E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Vega Makina’dan Yerli İmalat İçin 100 Milyon TL’lik Tesis Yatırımı Atağı

Tüm sektörlerde yer alan sanayi kuruluşlarına kaynak teknolojileri konusunda hizmet veren Vega Makina, yerli üretim hedefleri doğrultusunda 100 milyon TL yatırımla ilk tesisini kurmak için çalışmalara başladı. 2023 yılını 160 milyon TL ciroyla kapatmaya hazırlanan ve satışını yaptığı ürün gruplarında pazarın yüzde 15’ine hakim olan Vega Makina, yeni tesis yatırımlarıyla birlikte iki yıl içerisinde ihracatın ciro içindeki payını yüzde 50’lere yükseltmeyi planlıyor. 

 

Ürün yelpazesinde bulunan kaynak ve kesme makineleri, lazer kaynak makineleri, kaynak jeneratörleri, kaynak telleri, sert lehim telleri ve kaynak sarf malzemelerine yönelik satış, servis ve eğitimleri konularında hizmet sunan Vega Makina, şimdi de yerli imalat sanayini destekleyecek tesis yatırımı kararını aldı. Bu doğrultuda İstanbul Hadımköy’de 100 milyon TL yatırım bedeline sahip bir üretim tesisi kuracak olan Vega Makina, ilk yıl 5 bin adetlik üretim hedefliyor. 

 

Yeni tesiste ilk yıl 5 bin adet üretim yapmayı planlıyor
Gemi inşası, inşaat, beyaz eşya, elektronik, otomotiv gibi çok farklı sektörlerde kullanılan kaynak makinelerinin bulunduğu sektörün her yıl yüzde 10 büyüdüğünü ve güncel büyüklüğünün 360 milyon doları aştığını belirten Vega Makina Genel Müdürü Serdar Selim Zengin, “Mevcut pazarın yaklaşık yüzde 70’ini yerli üreticilerin imal ettiği eski teknoloji konvansiyonel makineler oluşturuyor. Geriye kalan kısımda yaklaşık 20 milyon Euro’luk pazar ise yeni teknolojiye haiz ithal makinelerden oluşuyor. Lazer kaynak makineleri henüz Türkiye özelinde yeni olduğundan bu pazardan aldığı pay 2023 yılı itibarıyla yüzde 7 ila 10 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Önümüzdeki dönemde lazer kaynak makinelerinin sektördeki payının artmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda da üretime odaklanma kararı aldık ve 100 milyon TL’lik yatırımla tesis kuracağız. İlk yılımızda 5 bin adetlik üretim yapacağız. Hedefimiz ise orta vadede yılda 15-20 bin adetlik üretime ulaşmak” dedi.

 

Vega Makina’nın 2024 ciro hedefi 300 milyon TL
Yeni tesis yatırımıyla birlikte Çin’deki üretim deneyimini Türkiye’ye taşıyacaklarını ifade eden Zengin, sözlerine şöyle devam etti: “Yatırımımız için Çinli bir ortakla hareket etme planımız mevcut. Halihazırda satışını yaptığımız ürün gruplarında pazarın yüzde 15’ine hakim durumdayız. Yeni tesis yatırımımızın da verdiği ivmeyle bu oranı yüzde 25’e çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu yılı 160 milyon TL ciroyla kapatmaya hazırlanırken yatırımımız sayesinde 2024’te ciro hedefimizi 300 milyon TL olarak belirledik. Ayrıca önümüzdeki yıl Azerbaycan, Gürcistan ve Balkan ülkelerinde de büyüyüp iki yıl içinde ihracatın ciro içindeki payını yüzde 50’lere yükseltmek istiyoruz. Amacımız, yerli imalat sanayine yaptığımız katkıyla Türkiye sanayisini daha yukarılara taşımak.”

Paylaş Tweet Paylaş
200 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM