yazılım otomatik olarak mevcut bir envanter kaydını tuttuğundan, bir projeyi tamamlamak için stokta yeterli malzeme yoksa işler takip için işaretlenir. Kullanıcılar bobinden ihtiyaç duydukları malzeme boyutunu basitçe kesebildikleri için, sistemin bobin kullanımını işleme yeteneği, dijital olarak depolanması ve yönetilmesi gereken malzeme türlerinin sayısını azaltır.

 

Ayrıca, kullanıcılar artık atölyede birden fazla yuvayla çalışırken yanlış proje seçme riskini azaltan barkod tarayıcıları kullanarak yuvaların ilerlemesini atölyeden izleyebilir. Üretim departmanında bulunan bir dokunmatik ekran istasyonunu kullanarak, dokunmatik ekranda görüntülenen ilgili bir yuvanın durumunu görüntülemek için operatörün basılı talimat sayfasındaki barkodu taramak için manuel bir barkod tarayıcı kullanılabilir.

 

Kalıp ve kalıp atölyeleri de CAD ile geliştirilmiş bağlantıdan yararlanır. WORKPLAN yazılımı artık Hexagon’un VISI çözümünden bir malzeme listesini (BOM) içe aktarabilir ve WORKPLAN panosunda tasarımlar ilerledikçe bilgileri otomatik olarak güncelleyebilir.

 

WORKPLAN 2022.0, yazılımı kurumsal BT sistemleriyle entegre etmesi gereken yükleniciler ve OEM departmanları için üretkenlik iyileştirmeleri de içerir. Çalışanlar, belirli görevlerine göre özelleştirilmiş, kullanışlı ve duyarlı, mobil uyumlu bir web sayfasını kullanarak zamanı her yerden takip edebilir ve bu da personelin verileri sisteme hızlı ve doğru bir şekilde yakalamasını kolaylaştırır. Şirketler ayrıca, BT yönetimini ve güvenliğini basitleştirmek ve faturaların toplu oluşturma ve e-postayla gönderilmesini, tekrarlayan yönetim görevlerini azaltmak için günlük, haftalık veya aylık programlara göre yapılandırmak için artık Microsoft Active Directory aracılığıyla tek oturum açma (SSO) ile kullanıcı haklarını kontrol edebilir.

Paylaş Tweet Paylaş
493 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM