Küreselleşen dünyada başarıya ulaşmak ve kurumsal başarıları sürdürmek için dünyanın her yerindeki rakiplerle baş edebilecek bir konumda olmak gerekmektedir. İş dünyasında ve günlük hayatta rekabetin giderek yoğunluk kazanması bireysel ve kurumsal çabaların daha da artırılmasını zorunlu kılmaktadır. Kaliteli, verimli, düşük maliyetli, istihdamı artıran ve ülke ekonomisini güçlendiren üretim faaliyetlerinin desteklenmesi de giderek büyük bir önem kazanmaktadır.
Uluslararası Standartlar ve Müşteri Beklentileri
Kuruluşların yaptığı hizmetler ve ürettikleri ürünler uluslararası standartlara ve müşteri beklentilerine uygun olmalıdır. Bu nedenle yeni girişimlerin ve sanayi yatırımlarının uluslararası kriterler ve yeni teknolojiler göz önünde bulundurularak tasarlanması gerekmektedir. İnsan kaynaklarının teknolojideki yeni gelişmeleri izleme konusunda karşılaştıkları engellerin giderilmesi de gündemde yer almalıdır.
Günümüzde kurumsal başarılara ulaşmak için açık, anlaşılabilir ve ölçülebilir hedeflerin belirlenmesi gerekmektedir. Bir hedefe ulaşabilmek için birden fazla çözüm seçeneğinin olabileceği de gözden uzak tutulmamalıdır. Strateji durağan ve soyut bir kavram olarak düşünülmemelidir. Strateji zamana ve şartlara göre değişebilen esnek ve hareketli bir hedef olarak ele alınmalıdır. Bu nedenle yeni hedeflerin doğru ve tutarlı bir biçimde belirlenmesi zorunlu olmaktadır.
Çalışan elemanların ve onların çalıştığı kuruluşların başarıya ulaşmaları bir rastlantı değildir. Kuruluşların başarıya ulaşmasında ve başarılarını sürdürmesinde sadece alışılagelen yöntemler ve mevcut bilgiler yeterli olmamaktadır. Yeni gelişmelerden ve yeni teknolojilerden de yararlanılması büyük bir önem taşımaktadır.
Günümüzde yöneticilerin hoşgörülü olmaları ve çalışanların sorunlarına ilgi göstermeleri önemli bir nitelik olarak ön plana çıkmaktadır. İş hayatında başarıya ulaşmak için çalışan elemanların iş başında uygulamalı eğitimi, doğru yönlendirilmesi, motive edilmesi, deneyim kazanması ve gerektiği zaman yüz yüze iletişim kurulması yararlı olmaktadır. Ayrıca işverenler, yöneticiler, çalışan elemanlar, müşteriler ve tedarikçiler arasında karşılıklı güven ortamının sağlanmasına da öncelik verilmelidir.
Yeni Teknolojilere Öncelik Vermek
Küresel rekabet sürecinde değişime uyum sağlayamayan kuruluşlar yerel ve küresel pazarlarda çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadır. İş hayatında eğitime, sürekli gelişmeye ve yeni teknolojilere öncelik vermek bir zorunluluk olarak ön plana çıkmaktadır. Yabancı bir dil bilmek ve dünyadaki gelişmeleri ilk ağızdan öğrenmek insan kaynaklarının tarafsız bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olmaktadır.
Günümüzde yaşamakta olduğumuz uluslararası rekabet ortamında çözüm bekleyen çeşitli problemler ve ekonomik darboğazlar bulunmaktadır. Bireylerin ve onların çalışmakta olduğu kuruluşların başarı basamaklarında yükselebilmeleri için farklı olmaları, yenilik yapmaya ve inovasyona öncelik vermeleri gerekmektedir. Çeşitli problemlerin ve ekonomik darboğazların aşılmasında bilgili ve yetenekli elemanlarla takım çalışmalarının yapılması da yararlı olmaktadır.