E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Türk Sanayisi’nin Geleceği Emin Ellerde
 
Bu sayımızda Mart ayında gerçekleştirdiğimiz fakat yeni kaleme alabildiğimiz yetişen genç idealistlerimizle röportaj gerçekleştirdik.Evet, arkadaşlarımız küçük ama fikirleri büyük. Siz sanayicilerin istediği gibi gençler, fakat fikirlerini ortaya çıkarmak için sizlerin desteğini bekliyor.
 
Eğer bizler gelişmiş ülke konumuna gelmek ise düşüncemiz gençlerimizin önünü açmamız gerekiyor. Yalnızca zaman ayırıp onlarla okullarında konuşup tecrübelerinizi anlatmanız ve belki onlar sizi de geçmiş olabilirler.
 
Hiç düşündünüz mü? Yeni çıkan her ürünün altında bir çocuğun fikri ve hayali yatıyor! 
 
İstanbul-Bahçelievler yerleşkesinde bulunan, İMMİB Erkan AVCI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitime yaptığı büyük katkılarla geleceğin genç sanayicilerini yetiştirmeye devam ediyor. Buradan öğrencilere hem tasarım yeteneği aşılanırken hem de kendi alanlarına yönlendirilmelerine imkan yaratması okulun en önemli özelliklerinden biri olarak göz önünde. Şimdi İstanbul-Bahçelievler –İMİMİB Erkan AVCI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini bir inceleyelim.
 
 
Öğretim Görevlileri ve Öğrenci Görüşleri
 
İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü 
 
Nurettin Esirkiş
 
İstanbul Bahçelievler İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul müdürüyüm. Okulumda henüz çok yeniyim göreve başladığımın beş buçuk ayını yeni doldurdum. Okulumuzdaki bölümler; Elektrik Elektronik, Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Yapı İşleri İnşaat Teknolojisi ve Tasarım Teknolojileri, Mobilya Teknolojileri olmak üzere yedi tane bölüm bulunmaktadır. Okulumuzda özellikle Tasarım Teknolojileri Bölümü Türkiye’de ilk olması bakımından önemli bir bölümdür. Şuan 10 ve 11. Sınıfta öğrencilerimiz bulunmaktadır, önümüzdeki yıl bu öğrenciler staj görevine başlayacaklardır. 
 
Tasarım Teknolojileri Bölümü okulumuzun isminde var olan İstanbul Maden ve Metal İhracatçılar Birliği tarafından da desteklenmektedir. Sürekli özel sektörle ve sanayi dallarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütmekteyiz. Tasarım Teknolojileri bölümüyle ilgili bölüm hocalarımız size gerekli açıklama ve bilgileri verecektir. Bize bu fırsatı tanıdığınız için teşekkür ediyoruz. 
 
Atilla Türkaslan  - Erdoğan Özcan
 
Atilla Türkaslan, Tasarım Bölümü öğretmenliği yapıyorum. Bölümümüz daha yeni; Türkiye’de ve lise seviyesinde tasarım bölümü olarak ilk ve tek okulumuz. Bu bölümün temel alt yapısını oluşturmak için gayret gösteriyoruz. İMMİB ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğinde okulumuzu, sistemimizi ve atölyemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Gelecekte buradan mezun olacak öğrencilerimizin bizi yönlendirmesiyle sanayicimizin ihtiyacı olan değişik tasarım alanlarında katma değeri yüksek ürünler tasarlayıp üretme şeklinde bir altyapı oluşturma gayreti içindeyiz. Ülkemizin gelişen dinamik altyapısına katkı sağlayabilmek için İMMİB ile birlikte bu çözümü geliştirdik ve bunu büyütüp daha da geliştirmeye gayret ediyoruz.
 
Okulumuz bünyesinde şuan Avrupa Birliği Projesi olarak üç tane projemiz var. Bir tanesi bizim bu bölümümüze ait ilerleyen zamanlarda bu projeleri daha da geliştirip öğrencilerimize, Avrupa’daki tasarımın nasıl oluştuğu, teknolojisinin nasıl geliştiği, nasıl bir ortamda oluştuğuyla ilgili yeterlilikleri ve bilgileri kendi bünyemize ve kendi öğrencilerimize aktarmak istiyoruz. Bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bununla beraber verdikleri destekten dolayı İMMİB-İSTKA’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Erdoğan Özcan, Tasarım Bölümünde öğretmen olarak çalışmaktayım. Bölümümüze her yıl yaklaşık 60 öğrenci kabul etmekteyiz. Bölümümüz ilk mezunlarını 2016 yılı Haziran ayında verecektir. Bu çocukların staj yapmaları için sektörden destek bekliyoruz. Tasarım ar-ge bölümü olan firmalardan okulumuzdan stajyer öğrenci almalarını talep ediyoruz. Çocuklarımızı mümkün olduğunca fuarlara fabrikalara götürmek istiyoruz; fakat elimizdeki kısıtlı imkanlardan dolayı ancak bu kadarını yapabildik. Sektörden destek bekliyoruz, ayrıca bir şeyin üretilebilmesi için çocukların ufuklarının açık olması gerekiyor . Ne kadar çok şey görürlerse o kadar ileride öğrencilere fayda sağlar. Bunun için katkılarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz. 
 
 
Peki tasarım üzerine ne gibi sektörlere hizmet vereceksiniz?
 
Tasarım sektörü çok geniş bir sektör. Burada ki mantık şunun üzerine gidiyor; bölümün kuruluş felsefesi olmayan ürünü geliştirmek. İnovasyon denilen olgu; mümkün olduğunca ergonomik, katma değeri yüksek ürünler elde etmek.
 
Tasarım bölümü olarak aklınıza bir çok şey gelebilir ama bizim ana dalımız endüstriyel tasarım bölümü. Örneğin; aydınlatma tasarımı, armatür tasarımı, mutfak eşyası tasarımıdır. Bölümün içeriği oldukça geniş, öğrencilerimizin bulunacağı sektörün içerisine göre de kendi genişliklerini oluşturacaklarını düşünüyoruz.
 
Elif Usta, İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi
 
Şuan 11. Sınıftayım. Liseye geçtiğim zaman burayı neden tercih ettim onu anlatmak isterim; öncelikle ben liseye geçtiğim yıllarda tasarım yapmayı evdeki birkaç şeyi birleştirerek farklı cisimler oluşturmayı sevdiğim için bu bölümü tercih ettim. Sınırsız bir hayal gücüne sahip ve istediğiniz zaman istediğiniz şeyi üretebilirsiniz, sadece sizsiniz, yani elinizdeki tüm malzeme kendinizsiniz. Bu yüzden bu bölümü tercih ettim. 9. Sınıfta sadece temel derslerimizi almıştık, 10. Sınıfa geçtiğimiz zaman Solidworks programlarını öğrenmeye başladık. Çizimler yapıyoruz, ürünler çiziyoruz, tasarımlar yapıyoruz, kendi aramızda yarışmalar yapıyoruz. Bu yıl 11. Sınıfa geçtik, yine Solidworks ve Autocad programlarını kullanmayı öğreniyoruz. Yine aynı şekilde ürün çizimleri yapıyoruz. Bu şekilde eğitimimizi sürdürüyoruz.
 
 
Bu okulda beklentilerinizi yeterli bulabiliyor musunuz?
 
Hayır, hiç yeterli bulmuyorum ben. Çünkü bize öncelikle tasarım öğretmenleri gelmesi gerekiyordu ama doğrudan tasarım öğretmenleri gelmedi . Biz tasarımcılarla bir arada eğitim almak istiyorduk ama şu anda öyle bir imkanımız yok. İnovasyon haftalarında tasarımcıları görebiliyoruz ama sohbet imkanı olmuyor fikir alış verişi yapamıyoruz. Bu yüzden pek yeterli bir eğitim gördüğümüzü düşünmüyorum. 
 
Bu konularda sektörden insanların okulunuzu ziyaret edip paneller düzenlemesini ister misiniz?
 
Tabi ki isteriz. Bütün arkadaşlarımız zaten bunu istiyor. 
 
10 sene sonra nerede olacaksınız, neler yapacaksınız, kendinizi nerede görüyorsunuz?
 
Endüstri ürünleri tasarımı okudum, şuan çok ünlü bir tasarım firmasında genel müdürüm, kendi tasarımlarımı yapıyorum, insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışıyorum özellikle de engellilerin hayatını kolaylaştırmak istiyorum. Onlara yönelik projelerde çalışıyorum.
 
Hangi ülkede yaşıyorsun? İtalya
Hangi şehirde? Verona.
Kaç katlı bir evde oturuyorsun? Müstakil,  iki katlı.
 
 
Enes Ünal  - Onurcan Akkaş
 
Onurcan Akkaş, Tasarım Teknolojileri Bölümü 11. Sınıf öğrencisiyim. Öncelikle size bu bölüme neden geldiğimi anlatmak istiyorum; ben ilkokul yıllarında da evde gördüğüm şeylerden bir ürün çıkartmayı başarıyordum. Bir ürünü neden kullandığımızdan ziyade, bu ürünün nasıl yapıldığını daha çok merak ediyordum, bu ürünün bize hayatta getirileri nelerdir bunları araştırıyordum. Bu yüzden bu bölümü tercih ettim. Şuanda da arkadaşlarımızla girdiğimiz bir kulüpte ve 3x Genç Başarı Eğitim Vakfının yürüttüğü bir yarışmada yer alıyorum. Grubumuz 6 kişiden oluşuyor ve görme engelliler ilgili puzzle yapıyoruz. Görme engellilerin 3 boyut ve 2 boyut arasındaki farkı öğrenmelerini ve bazı hayvanları tanıtarak bu hayvanları resime dökmelerini sağlamak istiyoruz. Görme engelliler şu anda sokakta bir kediye veya köpeğe dokunabilir ama timsah, gergedan gibi hayvanları algılayamadığı için bu şekilde bir puzzle geliştirdik, Ve Bu puzzle la başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.
 
10 sene sonra kendini nerede görüyorsun?
 
Şuan kendi şirketimizi yönetiyoruz yine aynı 6 arkadaşımızla birlikte. Sadece görme engelliler üzerine değil tüm engelleri aşmak için çalışıyoruz.
 
Hangi ülkede yaşıyor olacaksın?  Türkiye. 
Hangi şehirde?  İstanbul’da yaşamayı tercih ederim. Tatil yapmak istersem gezerim ama bence halkla iç içe olacağımız ve bu engelleri göreceğimiz tek yer İstanbul.
 
 
Enes Ünal; 11. Sınıf öğrencisiyim. Ben de bu bölüme neden geldiğimi anlatmak isterim öncelikle: Bu bölüme geldim çünkü ailemin bana aldığı oyuncakları arkadaşlarım oynarken ben parçalayıp iç mekanizmasını çözmeye çalışırdım. İçindeki motoru çıkartıp ondan farklı bir şey ortaya çalışırdım. Örneğin 6. Sınıfta bir arabanın motorunu sökerek ondan asansör yapmıştım. 
 
Kendi becerilerimi geliştirebildiğim böyle bir bölümün açıldığını görünce ben de burada olmalıyım diyerek buraya geldim. Şuanda bu konularla alakalı eğitimler görüyoruz, hayal ettiklerimizi çizim programlarıyla kağıda ve bilgisayara döküyoruz. Bunları somut şekilde görüyoruz ve ilerde hedefimiz olan bu ürünleri üretim aşamasına getirmek. Onun için şuan ön çalışmayı yapıyoruz. Hayal gücümüzü biraz daha geliştirebilmek için okulumuz ve başkalarından biraz daha destek istiyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışında fuarlara gidip endüstriyel tasarım eğitim görmüş insanların neler yaptığını görerek onlardan bir kademe daha ileriye götürmek istiyoruz. Şuan ülkemizde ve birçok ülkede bu konuda büyük eksiklikler var biz de daha iyi bir eğitim görüp bu eksikleri gidermek istiyoruz. 
 
Bu konuda Türk Sanayicisinden ne gibi bir destek istiyorsunuz? 
 
Şuan 11. Sınıf öğrencileriyiz ve seneye 12. Sınıfta staj görmemiz gerekiyor. Onlara mail attığımızda bize destek olmalarını bekliyoruz. Biz onlar için kendimizi geliştiriyoruz. Onların bize katkı sağlamasıyla gelecekte de bizim onlara katkılarımız olacağından eminiz.
 
 
Vedat Aydın - Umutcan Gökçeli
 
Vedat Aydın; İMMİB Erkan Avcı Anadolu Lisesi Teknoloji Tasarımları bölümü öğrencisiyim. Bu bölüme geliş amacımız ülkemizdeki ar-ge ve ür-ge yi geliştirmek. Türk sanayicilerimizin bize kapılarını açması lazım ki biz projelerimizi sunalım ve artık dışarıya bağımlı olmayalım. Biz kendimiz üretelim kendi gücümüzle üreten bir ülke olalım. Böylelikle gelişen bir ülke olmaktan çıkıp gelişmiş bir ülke olabiliriz. Bize staj konusunda yardım edilmesini istiyoruz.
 
Umutcan Gökçeli, Endüstriyel tasarım bölümünde okuyorum. Bir yere staja gittiğimiz zaman ‘’siz gelin fabrikadasınız’’ deniyor. Biz bunu istemiyoruz. Biz istiyoruz ki bizi ünlü markaların tasarımcılarıyla tanıştırsınlar bizim onlarla birebir sohbetimiz olsun ki tasarım aşamalarını, tasarlarken neler düşündüklerini ve nelere dikkat etmişler gibi püf noktaları onların dilinden öğrenmek istiyoruz. Bu alanda kendini kanıtlamış insanlardan destek bekliyoruz. Bölümümüzde konferansların sık sık yapılmasını ve yarışmaların bize duyurulmasını istiyoruz. Biz de sanayi ve ürün geliştirme yarışmalarına katılmak ve insanların bizden haberdar olmalarını istiyoruz. Yurt dışına gidip oradaki olanakları görmek istiyoruz. Bize bu tarz desteklerin verilmesini istiyoruz.
 
 
Şafak Sarp KAYA 
 
Şafak Sarp Kaya; İMMİB Anadolu Meslek Lisesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi. Ödevimiz gereği bir maket ev projemiz başladı. Bizler tasarımcı olarak bir şekilde bu evleri yeşil eve dönüştürmeyi düşündük. Bu yeşil eve dönüştürdüğümüz evler de insan hayatını kolaylaştıracak, fikirler içinde bu projeyi sağlayacak bir ev tasarladım. Şimdi ben evimi anlatayım isterseniz: evime güneş enerjisi koydum, bu enerji sayesinde ev kendini ısıtabilecek yani hava soğuduğunda kullanabileceğiz. Sonra bir boru sistemi geliştirdim; yağmur yağdığında çatıdan akan su borular ile evi dolaşacak ve ev de bu suyu kullanabilecek. Bu sayede elektrik ve su faturasından kar elde etmiş olacağız. Yeşil ev projesiyle başladık, umarız güzel yerlere gelebiliriz. 
 
 
Şenay Dizman Koç; Tasarım teknolojileri öğretmeniyim, göreve yeni başladım. Öğrencilerimize verdiğimiz bu projede onların doğal kaynaklardan en iyi şekilde faydalanarak yeni bir tasarım yapmalarını sağladık. Onların biraz yaratıcılıklarını geliştirmeye çalıştık. Burada gördüğünüz gibi en ince ayrıntılara kadar öğrencilerimiz bu ürünleri tasarladılar, maketlerini yaptılar. Buradaki amaç onların eldeki kaynakları en olağan şekilde kullanmalarıydı.
 
Nasıl görüyorsunuz hocam yeni nesli?
Yeni neslin hayal gücü oldukça yüksek, özellikle doğayı çok düşünüyorlar, doğal kaynakları en iyi şekilde kullanmayı düşünüyorlar.
 
Evet şimdi okulun hızlı protipleme atölyesindeyiz. Burası İstanbul kalkınma ajansının desteğiyle kurulmuştur. Burada 3D boyutlu cihazlarla donatılmış bir atölye. Belki bir çok firma da göremeyeceğimiz bir donanıma sahipler. 
 
Elif Beyaz; Tasarım teknolojileri bölümünde 11. Sınıf öğrencisi. Yaptığımız tasarımları gerçekleştirebilmek için bir atölyeye ihtiyacımız var. Üç boyutlu tasarımlarımızı daha kolay daha profesyonel bir şekilde gözlemleyebilmemiz adına okulumuzu yaptıran birlik tarafından okulumuza 3D yazıcı bağışında bulunuldu. Biz de bu cihazla ürünlerimizi tasarlıyoruz. Bu yaptığımız ürünlerden birisi, en küçük ürünümüzü yarım saatte çıkarabiliyoruz. Örneğin; standart bir telefon kabı yapmak için 4 saatlik bir zaman harcamanız gerekiyor.
 
Makinanın kullanımının eğitimini almıştık önceden. Biz programlarda tasarımımızı yapıp makinanın beynine yolluyoruz. Gerekli kodları tuşladıktan sonra makine bizim için bu ürünü işlemeye başlıyor. Makinamızı projelerimizde ve ödevlerimizde kullanıyoruz.
 
 
Paylaş Tweet Paylaş
5548 kez okundu
RÖPORTAJLAR
Hexagon Türkiye Genel Müdürü Koray Alpaslan: “Hexagon Sektörün Öncülerinden Biri Olarak, Uçtan Uca Çözümler Sunma Yeteneğiyle Ön Plana Çıkıyor”
Bu sayımızda, sensör, yazılım ve otonom teknolojilerini birleştiren dijital gerçeklik çözümlerinde dünya lideri bir şirket olan Hexagon’un Türkiye Genel DEVAMI...
Kubilay Terzi ile WEG Türkiye Otomasyon, Sürücü ve Şalt Ürün Hizmetleri Üzerine
Öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Ben Kubilay Terzi, WEG Türkiye Alçak Gerilim Sistemleri ve Otomasyon Bölüm Müdürü olarak görev yapıyor DEVAMI...
MISAD, BHTS’2024 İçin Geri Sayıma Başladı
Bu sayımızda Türk Isıl İşlem Sektörü’nü kucaklayan MISAD yönetim kurulu başkanı Koray Yavuz Bey ile bu yıl 2. si düzenlenecek BHTS’2024 Boğaziçi Isıl DEVAMI...
M. Önder Yücel: “Müşteriye Hem Kaliteli Hem De Hızlı Hizmeti Hedefliyoruz”
Türk Metalürji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile, Türk sanayisinde bir ilke imza atılarak ortaya çıkan Alpha Metalürji firmasını ve firma yatırım DEVAMI...
Belgin Mert: “V Steels, Sektörde Sürdürebilir İş Birliği Sağlamayı Amaçlamaktadır”
Bu sayımızda, V Steels firmasında teknik hizmetlerden sorumlu genel müdür yardımcısı  Belgin Mert sorularımızı cevapladı.   Belgin hanım bize kendinizi anlatır mısınız? Me DEVAMI...
Çeşitli, Dinamik, Yenilikçi: Basınçlı Döküm Endüstrisinin Aynası EUROGUSS 2024 Hazır
Basınçlı döküm endüstrisi, ihtiyaç duyduğu diyaloğu daha önce hiç olmadığı kadar arıyor.    Ocak 2024 için yaklaşık 600 katılımcı tarafınd DEVAMI...
Inductotherm Türkiye İhracatını Arttırdı
Bu sayımızda Türk döküm sanayisinde uzun yıllar üretim kısmında hizmet vermiş ve daha sonra yine döküm ve ısıl işlem sektörüne projeler ve imalat ocakları &uu DEVAMI...
40 Yılı Aşkın Tecrübe İle Sektöre Değer Katıyor
40 yılı aşkın tecrübesiyle çelik sektöründe hizmet veren Çelik Metal’in kurucusu Recep Çelik Bey ile firmaları hakkında konuştuk.   Sayın Recep Bey u DEVAMI...
BGH Kocaeli Özel Çelik Tecrübeli ve Teknik Altyapısı Sağlam Kadrosu ile Hizmet Veriyor
Hakan Dinçer, Ferhat Toklu ve Mustafa  Çınar ile bu sayımızda BGH Kocaeli Çelik’in oluşumu ve yatırımları konusunu konuştuk.   Sayın Hakan Bey, Ferhat Bey DEVAMI...
Güvenal Kalıp Elemanları 47. Yılında Tecrübeli Yönetim Kadrosuyla Yola Devam Ediyor
Bu sayımızda GÜVENAL KALIP ELEMANLARI SAN. VE TİC. AŞ. de  bölge müdürü Eyüp Avni Özbulan ile Güvenal firmasıyla ilgili ve sektörel değerlendirmeler DEVAMI...
Bağlantı Elemanlarında Global Kalite
Bu sayımızda bağlantı elemanlarında Uluslararası marka olan RTC TEC firmasının Genel Müdürü yardımcısı Sn. Tanju Hatipoğlu ile sektörü değerlendirdik.   Sayın Tanju H DEVAMI...
Takım Çeliğinde 550 Yıllık Tecrübe
20 yıllık iş hayatındaki  tecrübesini 2021 yılından beri  BGH firmasında Avrupa yakası Satış Müdürü olarak pekiştiren Ferhat Toklu ile bu sayımızda çelik konusun DEVAMI...
Metal Eklemeli İmalatta digiMODE’dan Tam Destek
Sahip olduğumuz 20 yılı aşkın tecrübe ile şunu biliyoruz ki; ihtiyaçlarınızı iyi bilmek çok önemli. digiMODE olarak size ihtiyaçlarınızı belirlemede ve yatırım yapacağ DEVAMI...
FusTech360 Yetkilileri ile Fusion 360’ın Değer Önerisini Konuştuk…
Bugün Pandeminin ilk yılının sonlarına doğru faaliyete geçen Fusion 360 Yetkili İş Ortağı FusTech360 Şirketi yetkililerine Fusion 360’ı sorduk. Şirketi pandemide kurdukları i& DEVAMI...
Bize İhtiyacınız Olan Her Yerde Yanınızdayız
Bu sayımızda 38 yıldır PVD kaplama konusunda hizmet veren  voestalpine High Performance Metal A.Ş bünyesinde bulunan eifeler markasına  Kaplama İş Geliştirme Müdürü Coş DEVAMI...
Akademi Metalurji’de Değişim ve Dönüşüm Zamanı
Türk Metalurji sektörüne değer katan M.Önder Yücel ile Akademi Metalurji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firması hakkında ve sektörle ilgili söyleşi gerçekleşti DEVAMI...
Yüksek Hız Takım Çelikleri Kalitemiz Tutkumuz
“Yüksek hız çelikleri, kesici takım endüstrisinde ve yüksek tokluk gerektiren darbeli kesme ve delme işlemlerinde kullanılır.”   Böhler Türkiye de DEVAMI...
Alman BGH Kalitesini, Güçlü Stoğumuz ve Hızlı Servisimiz ile Türk Sanayisine Ulaştırıyoruz
Bu sayımızda BGH Kocaeli Özel Çelik A.Ş nin genel müdürü Gamze Başkan ile söyleşi gerçekleştirdik.    Sayın Gamze Hanım bize kendinizi anlatı DEVAMI...
En İyisini Sizin İçin Daha İyi Yaptık: Global Standartlar Yeniden Belirleniyor
Bu sayımızda Uddeholm Kıdemli İş geliştirme müdürü Nazım Özkan Asan bey ile yeni geliştirdikleri  ürünleri “DIEVAR 25 Joule” hakkında değerlendirmele DEVAMI...
Böhler Türkiye, Sektördeki Yeni Projeler İçin Çözüm Ortağınız
Böhler Türkiye’de Sıcak İş Takım çelikleri / İş geliştirme müdürü olarak çalışan Tuba Çınar ile bu sayımız da Böhler Türkiye’ yi DEVAMI...
Delta Kalıp Elemanları, Yıllık 1.175 Ton Üretim Kapasitesiyle Hizmet Veriyor
Bu sayımızda Delta Kalıp Elemanları Bursa Şubesi Kurumsal satış yönetmeni Erol Algün ile söyleşi gerçekleştirdik.   Kocaeli-Dilovası Mermerciler Sanayi sitesinde b DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM