E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Sarıgözoğlu Dev Markanın Efsane Liderini Manisa’da Ağırladı

Sarıgözoğlu A.Ş. dünyanın önde gelen CNC Takım Tezgâhları üreticisi DMG Mori kurucu ve CEO’su Dr. Masahiko Mori’yi ağırladı. Japonya ve Türkiye yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyaret ile 2023 yılında hidrojen yakıt hücresi projesi ile başlayan işbirliği daha ileri seviyelere taşınmış oldu. 

 

Otomotiv sektörüne kalıp ve presli parça hizmeti vermeye devam ederken ağır ticari araçların hidrojen yakıt hücrelerine girdi üretmeye de başlayan Sarıgözoğlu halen iki önemli OEM’e bu alanda sevkiyat yapıyor.

Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu; “Artan taleplere paralel olarak yeni kapasite yaratırken tercihimiz yine DMG Mori oldu. Manisa’da kurulu kalıp fabrikamızı fizikî alan olarak büyütürken siparişi verilen yeni makinaların imza töreni ile tarihî bir işbirliği gerçekleştirdik” diyerek duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

 

Türk Otomotiv Endüstrisindeki gelişmeleri yakından izleyen Dr. Mori, Sarıgözoğlu tesislerini gezerken takdirlerini belirterek DMG Mori’yi tercihleri nedeniyle firma yetkililerini kutladı; Japonya ve Türkiye organizasyonları ile her zaman destek vereceklerini vurguladı. 

 

Sarıgözoğlu’nun 2013 yılında başlattığı ve halen tim fabrikalarında başarılı şekilde aktif olan Meslek Eğitim Merkezleri konusunda bilgi alan Dr. Mori, Sarıgözoğlu ile firması arasında bu alanda da yakın işbirliği potansiyeline işaret etti. DMG Mori Akademi yapılanması ile Sarıgözoğlu Meslek Eğitim Merkezlerinin ortak zeminde buluşmasının ilk adımları atıldı. 

 

Paylaş Tweet Paylaş
218 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM