E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Dünya Ambalaj Devleri İstanbul’da Buluştu

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliği ile düzenlenen 26. Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı açıldı. Açılışta konuşma yapan ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında en önemli noktanın ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’ konusu olduğunun altını çizdi. Fuarın açılış gününde ayrıca Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2021’in kazananları da ödüllendirildi. 

 

Ambalaj sektörünü İstanbul’da bir araya getiren Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nın 26’ncısı Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliği ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 20 Ekim 2021 Çarşamba günü kapılarını açtı. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister ve birçok sektör derneği başkanlarının katılımlarıyla açılan fuar 4 gün boyunca devam edecek. 1000’in üzerinde katılımcının yer aldığı fuar 10.000’i yurtdışından olmak üzere, 60.000’in üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Fuar bu yıl ilk kez hibrit olarak da düzenleniyor ve katılımcılara fiziksel fuar ortamının yanı sıra Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda iş bağlantıları kurma fırsatı da sunuyor.  

 

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı katkısıyla Reed TÜYAP işbirliği ile düzenlenen 17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2021’in kazananları da ödüllendirildi. 

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sorumlu Üretim Ve Tüketim
Fuarda konuşan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, “Bu sene 26’ncısını gerçekleştirdiğimiz fuarımız ilk yılından bu yana 40 kat büyüyerek Avrasya’nın ve Avrupa’nın her yıl yapılan en büyük Ambalaj fuarı haline geldi ve sektöre katkısı da her sene artarak devam ediyor. 2021 yılında ambalaj sektörü olarak, en az 28 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 6,5 milyar dolar ihracat geliri hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. 2030 yılına ise sektör büyüklüğümüz için 50 milyar dolar, ihracat için de 20 milyar dolarlık hedef koyduk. Türkiye ambalaj sektörü güçlü bir altyapıya ve dünyadaki şirketlerle yarışacak yetkinliğe sahip. Ancak global pazarlarda da yoğun bir rekabet var. Bu noktada, tüm dünyanın gündeminde olan; sürdürülebilir kalkınma hedefleri, döngüsel ekonomi ve Yeşil Mutabakat konuları bizim de ana gündemimiz olmalı. Türkiye’nin itibarı için bu konular büyük önem taşıyor. Ayrıca 17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışmamızın kazananları belli oldu. Yarışmada ödül alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Derece alanlar Dünya Ambalaj Örgütü’nün yarışması WorldStar Student ile Asya Ambalaj Federasyonu tarafından düzenlenen AsiaStar yarışmalarına da katılım gösterebilecekler.” dedi.

 

18 Projeye Ödül
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı katkısıyla Reed TÜYAP işbirliği ile düzenlenen 17. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın ödül töreni de fuarın açılışında gerçekleşti.

 

Yarışmayı Marmara Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisi Atahan Göktürk Güner ‘Ampul Ambalaj Tasarımı’ projesi ile kazanırken, İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisi Berke Ali Altunay ‘Mookie’ projesiyle ikinci, İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisi Rabia Ardanuç ‘Fix-Kid Çocuk Vitamin Ambalajı’ projesiyle üçüncü oldu. Yarışmanın birincisi 6 bin TL, ikincisi 4 bin TL, üçüncüsü ise 3 bin TL para ödülünün sahibi olurken mansiyon alan üç öğrenci 1.500 TL ile ödüllendirildi. Ayrıca ilk üçe giren öğrenciler 12 ay karşılıksız ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu almaya hak kazandı. Projeler fuar boyunca özel olarak hazırlanan alanda sergilenecek.

Paylaş Tweet Paylaş
1117 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM