E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
İTÜ Çekirdek Tecrübesi Partner Kuluçka Ağı Projesi ile Anadolu’ya Yayılıyor

Her yıl 500’den fazla girişimi bir araya getirerek, büyüme yolculuklarını 360 derece destekleyen İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, bir yeniliğe daha imza atarak Anadolu Partner Kuluçka Ağı Projesi’ni hayata geçirdi. Türkiye genelindeki kuluçka merkezleri ve hızlandırma programlarına geçmişte edindiği bilgi, deneyim ve kaynakları sunan İTÜ Çekirdek, bu kapsamda Mayıs ayı içerisinde 14 şehirden 17 kuluçka merkezine kapılarına açarak, katılımcılarla ön kuluçkadan kuluçka sürecine, fon sürecinden pazarlama süreçlerine kadar sahip olduğu bilgeleri paylaştı.

 

Teknoloji girişimcilerini eğitim, danışmanlık, mentorluk ve geniş bir network ile destekleyerek onların iç ve dış pazardaki başarılarını artırmayı hedefleyen İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, etki alanını daha geniş bir alana yaymak maçıyla Anadolu Partner Kuluçka Ağı Projesi’ni hayata geçirdi. BU sayede Türkiye’nin dört bir yanındaki girişim ekosistemlerini aynı çatı altında buluşturarak sunduğu fırsatlarla Anadolu Kuluçka Merkezleri’ni güçlendirmeyi amaçlayan İTÜ Çekirdek, partner kuluçkalarla birlikte Türkiye ekonomisine katkı sağlamak, teknoloji kümelenmesini güçlendirmek, inovasyonu teşvik etmek ve bilimsel refahı artırmayı hedefliyor. 14 şehirden 17 kuluçka merkezi ile Mayıs ayı içerisinde bir araya gelerek eğitim veren İTÜ Çekirdek yetkilileri, ön kuluçkadan kuluçka sürecine, fon sürecinden pazarlama süreçlerine kadar sahip olduğu know how’ı katılımcılara aktardı. 

“İTÜ ARI Teknokent hep “birlikte” ileriye’’ diyor
Anadolu Partner Kuluçka Ağı’nın İstanbul’dan Türkiye’ye uzanan bir iş birliği programı görevi gördüğünü ifade eden İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ Çekirdek sayesinde bünyemizdeki girişimcilere nasıl ki onları daha ileri taşıyacak imkanlar sunuyorsak programımız sayesinde bunu tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Birkaç yıl evvel Bilişim Vadisi Fizibilite Raporu’nda sunduğum; Türkiye’deki tüm Teknoparkların ve kuluçka merkezlerinin birbirleriyle entegre olduğu, kontrollü şekilde bölgeler arası giriş-çıkışların yapılabildiği, ortak laboratuvarların kullanabildiği; aslında tüm güçlü kasların birleşerek, daha zayıf veya gelişmekte olan bölgelerin açığını kapattığı ‘Anadolu Teknoloji Ağı Projesi’nin ön ayağını İTÜ Çekirdek olarak Anadolu Partner Kuluçka Ağı ile hayata geçiriyoruz. Bu iş birliği kapsamında, İTÜ Çekirdek ve programdaki girişimlerimiz, ülkemizin prestijli girişimcilik etkinliği Big  Bang Startup Challenge’da bir araya gelme ve güç birliği oluşturma fırsatını da elde ediyor. Bunun yanında partnerimiz olan kuluçka merkezleriyle fiziksel ve online gerçekleştirilecek olan değerlendirme toplantıları ile soru-cevap günlerinde bir araya gelme, bilgi toplantılarına katılma, sektörel bağlantıların genişletileceği etkinliklere dahil olma imkanını da tanıyoruz. Bu karşılıklı bir ağ; biz bildiklerimizi aktarırken, onlarda da çok şey öğreniyoruz. Herhangi bir sektöre odaklı veya çeşitli sektörlerle iş birliği içerisinde olan, bünyesindeki girişimcilere ve şirketlere destek için belirli ve tanımlı bir süreç sunup bu süreç hakkında bilgi verecek bir web sitesi bulunduran, partnerlik sürecinde başarılı girişimcilerinin, yatırımcılarla tanışma ve inovatif etkinlikleri takip etme amacıyla zaman zaman İstanbul’a seyahat edebilmesine olanak sağlayacak kaynakları sağlamayı hedefleyen tüm kuluçka merkezleri programımıza dahil olabiliyor.” dedi.

 

İTÜ Çekirdek’in kurduğu Anadolu Partner Kuluçka Ağı’na başvurular cekirdek@ariteknokent.com.tr mail adresinden yapılabilir.

Paylaş Tweet Paylaş
101 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM