E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Mitsubishi Electric Türkiye Robot Yatırımları Zirvesi’nde Yenilikçi Otomasyon Çözümlerini Paylaştı

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri, 20-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde yenilikçi otomasyon sistemlerini tanıttı. Dört gün süren fuarda Mitsubishi Electric’in sergilediği ürün, çözüm ve demolar; işletmelere rekabetin her gün arttığı ve sınırların ortadan kalktığı iş dünyasında süreçlerini daha da hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın, verimliliklerini artırmanın yollarını gösterdi. 

 

Mitsubishi Electric Türkiye, geleceğin otomasyon ve robot çözümlerini İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen olan Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde tanıttı. Otomasyon çözümleri ve robotları ile işletmelere geleceğin dijital fabrikalarını inşa etme olanağı sunan Mitsubishi Electric Türkiye, fuarda endüstriyi Sanayi 4.0’a hazırlayan konsepti e-F@ctory ve bu çatı altındaki diğer çözümlerini sergiledi. Mitsubishi Electric’in zor ve tehlikeli alanlarda iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından önemli avantajlar da sunan robotları, yüksek verimlilik, kalite ve hız sağlayan esnek üretim modelleriyle işletmelerin geleceğini şekillendiriyor. Dört gün süren fuarda şirketin insan iş gücünü asiste eden ileri yapay zekâ teknolojisine sahip kolaboratif robotu Melfa Assista ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Maliyete duyarlı uygulamaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan SCARA tipi endüstriyel robotları, MELSERVO ve MELSEC PLC teknolojileri ve ilk kez fuarda tanıtılan yeni nesil gelişmiş robot el paneli R86TB de ziyaretçilerin beğenisini topladı.

 

Ziyaretçiler “insansız” kalite kontrol uygulamasını deneyimledi
Teknoloji devi Mitsubishi Electric Türkiye, fuarda gerçekleştirdiği iki ayrı interaktif demo ile otomasyonda ve robot teknolojilerinde gelinen son noktayı ziyaretçilere canlı olarak yaşattı. Ziyaretçiler bir robotun Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin Legendera modelinin iç ünitesinin içinde gezdirdiği işleme sensörü ile kalite kontrolü yapmasına, bu sürecin bir VR gözlük ile sanal ortamda takip edilmesi sayesinde kalite kontrol uzmanının cihazın başında bulunmasına gerek kalmaksızın sürecin yürümesine tanıklık ettiler. Mitsubishi Electric standında AMR üzerine yerleştirilmiş bir cobot’un farklı noktalara yerleştirilmiş istasyonlar arasında gezerek birtakım görevleri gerçekleştirerek esnek üretime nasıl katkı sağladığını görme fırsatı buldular. 

 

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu, “Mitsubishi Electric, dünya çapında 120’nin üzerinde ülkede 145 binin üzerinde çalışanı ile hava ve uzay teknolojisi, yarı iletkenler, enerji üretimi ve dağıtımı, iletişim ve iletişim teknolojisi, tüketici elektroniği, endüstriyel otomasyon ve bina teknolojileri alanlarında dünyanın önemli kuruluşlarından biri. Robot Yatırımları Zirvesi’nde Mitsubishi Electric’in robotik alandaki gücünü ortaya koyan esnek üretim çözümlerimizi ve bütünleşik otomasyon gücümüzü öne çıkarıyoruz. Burada sergilediğimiz kolaboratif robotlar ve endüstriyel robotlar ile robotik otomasyonu nasıl kolaylaştırdığımızı, yapay zekâ ile karmaşık işlerin nasıl üstesinden geldiğimizi gösteriyoruz. Buradaki çözüm ve demolarımız, işletmelere rekabetin her gün arttığı ve sınırların ortadan kalktığı iş dünyasında süreçlerini daha da hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın, verimliliklerini artırmanın yollarını gösteriyor” dedi.

 

Yenilikçi otomasyon konseptleriyle dijital dönüşüme yön vermeyi amaçladıklarını belirten Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel de, “Günümüzde işletmelerin hızla değişen ve artan tüketici ihtiyaçlarına, değişken ve artan talebe hızlı cevap vermesi gerekiyor. Bu noktada akıllı mühendislik çözümleri ve robot kullanımı ciddi anlamda önem taşıyor. Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak geleceğin dijital fabrikalarının bugünden kurulmalarına ve işletmelerin küresel rekabette öne çıkmalarına yardımcı oluyoruz. Endüstri 4.0 dünyasında şirketler için yol gösterici olmak, sanayimizi ileriye taşımak, yeni başarı hikayeleri yaratmak ve bu başarıları sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı yoğun biçimde sürdürüyoruz” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
141 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM