E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
SAHA İstanbul ve İTÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşen “Milli Mühendislik Yazılımları Çalıştayı” Başarıyla Tamamlandı

SAHA İstanbul organizatörlüğünde ve İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen ülkemizin ilk “Milli Mühendislik Yazılımları Çalıştayı”nda katılımcılar, mühendislik yazılımlarında karşılaşılan zorluklar, yenilikçi çözümler ve sektörel işbirlikleri üzerine verimli tartışmalar gerçekleştirdi. Bu çalıştay, ülkemizin stratejik bağımsızlık ve güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Çalıştay paydaşları TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, BAYKAR, MKE, ALTINAY, STM ve TÜBİTAK.

 

Çalıştayın ilk oturumunda TUSAŞ, HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN, STM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK SAGE sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise TÜBİTAK BİLGEM sonrasında Milli Mühendislik yazılımları yapan 3 KOBİ ürünlerini paylaştı. Bu KOBİ’lerden biri olan MUBİTEK, yerli ve milli 3D CAD yazılımı “ÇİZEN” üzerinde detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, ÇİZEN’in stratejik önemi ve mevcut durumu vurgulandı. CAD programı geliştirmenin ülkemizin teknolojik bağımsızlığına etkisine, bilgi güvenliğinin sağlanması açısından önemine ve yabancı menşeili program kullanmanın ekonomiye etkisine değinildi.

 

Bu değerli platform, bilgi paylaşımı ve iş birliğinin artırılmasına yönelik önemli adımlar atılmasına vesile oldu. Çalıştayın, yerli mühendislik yazılımlarının geliştirilmesi sürecine önemli katkılar sağlayacağına inanılmaktadır.

Paylaş Tweet Paylaş
242 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM