E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Ditaş Yeni Bir Ortaklık İle Büyümeye Devam Ediyor

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinin “A” sınıfı tedarikçisi olan DİTAŞ (Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş), yatırım stratejisi çerçevesinde, uzun yıllardır otomotiv sanayinde faaliyet gösteren Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yüzde 70’ini satın almak üzere anlaşma imzaladı.

 

Otomotiv sanayine kaliteli, teknolojik ve yenilikçi direksiyon ile süspansiyon sistem parçaları sunan DİTAŞ, Türkiye ve Avrupa’da otomotiv ana sanayine gövde, şasi ve montajlı sac parçaları üretimi ve bağımsız yedek parça pazarı için PRS markasıyla otomobil ve hafif ticari araç direksiyon ve süspansiyon parçaları üretimi yapan 55 yıllık bir geçmişe sahip Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile otomotiv sanayi için  sac parça kalıplarınn tasarım ve imalatını gerçekleştiren 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yüzde 70’ini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Halka açık bir şirket olarak KAP’a da bildiri de bulunan DİTAŞ kapanış işlemlerinin tamamlanması ile hisse devirlerini de gerçekleştirecek.   

 

DİTAŞ bu satınalma ile otomobil ve hafif ticari grubuna genişliyor
Üretiminin yüzde 90’ını ağır ticari araçlar için direksiyon ve süspansiyon sistem parçalarını kapsayan DİTAŞ, Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin  satın alınması ile beraber otomobil ve hafif ticari araç grubuna da girerek tüm araç segmentlerine ulaşmış olacak. Sac kalıp tasarımı ve üretimi konusunda otomotiv ana sanayi (OEM) firmalara uzun yıllardır hizmet veren 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ve Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çalıştığı müşteriler arasında Avrupa ve Türkiye’de faaliyet gösteren önde gelen otomotiv ana sanayi ( OEM ), tedarik sanayi şirketleri ( OES ) ve bağımsız yedek parça distribütörleri bulunuyor ve üretimlerinin yüzde 30’unu 30 farklı ülkeye ihraç ediyor. 

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Grup olarak hem mevcut şirketlerimizi hızla büyütmek hem de yeni sektörlere girmek amacıyla stratejik yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle ihracat potansiyeli yüksek ve katma değer yaratan sanayi, ambalaj, teknoloji, fintek ve finansal hizmetler ile yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 30 farklı ülkeye ihraç edilen ürünleriyle ön plana çıkan Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sektördeki rekabet gücümüzü daha da ileriye taşıyacağız. Yapılan bu yatırımın Ditaş ve Profil şirketlerinin entegre bir şekilde sektördeki güçlü konumlarını daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bu tip işlemlerle şirketlerimizin ölçeğini ve rekabetçiliğini artırmayı ve daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz. Benzer organik ve inorganik yatırım ve büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever ise; “Şirketimiz, mevcut yatırım stratejisi çerçevesinde, uzun yıllardır faaliyet gösterdiği otomotiv tedarik sanayinde ürün ve müşteri portföyünü genişleterek, katma değeri artıracak fırsatları değerlendirmeye devam ediyor. Yapılan satın almalar ile hem ürün gamı hem de müşteri portföyümüz genişliyor. Bu ortaklığın sektöre yeni bir heyecan ve hareket getireceğine inanıyoruz” dedi.

 

Satın almalar ile ilgili heyecanlı olduklarını belirten Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer; “Şirketimizin hızlı büyümesine vesile olacak Doğan Holding ile yaptığımız bu ortaklık için çok mutluyuz. Bu yatırım ile ortaya çıkan sinerji hem DİTAŞ’ı hem bizi daha da büyüterek ülke ekonomisine olumlu yönde katkı yapmaya devam etmemizi sağlayacak” dedi.

 

Paylaş Tweet Paylaş
1550 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM