E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Global Markalara Kalıp ve Parça Üreten MTN Firmasının Çerkezköy OSB’deki Yeni Yatırımını Açtı

Bakan Varank, Çerkezköy OSB’de MTN Plastik Fabrikası’nın yeni yatırımının açılış töreninde yaptığı konuşmada, firmanın hem kalıpçılık hem de katma değerli plastik parçalar alanında çok önemli işlere imza attığını söyledi.

 

Bakan Varank, Çerkezköy OSB’de MTN Plastik Fabrikası’nın yeni yatırımının açılış töreninde yaptığı konuşmada, firmanın hem kalıpçılık hem de katma değerli plastik parçalar alanında çok önemli işlere imza attığını söyledi.

 

Bakan Varank, “Ülkemizi katma değerli üretimle katma değer oluşturarak gelişen büyüyen, refahını da tüm milletiyle paylaşan bir ülke haline getirmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Buradaki en büyük destekçilerimiz de müteşebbislerimiz ve onların fedakar çalışma arkadaşları oluyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yeni yatırımın şehrimize, ülkemize, ekonomimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

“Biz sadece fabrika açmıyoruz, üretim teknolojilerini de geliştiriyoruz. MTN firması hem kalıpçılık hem de plastik parçalar alanında dünyaya örnek olacak işleri kendi teknolojisini geliştirebilen bir firmamız. Üreterek büyüyen Türkiye’nin önemli markalarından. Bu elimde gördüğünüz parça TESLA’ ya gidiyor. Biz Türkiye’nin Otomobili Projesi’ni niye başlattık. Biz otomotiv endüstrisindeki dönüşümü kendimiz yakalayalım, yüzde yüz fikri mülkiyet hakları bize ait olan bir markayı oluşturalım ki endüstri bize çalışsın, bizim markamıza çalışsın istiyoruz.

Bir yanda dünyada üretimle gündeme gelirken bir yandan da kendi markalarımızı, daha katma değerli üretimlerimizi yapacağımız alanlara da yatırım yapıyoruz. Keşke 3-5 saatimiz olsaydı da firmanın bütün detaylarını dinleyebilseydik. Ben bugün gerçekten MTN firmasından etkilendim. Yeni nesil üretim, farklı materyalleri aynı anda kalıba dökebilmek önümüzdeki dönemde endüstrinin dönüşeceği alanlar. MTN bunu başarmış ve bu teknolojiyi dünyaya yayabilecek kapasiteye sahip. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.”

 

MTN Plastik; Otomotiv başta olmak üzere beyaz eşya, medikal, ambalaj, savunma ve havacılık alanında birçok önemli projede sektörlerin ihtiyacı olan kalıpları defalarca yapmış olan firma, özellikle yurt dışından ithal edilen birçok projenin yerlileştirilmesini başarıyla gerçekleştirmiştir.

 

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaparak, yeni projelerde ülkemizin dünyada tercih edilmesine pozitif katkı sağlamaktadır.

 

Firma, 2013 yılında 2K plastik parça üreterek katma değerli plastik enjeksiyon parça imalatına başlamıştır. Bu imalatın başarılı olması ile yeni talepler arka arkaya devam etmiş ve enjeksiyon kapasitesi her yıl katlanarak artmıştır.  Plastik enjeksiyon kalıplarını bünyesinde yapmasının yanında otomasyon ihtiyacını da tasarlayabilir ve kendi otomasyon ekibi ile yapabilir durumdadır. Bu kabiliyetler ile pazarda rekabetçi ve istikrarlı üretim yapan en güvenilir tedarikçilerin arasına girmiştir. 

Otomotivde Tesla, Mercedes, BMW, Audi, Toyota, Porsche, Renault, Ford ve Fiat markalarına parçalar imal eden firma, beyaz eşyada B/S/H, Arçelik başta olmak üzere diğer bütün beyaz eşya üreticilerine direkt kalıp ve parça üretmektedir. Bu üretimlere ek olarak savunma sanayii, havacılık, CERN plastik parçaları projelerinde de yer almaktadır. MTN Plastik, MTN Grup Şirketlerinin ayrı bir şirketi olarak büyümeye devam etmektedir ve İstanbul fabrikasının yanında Çerkezköy fabrikasının oluşmasını da sağlamıştır.

 

Yüzde yüz yerli sermeye ile kurulan firma 240 çalışanı ile faaliyetlerine devam etmektedir. MTN Kalıp ve MTN Plastik sürekli yenilik üretme ve yapılamayanları yapma hedefi ile aşağıda adı geçen yenilikçi üretim teknolojilerini kullanmakta müşterilerine en ekonomik üretim çözümlerini sunmaktadır. Şirket mottosu; “Kaynakların en etkin kullanımı ile en yüksek faydayı sağlamak” tır. Bunu da yenilikçi teknolojileri kendi ARGE departmanında geliştirerek ve kullanarak sağlamaktadır. Gösterdikleri çaba ve başarı ile bu sonucun mimarı değerli MTN Ekibi her türlü takdiri hak etmektedir.

1. 2K – 3K üretim 

2. Kalıp içi montaj

3. Kalıp içi kaynak

4. Gaz enjeksiyon

5. IMD ve IML enjeksiyon uygulamaları

6. Heat and Cool enjeksiyon

7. Kumaş üzerine enjeksiyon

8. Metalden plastik parçaya dönüştürme (lightwetining) uygulamaları

9. Mucell uygulamaları

10. Twin kalıp, Stack kalıp, Tandem kalıp, Family (aynı kalıpta çoklu parça) kalıp

11. Otomotiv aydınlatma kalıp ve plastik parça üretim uygulamaları

 

MTN bu çalışmaları kendi ARGE ekibi ile geliştirip kendi patentleri ile üretim yapmakta ve bundan sonraki süreçte de ülke ekonomisine değer katmaya devam etmeyi hedeflemektedir.

Paylaş Tweet Paylaş
2115 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM