E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Inductotherm Türkiye İhracatını Arttırdı

Bu sayımızda Türk döküm sanayisinde uzun yıllar üretim kısmında hizmet vermiş ve daha sonra yine döküm ve ısıl işlem sektörüne projeler ve imalat ocakları üreten Inductotherm A.Ş.’de INDÜKSİYON ISITMA SİSTEMLERİ Satış Müdürü Sabahattin Özen ile röportaj gerçekleştirdik.

 

Sayın Sabahattin Bey bize kendinizi anlatır mısınız?
Öncelikle okuyucularınızın yeni yılını kutlar, barış içinde sağlıklı ve başarılı geçmesini dilerim. Kendimden bahsetmem gerekirse Metalurji Mühendisiyim. 1995 yılında İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezun olmadan başladığım TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası İstanbul Şube müdürlüğü görevine 2 yıl devam ettim. Oda ortamındaki sohbetlerden etkilenerek, sektörde fiilen mühendislik yapmak amacıyla Sarkuysan A.Ş.’de Dökümhane Mühendisi olarak 1997 yılından 2000 yılına kadar çalıştım. 2000 yılında, şu anda çalışmakta olduğum indüksiyon sektörüne adım attım. Önce İtalyan CEIA firmasının temsilciliğini yapan Teknik Döküm A.Ş.’de satış mühendisi olarak, 2003 yılından itibaren de Inductotherm A.Ş.’de INDÜKSİYON ISITMA SİSTEMLERİ Satış Müdürü olarak çalışmaktayım.  

 

Uzun yıllar dövme, boru ve ısıl işlem sanayisine hizmet veren birisi olarak bu sektörleri tarihsel olarak değerlendirir misiniz?
Yaklaşık 28 yıldır sektördeyim ve 23 yıldır da indüksiyon sistemleri üzerine çalışmaktayım. İlk yıllardaki farklı sektör tecrübelerimi saymazsak, uzun zamandır dövme, ısıl işlem ve boru sektörünün gelişimini yakından takip etmekteyim.

 

Dövme çok genel bir ifade, hatta google aramalarında başka anlamlara da gelmekte. Bizim buradaki kast ettiğimiz metal dövme ve özellikle çelik ve Alüminyum dövme sektörü. Bu sektör ağırlıklı olarak otomotiv ve yan sanayisine hizmet etmekte olup diğer sektörlere de çalışmaktadır. Başlıcalarını makine, demiryolları, tarım makinaları, inşaat, elektrik vs. sayabiliriz. 2000’li yılların başında, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan çelik dövme firması sayısı, şu anda 100’lerle ifade edilecek şekildedir. Başlarda küçük sanayi sitelerinde, bir veya iki adet friksiyon/eksantrik preslerle dövme yapan firmalar, şu anda organize sanayilerde, geniş alanlarda, özellikle son dönemde yaygınlaşan Maxi preslerle çok yüksek kapasitelerde dövme yapıyorlar. Bunun dışındaki demir-dışı dövme uygulamalarında başı pirinç dövme çekmektedir ki bu alanda çok fazla indüksiyon kullanılmadığı için sayıları hakkında bir şey söyleyemiyorum, ama son dönemde özellikle otomotiv sektöründe Alüminyum dövme parçalarının ağırlığı artmakta ve sektörde bu alan büyümektedir. 

 

Bu işe girdiğim ilk dönemlerde büyük dövmeciler dışında indüksiyon ısıtma çok kullanılmıyordu, gaz/yanık yağ/motorin v.b. ile çalışan ısıtma fırınları kullanılmaktaydı. Çünkü indüksiyon yatırım maliyeti çok yüksekti, yerli imalat yoktu, bu sistemlerin hepsi ya yüksek maliyetlerle sıfır ya da 2.el olarak Avrupa’dan getiriliyordu. Bizimle beraber rakiplerimizin imalata başlaması sonrasında İndüksiyon ısıtmanın avantajlarından dolayı ve bazı müşteri şartnameleri nedeniyle son 15 yıldır nerdeyse indüksiyonu olmayan dövme firması kalmadı. Bu süreçte sadece firmamız 500’den fazla indüksiyon ısıtma sistemini üretip devreye almıştır.

 

Isıl işlem sektörü bildiğiniz gibi çok geniş bir yelpazede hizmet vermektedir, ama ağırlıklı olarak tuz banyosu, atmosfer kontrollü fırınlar, vakum v.b. gibi ürünler kullanılır. Yine bu işe başladığım dönemlerde indüksiyon sertleştirme işlemi yapan ticari ısıl işlem firmaları çok yaygın değildi. Özellikle bu hizmeti veren belli başlı firmalar vardı, bu firmalar da genellikle 2.el ürünler kullanmaktaydı. Dövmecilerde olduğu gibi bu sistemler de yurtdışından alınmış 2.el ürünlerdi. O günden bugüne öncelikle tuz banyosu sayısı azaldı, çevresel faktörler nedeniyle daha temiz olan atmosfer kontrollü fırınlar ve vakum fırını sayıları arttı. Önceden sadece yurtdışından getirilen bu fırınlar, yerli olarak üretilmeye başlandı. Bununla birlikte ticari ısıl işlem firmaları içinde indüksiyon sertleştirme işi yapanların sayısı ve kapasiteleri arttı. Artık 2.el tezgah yerine, sorun yaşamayacakları yeni tezgahlar almaya başladılar. Ticari ısıl işlem firmalarına iş veren, ama kapasite artışından dolayı bünyelerine indüksiyon sertleştirme sistemlerini alan firmaların da sayısı bu dönemde ciddi seviyede arttı. 

Gördüğünüz üzere bu sektörde son yıllarda hızlı bir büyüme gerçekleşti ve Sn.Kenan Anıl Bey’in de katkıları ile dernekleşmeye gidildi. Son 3 dönemde yönetimde ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğum MISAD (Metal Isıl İşlem Sanayiciler Derneği) sektörün sorunlarını gidermenin yollarını aramanın yanında, sosyalleşmesi için de güzel faaliyetler gerçekleştirmektedir. 

 

Boru sektörü ise son yıllarda hızlı bir büyüme kat etmektedir. Bildiğiniz gibi Boru sektöründe ülkemiz Avrupa’nın en büyük üreticisidir, otomotiv başta olmak üzere üstyapı ve altyapı tüm inşaat, makine, tarım vs. birçok sektörün temel girdisini oluşturmaktadır.  Kaplama, boya, ısıl işlem vb. gibi sektörün belli başlı uygulamaları ile başladığımız sektörde kardeş firmamız Thermatool indüksiyon kaynak sistemlerinin servis ve yedek parça satışları ile özellikle boru kaynak grubunda da yer almaya başlıyoruz. 

 

Inductotherm Türkiye olarak firmanızdan, ürün ve hizmet çeşitliliğinizden bahseder misiniz?
Inductotherm Türkiye, merkezi ABD’de bulunan Inductotherm Grubuna bağlı, indüksiyon ergitme ve ısıtma sistemleri lider üretici firmasıdır. Inductotherm Group, bünyesinde 42 firmayı barındıran, 5.000.’den fazla çalışanı olan ve 20 ülkeye yayılmış global şirketler grubudur. INDUCTOTHERM tam 70 yıl önce, kurucumuz Henry Rowan tarafından, klasik Amerikan şirket başlangıçları gibi, evinin garajında ürettiği ilk indüksiyon ergitme ocağı ile başlayan ve şu anda dünya çapında çalışan 50.000.’den fazla indüksiyon sistemiyle bu pazarın % 50 den fazlasını elinde bulunduran lider firma durumuna gelmiştir. Grup firmaları genel olarak 4 alanda toplanabilir: ergitme, ısıtma, vakum ve boru kaynak; Ergitme bölümü Inductotherm, ısıtma bölümü Inductoheat, vakum bölümü Consarc ve kaynak bölümüz ise Thermatool  adı altında üretim yapmaktadır. 

Inductotherm Türkiye ise 1990 yılında, şu an bulunduğu Gebze tesislerinde  kurulmuştur. İlk dönemde indüksiyon ergitme ocaklarına servis hizmeti veren firmamız, 1994 yılında ergitme ocak imalatına başlamıştır. 2002 yılına kadar ağırlıklı olarak ergitme sistemleri konusunda çalışan Inductotherm Türkiye, bu yıl Inductoheat ürünlerinin satış ve servis hizmetini vermeye başlamıştır. 2001 krizi nedeniyle rekabet koşullarının kızgınlaştığı bu dönemde, maliyetleri aşağı çekebilmek için yerli imalatı arttırarak, daha önce kardeş firmalardan getirdiği güç ünitelerini ve ısıtma sistemlerini bünyesinde üretmeye başlamıştır. Yaklaşık 20 yıldır sistemlerimiz ortalama %70-80 yerlilik oranı ile tesisimizde üretilmektedir. Hem ergitme ocakları hem de ısıtma sistemleri için yıllık 70-80 sistem üretim kapasitemiz mevcuttur. 

 

Ayrıca bir önceki soruda bahsettiğim üzere, bu sene başından itibaren, grup firmalarından Thermatool ürünlerinin servis ve yedek parça satış hizmetine başlamış bulunmaktayız. Bu alanda uzun yıllardır çalışmakta olan temsilci firmamızla birlikte yeni başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz.

 

Türkiye’de imalat sanayisinin büyüme oranlarına bağlı olarak üretim kapasitemiz sürekli artış eğilimindedir. Özellikle pandemi sonrası son yıl yaşanan ihracata dayalı üretim artışları firmamızın da büyümesine ve kapasitesini arttırmasına sebep olmuştur. Bununla birlikte çevre ülkelere yaptığımız ihracatlar da kapasitemizi olumlu yönde etkilemiştir. Hali hazırda toplam 110 personeli ile, sektörünün lideri konumunda bir firma olarak döküm, dövme, ısıl işlem ve boru sanayine hizmet etmekteyiz.

Inductotherm Türkiye olarak yatırımlarınızdan bahseder misiniz? Yeni projeniz var mı?
2020 yılının başında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile hem bireysel yaşamımızda hem de şirketlerin çalışmalarında birçok değişiklikler oluştu. Uzaktan toplantılar, evden çalışma vb. yenilikler hayatımıza girdi, yaklaşık 2 yıl süren pandemi sürecinde azalan tüketim ve yavaşlayan ekonomi ile birlikte geçen senenin başlarından itibaren oluşan talep patlaması ile müthiş bir 2022 yılı geçirdik. 1990 yılında kurulmuş olan şirketimizin en yüksek cirolara ve çalışan sayısına ulaştığı bir dönem oldu. Bir önceki yıla göre müşterilerin talepleri 2 kat arttı, bundan dolayı şu an buraya da sığamaz olduk. Ayrıca ihracatımızda da yüksek artışlar gerçekleşti. Yeni bir arsa aldık. Mevcut 4.500 m2 kapalı alanımızı 15.000 m2’lere çıkaracağız. Bu yatırımı kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. 2024 yılında yine Gebze’deki yeni fabrikamıza taşınmış olacağız.

 

Firmanızı sektördeki rakiplerinizden ayıran özellikler nelerdir?
En önemli özelliğimiz, bizi tüm rakiplerimizden ayıran “teknolojimizdir”. Kurucumuz Henry Rowan’ın geliştirmiş olduğu “seri devreli inverter” ile hem ergitme hem ısıtma hem de diğer alanlarda müşterilerimize dünyanın en verimli sistemlerini üretiyoruz. Bu da bizi pazarın “lideri” konumuna yükseltmektedir. 

 

Enerjinin özellikle bu günlerde artan maliyeti nedeniyle enerji kayıpları çok daha önemli hale gelmiştir. Bildiğiniz gibi artık fosil yakıtların ömrünün azalması nedeniyle alternatif enerji kaynakları araştırılmakta, “Yeşil Enerji” ve “Sıfır Karbon” stratejileri ile hibrid ve elektrikli araçlar yollara çıkmakta ve evlerimize gelen enerjideki kayıpların azaltılması için önlemler alınmaktadır. Dünyamızın geleceği için firmamız da kendi üzerine düşen sorumlulukla, üretilen enerjiyi en verimli şekilde kullanan ürünler üretmektedir. Bizim gibi rakiplerimizin de bu konuya dikkat edeceğini düşünüyoruz. 

 

Ayrıca belirtmek gerekirse Metalurji sektöründe Türkiye’de yatırım yapmış olan ilk yabancı şirketiz. Bunun için sektörde çok özel bir yeri var Inductotherm Türkiye’nin. Lider firma olarak yüksek kalitemiz, hızlı servisimiz ve yedek parça stoğumuz ile “durmayan ve devamlı üreten” bir Türkiye için çalışmaktayız.

 

Firmanızın sahip olduğu standartlar nelerdir? Ürün temininde ki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Şirketimiz uzun yıllardır TSE tarafından onaylı ISO-9000 kalite standardı ve CE belgesi ile üretim yapmaktadır. Üretim sürecinde ihtiyacımız olan malzemelerin fiyatlarında %50-100 artışlar gerçekleşti. Bazen de malzemeleri teslim süreleri çok uzadı. Bu sebeplerle piyasadan malzeme bulmak da sorun olmaya başladı. Biz de bundan dolayı stoklarımızı arttırmaya başladık ve müşterilerimize verdiğimiz sözü yerine getirdik. Önümüzdeki yıllarda da yeni fabrikamızda ve artan kapasitemizle, kalitemiz ve teknolojik avantajlarımızla üretmeye devam edeceğiz.

 

Uluslararası arenada Türk İndüksiyon Sistemleri sektörünün yeri nerede sizce nerede olmalıdır?
Pandemiden önce genellikle her yıl grup firmaları olarak bir araya gelirdik. Bu toplantılarda tüm firmalar kendi pazarlarındaki koşulları anlatırken özellikle dikkatimizi çeken konu, ülkemizin Çin ve Hindistan’dan sonra rekabet koşullarının en yüksek olduğu ülkelerden birisi olmasıdır. Bu da gösteriyor ki yerli rakiplerimiz çok başarılılar. 4-5 yıl önce kurulan firmalar bile bugün dünyaya satış yapıyorlar. Avrupa fuarlarında yerli rakiplerimizin yıldan yıla artması da dünyada belli bir yerde olduklarını göstermektedir. 

 

Sabahattin bey, yıllarca TMMOB Metalurji Mühendisleri Odasında görev yapan biri olarak Odanızı ve Metalurji sektörünü değerlendirir misiniz?
28 yıllık meslek hayatımın temel yapıtaşı Oda’da edindiğim bilgi, tecrübe ve çevredir. Bunu her ortamda dile getiriyorum. Bu nedenle Oda çalışmalarına her zaman önem verdim. Elimden geldiğince katkı sunmaya çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Son olarak geçen sene yapılan Uluslararası Boğaziçi Isıl İşlem Sempozyum Yürütme Kurulunda yer aldım. 

 

Metalurji sektörünün 90’lı yıllardan bu günlere kadar geçirdiği ivmeyi içinde yaşayarak gördük. Metalurji mühendisi meslektaşlarımız, 4 fakülte ile başlayan şu anda 70’den fazla fakülte ile mezun vermeye devam eden  sektörü bu seviyelere getirdi, ancak sektörümüz teknolojisini çok geliştirmeden ucuz işçilikle üretim yapmaya devam ediyor. Son yıllarda Avrupa’nın Çin’i olmaya doğru gidiyoruz. Bizim ucuz iş gücü ile yükte ağır ürünler yerine pahada ağır ürünler üretip satmamız lazım. Ucuz işçilik adı altında yabancı göçmenleri çalıştırarak bir yerlere gelemeyiz. Daha yüksek teknolojik ürünler üretmeliyiz. Çimento ve inşaat demiri üreterek, beton dökerek değil makine, malzeme, yazılım vb teknoloji üreterek büyümeliyiz. 

MISAD gibi sivil toplum örgütünde görevleriniz var, bize bu konu ile ilgili değerlendirme yapar mısınız?
Evet, son 3 dönem, çalıştığım firmamı temsilen MISAD Yönetim Kurulu’nda yer aldım. 2 dönemdir de Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter olarak görev yapmaktayım. Bu dönemin sonunda da yeni arkadaşlara görevi teslim etmeyi planlıyorum. Sektör derneklerinin çalışmalarını uzun yıllardır takip ediyordum. Tüdöksad başta olmak üzere tüm dernek çalışmalarına destek olmaya çalıştım. Yaklaşık 6 yıl önce yapılan Misad Genel Kurulunda yedek YK üyesi olarak başladım ve ondan sonra YK çalışmalarına aktif olarak katıldım. Bu süreçte yurtdışı gezileri, eğitim çalışmaları vb. çalışmalarda yer aldıktan sonra sempozyum için Misad ve Oda çalışmalarının ortak zeminde yürütülmesi gerektiğini düşünerek çalışmalar yaptık ve başarılı bir şekilde bunu gerçekleştirdik. Bu iş birliği ile geçen sene BHTS 2022 Uluslararası Boğaziçi Isıl İşlem sempozyumu organize edildi ve sektör tarafından çok başarılı bulundu. Bu sempozyumun önümüzdeki senelerde büyüyerek devam edeceğine inanıyorum.

Paylaş Tweet Paylaş
1462 kez okundu
RÖPORTAJLAR
Hexagon Türkiye Genel Müdürü Koray Alpaslan: “Hexagon Sektörün Öncülerinden Biri Olarak, Uçtan Uca Çözümler Sunma Yeteneğiyle Ön Plana Çıkıyor”
Bu sayımızda, sensör, yazılım ve otonom teknolojilerini birleştiren dijital gerçeklik çözümlerinde dünya lideri bir şirket olan Hexagon’un Türkiye Genel DEVAMI...
Kubilay Terzi ile WEG Türkiye Otomasyon, Sürücü ve Şalt Ürün Hizmetleri Üzerine
Öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Ben Kubilay Terzi, WEG Türkiye Alçak Gerilim Sistemleri ve Otomasyon Bölüm Müdürü olarak görev yapıyor DEVAMI...
MISAD, BHTS’2024 İçin Geri Sayıma Başladı
Bu sayımızda Türk Isıl İşlem Sektörü’nü kucaklayan MISAD yönetim kurulu başkanı Koray Yavuz Bey ile bu yıl 2. si düzenlenecek BHTS’2024 Boğaziçi Isıl DEVAMI...
M. Önder Yücel: “Müşteriye Hem Kaliteli Hem De Hızlı Hizmeti Hedefliyoruz”
Türk Metalürji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile, Türk sanayisinde bir ilke imza atılarak ortaya çıkan Alpha Metalürji firmasını ve firma yatırım DEVAMI...
Belgin Mert: “V Steels, Sektörde Sürdürebilir İş Birliği Sağlamayı Amaçlamaktadır”
Bu sayımızda, V Steels firmasında teknik hizmetlerden sorumlu genel müdür yardımcısı  Belgin Mert sorularımızı cevapladı.   Belgin hanım bize kendinizi anlatır mısınız? Me DEVAMI...
Çeşitli, Dinamik, Yenilikçi: Basınçlı Döküm Endüstrisinin Aynası EUROGUSS 2024 Hazır
Basınçlı döküm endüstrisi, ihtiyaç duyduğu diyaloğu daha önce hiç olmadığı kadar arıyor.    Ocak 2024 için yaklaşık 600 katılımcı tarafınd DEVAMI...
40 Yılı Aşkın Tecrübe İle Sektöre Değer Katıyor
40 yılı aşkın tecrübesiyle çelik sektöründe hizmet veren Çelik Metal’in kurucusu Recep Çelik Bey ile firmaları hakkında konuştuk.   Sayın Recep Bey u DEVAMI...
BGH Kocaeli Özel Çelik Tecrübeli ve Teknik Altyapısı Sağlam Kadrosu ile Hizmet Veriyor
Hakan Dinçer, Ferhat Toklu ve Mustafa  Çınar ile bu sayımızda BGH Kocaeli Çelik’in oluşumu ve yatırımları konusunu konuştuk.   Sayın Hakan Bey, Ferhat Bey DEVAMI...
Güvenal Kalıp Elemanları 47. Yılında Tecrübeli Yönetim Kadrosuyla Yola Devam Ediyor
Bu sayımızda GÜVENAL KALIP ELEMANLARI SAN. VE TİC. AŞ. de  bölge müdürü Eyüp Avni Özbulan ile Güvenal firmasıyla ilgili ve sektörel değerlendirmeler DEVAMI...
Bağlantı Elemanlarında Global Kalite
Bu sayımızda bağlantı elemanlarında Uluslararası marka olan RTC TEC firmasının Genel Müdürü yardımcısı Sn. Tanju Hatipoğlu ile sektörü değerlendirdik.   Sayın Tanju H DEVAMI...
Takım Çeliğinde 550 Yıllık Tecrübe
20 yıllık iş hayatındaki  tecrübesini 2021 yılından beri  BGH firmasında Avrupa yakası Satış Müdürü olarak pekiştiren Ferhat Toklu ile bu sayımızda çelik konusun DEVAMI...
Metal Eklemeli İmalatta digiMODE’dan Tam Destek
Sahip olduğumuz 20 yılı aşkın tecrübe ile şunu biliyoruz ki; ihtiyaçlarınızı iyi bilmek çok önemli. digiMODE olarak size ihtiyaçlarınızı belirlemede ve yatırım yapacağ DEVAMI...
FusTech360 Yetkilileri ile Fusion 360’ın Değer Önerisini Konuştuk…
Bugün Pandeminin ilk yılının sonlarına doğru faaliyete geçen Fusion 360 Yetkili İş Ortağı FusTech360 Şirketi yetkililerine Fusion 360’ı sorduk. Şirketi pandemide kurdukları i& DEVAMI...
Bize İhtiyacınız Olan Her Yerde Yanınızdayız
Bu sayımızda 38 yıldır PVD kaplama konusunda hizmet veren  voestalpine High Performance Metal A.Ş bünyesinde bulunan eifeler markasına  Kaplama İş Geliştirme Müdürü Coş DEVAMI...
Akademi Metalurji’de Değişim ve Dönüşüm Zamanı
Türk Metalurji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile Akademi Metalurji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firması hakkında ve sektörle ilgili söyleşi gerçekleşti DEVAMI...
Yüksek Hız Takım Çelikleri Kalitemiz Tutkumuz
“Yüksek hız çelikleri, kesici takım endüstrisinde ve yüksek tokluk gerektiren darbeli kesme ve delme işlemlerinde kullanılır.”   Böhler Türkiye de DEVAMI...
Alman BGH Kalitesini, Güçlü Stoğumuz ve Hızlı Servisimiz ile Türk Sanayisine Ulaştırıyoruz
Bu sayımızda BGH Kocaeli Özel Çelik A.Ş nin genel müdürü Gamze Başkan ile söyleşi gerçekleştirdik.    Sayın Gamze Hanım bize kendinizi anlatı DEVAMI...
En İyisini Sizin İçin Daha İyi Yaptık: Global Standartlar Yeniden Belirleniyor
Bu sayımızda Uddeholm Kıdemli İş geliştirme müdürü Nazım Özkan Asan bey ile yeni geliştirdikleri  ürünleri “DIEVAR 25 Joule” hakkında değerlendirmele DEVAMI...
Böhler Türkiye, Sektördeki Yeni Projeler İçin Çözüm Ortağınız
Böhler Türkiye’de Sıcak İş Takım çelikleri / İş geliştirme müdürü olarak çalışan Tuba Çınar ile bu sayımız da Böhler Türkiye’ yi DEVAMI...
Delta Kalıp Elemanları, Yıllık 1.175 Ton Üretim Kapasitesiyle Hizmet Veriyor
Bu sayımızda Delta Kalıp Elemanları Bursa Şubesi Kurumsal satış yönetmeni Erol Algün ile söyleşi gerçekleştirdik.   Kocaeli-Dilovası Mermerciler Sanayi sitesinde b DEVAMI...
Çelik Sektöründe Kalitenin Diğer Adı BÖHLER
Nesillerdir çelik sektöründe elde ettiği başarılarla kalitenin diğer adı olan Böhler, her zaman daha iyiye ulaşma arzusuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sayım DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM