E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TOSB, Sanayi-Üniversite İş Birliği Alanındaki Örnek Çalışmalarıyla Sektörün Gelişimine Katkı Sağlıyor!

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği tek global kümelenme organizasyonu TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), sanayi-üniversite iş birliği alanındaki faaliyetleriyle; hem emsal teşkil edecek çalışmalara imza atıyor hem de otomotiv sektörünün inovasyon merkezine dönüşme yolundaki hedefine emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda TOSB ile Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) ortak çalışmaları ile başlatılan MBA programının 2021-2022 akademik yılı açılış töreni ile pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda düzenlenemeyen mezuniyet töreni; geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Törende konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, söz konusu programın iş hayatında güncel ve sık kullanılan bilgileri içermesi noktasında hem sektör hem de öğrenciler açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

 

 

Türkiye’nin ve dünyanın örnek endüstri parklarından TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), pandemi döneminde sektörün en büyük yatırımına ev sahipliği yapmasının yanı sıra; sanayi-üniversite iş birlikleri ile de otomotiv endüstrisine yön vermeye devam ediyor. TOSB’un Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile yürüttüğü çalışmalar çerçevesince başlatılan TOSB–GTÜ Genel İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA) Programı’nın 2021-2022 akademik yılı açılış töreni ile pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllarda düzenlenemeyen mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene; Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Özer ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Sanayi-üniversite işbirliğinin en başarılı örneği”
Törende konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, programın müfredatının iş hayatında güncel ve sık kullanılan bilgileri içermesi noktasında hem öğrenciler hem de sektör açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ise “TOSB-GTÜ MBA programının Türkiye’de sanayi-üniversite iş birliği organizasyonlarının en başarılı örneği olduğu tartışılmaz. Bizler sanayi ile bu kadar yakın iletişimde olarak genel müfredatımızın da şekillenmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Beş yıldır devam ediyor!
Beş yıldır devam eden MBA programı; üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunuyor. Mezun sayısı her gün daha da artan program, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Paylaş Tweet Paylaş
1215 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM